夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我認自己唔係一個好老婆,但至少未算差到極點…老公生活所有既點點滴滴…都係我一手理…申請公屋又係我搞……小朋友讀幼稚園又係我理…小朋友幾時打針又係我理…幾時屋企人生日食飯又係我理……佢只係番起放工同埋打機…我都有番工…我都好努力去學做個好老婆…但……………都係無用!!!佢係打機度識到一些朋友…竟然愛上一個女仔……之後就對我好冷淡…前兩日;終於同我講離婚…話忍左我幾年(我同佢由一齊到生左兩個朋友都係4年多d)………話同我離婚唔關任何人事…我知道佢愛上第二個…但我依然傻傻地想氹番佢……我同佢講:你唔中意我既嘢我改…你想我點做你講俾我知……佢只係一句:我對你已無感情…只係得責任…分開對大家都好……
一個如此大既晴天霹靂……叫我如何去接受…一直以為只要我安守本份…就可以一生一世…原來係無可能…為左遊戲入邊既人而放棄一個家…真係好傷心……

BABY就快出世了!!!!

禁止訪問

別墅

引用:Add oil

原帖由 light_green 於 14-12-18 發表
Add oil
心情真係好難受

BABY就快出世了!!!!

大宅

回覆:所謂嘅愛情…都係敵不過小三

加油jm
男人要變,點挽留都無用,唔愛你,會有千千萬萬個藉口,
將對佢既好 放番去對自己 同仔女度。要好好錫自己喔!

大宅

加油, 千萬唔好比間公屋個c6。

侯爵府

關個小三咩事,可能成件事你老公一廂情願鍾意人姐,人地真係同佢過人生咩,你咪由佢去玩下囉,唔好阻佢發達啦。最緊要你自己有地方住,有錢係身,佢會繼續俾家用養子女,你等佢\"被玩完\"啦,返黎揾你果時,你再考慮下原諒與否啦。

245    發表於 14-12-18 23:59
245    發表於 14-12-18 23:59

大宅

引用:Quote:原帖由 light_green 於 14-12-18 發

原帖由 rebeccatang 於 14-12-18 發表
心情真係好難受
e+唔好諗愛情住,要諗$同後路先!呢D男人要唔要都罷!

子爵府

引用:我認自己唔係一個好老婆,但至少未算差到極

原帖由 rebeccatang 於 14-12-18 發表
我認自己唔係一個好老婆,但至少未算差到極點…老公生活所有既點點滴滴…都係我一手理…申請公屋又係我搞… ...
樓主,我同你嘅case好似,佢用咗三星期決定離婚,原因都係一句我已不再愛你,我而家努力康復中,我相信你都可以,加油啊!

別墅

人地唔愛你,你更加要好好愛自己!人變了心,無謂傷心!爲自己,為小孩,好好活下去!呢個世界沒有任何人都可以!

大宅

加油你一定心很痛盡心盡力為頭家。。呢個男人睇黎腦髓都未生齊,網上世界識人係好不智既事

複式洋房

回覆:rebeccatang 的帖子

加油 樓主

子爵府

加油!!!!對自己好啲...
未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

加油,要愛自己多 d !
我都同意,女多男小,男人一定覺得自己好(經貴),結婚生仔後都仲諗有新愛情,唉!

子爵府

回覆 rebeccatang 的帖子

你不要再去企圖挽回C6,
當男人變心時,他都是昏了頭,
你做甚麼都不管用,
先好好安頓好自己和孩子,
叫你C6搬出去,
他要找愛情就淨身出戶,
把錢留下來給孩子,
就算不愛你了,都要負起作為父親的責任,
對這樣的男人,
你不用覺得自己好無用,
不是小三厲害,
反而是你C6太爛,
為了一個在網上認識的小三而拋棄你和孩子,
他才是最大的輸家,
不是你不夠好,
這點你必須要謹記,
婚姻裡不是你有多努力就可以白頭到老,
婚姻一定要兩個人一起共同努力,
或許就是你太放任他做自己想做的事,
反而令他沒有作為丈夫和爸爸的自覺,
還自以為是遊戲虛擬世界裡的大俠,
騙人的幻景總有一天會被消滅,
你先作好準備,
活得比他好,
要求他一定要給孩子生活費,
加油!
mc <()>

男爵府

努力生活啦。你咁好,佢要到失去先明白。人係犯賤。越挽留,佢越覺得個白癡決定係啱。
做人,5好難为自己

洋房

呢個世界乜人都有佢呢種叫低能,或者現實比吾到佢d野,佢係那個地方找到自己!

男爵府

佢都講到咁,留佢有咩意思?男人要變,真係好絕.....好狠心........jm加油!

子爵府

你老公和小三之間,也叫愛情

珍珠宮

開心吸收勳章

rebeccatang 發表於 14-12-18 00:43
我認自己唔係一個好老婆,但至少未算差到極點…老公生活所有既點點滴滴…都係我一手理…申請公屋又係我搞… ...

「冇感情得責任」,呢一個原因真係爛到極點!
百花叢裡過,片葉不沾身。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至