親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇jm之前試過2月頭九州自駕, 諗緊加唔加雪軚, 主要去門司 佐賀 大分, 請大家俾d意見

男爵府

我都係2月頭九州自駕,但會去黑川同由布院,所以有租雪軑、

大宅

回覆:2月頭去九州租車應加雪軚嗎

請問你們找那一間公司租車?

大宅

回覆:kaatt 的帖子

我想租budget因較近酒店, 但網上check只有雪鏈, 而tocoo用雪軚方案租貴一倍而且取車離酒店好遠, 仲要帶bb想方便d

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:2月頭去九州租車應加雪軚嗎

我租Times,下星期出發,不過話冇提供雪軚喎,想租都冇得租。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我唔識揸車. 不過建議你租埋雪軚, 呢d 安全措拖有好過冇.

我住外國, 架車冇用雪軚, 朝早夜晚冇雪但係個地結左冰係睇唔到, 會跣軚.. 如果落雪, 大路灑晒鹽所以冇乜大問題, 但小路冇灑鹽所以會有厚冰, 架車真係唔駛俾油都會自己行. 我老公揸到 5km/h 入迴旋處, 架車都會跣軚走位. d 教車師傅甚至有防雪地跣軚課程添..

有d 國家直頭規定d 車冬天時要用雪軚.

我覺得去落雪地方旅行真係有必要做多d 安全措拖去保障自己同家人, 特別係如果你唔慣響冰地上行車的話.....

男爵府

回覆:2月頭去九州租車應加雪軚嗎?

我租衹園budget話冇雪胎,所以租左雪鏈

大宅

回覆:2月頭去九州租車應加雪軚嗎?

今日去左egl問加雪軚大概幾$, 個staff話唔知, 要落一半訂先會問Toyota, 仲要好無禮貌, 話無人去九州會用雪軚

大宅

回覆:jj213 的帖子

我都睇左祇園budget個價合理d, 其實雪鏈同軚分別大嗎?

男爵府

回覆:aliceyanyan 的帖子

我唔清楚呀,我都想訂雪胎,不過冇得㨂,因為我住日航最近衹園所以揀budget

大宅

回覆:jj213 的帖子

我都係日航, 果間budget好近, 如果有埋雪軚就prefect喇! 我最後落左一半訂晌egl租Isis, 希望雪軚唔好加咁多$啦

子爵府

引用:我都睇左祇園budget個價合理d, 其實雪鏈同

原帖由 aliceyanyan 於 14-12-20 發表
我都睇左祇園budget個價合理d, 其實雪鏈同軚分別大嗎?
雪軚在雪地較貼地,而且容易D控制駕車。落雪駕車要小心。記住停車小心。要踏一下,放一下個brake....E樣系我系加拿大揸車嘅經驗分享。個人覺得大雪最好吾好駕車。

男爵府

looby 發表於 14-12-18 19:12
我都係2月頭九州自駕,但會去黑川同由布院,所以有租雪軑、
請問有咩玩呀,謝謝!

男爵府

我3月中去自駕有需要租嗎?

男爵府

回覆:aliceyanyan 的帖子

剛再問tacoo budget 成功加左雪軚了

男爵府

我係Toyota租,
https://rent.toyota.co.jp/

男爵府

回覆 kvvvcheung 的帖子

我去11日 行程大約如下
Day1 福岡
Day2 拎車 佐賀 鳥棲outlet 有田 伊万里
Day3 長崎 眼鏡橋 中華街 長崎出島碼頭 平和公園 長崎原爆資料館

Day4 熊本 島原外港 >> 熊本交通中心 熊本城
Day5 黑川溫泉
Day6 湯布院溫泉 別府地獄
Day7 唐戶巿場 門司港
Marinoa City
(夜晚還車) 回到福岡
Day8 (用全九州3day pass)太宰府 回天神shopping
Day9 坐九州新幹線落鹿兒島 過櫻島
Day10 坐玉手箱號 過指宿 (夜晚返褔岡)
Day11 福岡shopping

首頁

尾頁

跳至