跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Annie~

Me too .......... 怕怕呀

原文章由 AnnieClarabel 於 08-4-17 10:46 發表
Florence,

我唔敢生多個呀

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我覺得如可以的話,生兩個會好d囉,
唔係對我地父母,而係對子女...

原文章由 AnnieClarabel 於 08-4-17 10:46 發表
Florence,

我唔敢生多個呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 AnnieClarabel 於 08-4-17 10:48 發表
炘炘媽,

咁你試過未呀? 次次喺小曼谷等位, 都心思思下次想試, 但又怕唔識叫咩食好

我未試過呀, 本年同姐姐續2張約時(2006年9月), c6話要帶姐姐去食一次印尼餐, 一路都未食, 想試下呢間, 其實係近邊到, c6雖然係原居民, 但佢唔係周圍食嘢嘅人, 佢都唔係好知"訂"

我都想試下小曼谷.

男爵府

呢間喺炘炘學校隔離咋

原文章由 YanYan0116 於 08-4-17 11:08 發表
我未試過呀, 本年同姐姐續2張約時(2006年9月), c6話要帶姐姐去食一次印尼餐, 一路都未食, 想試下呢間, 其實係近邊到, c6雖然係原居民, 但佢唔係周圍食嘢嘅人, 佢都唔係好知"訂"

我都想試下小曼谷. ...

男爵府

娘惹印尼菜 & 小曼谷, 就左右隔離

果頭都幾多好嘢食

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我無時間教養............如果我中左6合彩,唔駛返工, 可以請工人打理家頭細務, 而我只係專注教仔女的話, 我會生.................生3個添。

可惜,發達未到我, 事實上, 我手停口停。時間都唔夠比晴晴, 教養方面1個都未搞掂。無可能生多一個了。

子爵府

咁你依家係咪住近娘家,99係邊區呀

原文章由 晴B媽 於 08-4-17 08:07 發表

你唔算最耐, 睇怕我年紀肯定大你幾年...............我都係屯門原居民, 由出世到而家, 結婚買樓時, 我話一係要近99,一係要近娘家, 有照應丫嘛~~ 結果都係屯門,樓價平 ...

公爵府

因為我見聰聰 堂姊+堂兄 (姊弟) & 2表姊 (姊妺)
佢哋大家相處感情一般 (不太 close....)

原文章由 nono913 於 08-4-17 11:07 發表
我覺得如可以的話,生兩個會好d囉,
唔係對我地父母,而係對子女...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 晴B媽 於 08-4-17 11:19 發表
如果我中左6合彩,唔駛返工, 可以請工人打理家頭細務, 而我只係專注教仔女的話, 我會生.................生3個添。

我都係咁話, 生4個都無問題.

見有d家庭, mummy唔洗做, 仲有2個工人, 不知幾羨慕.

公爵府

nono~

20/4 係咪去湖山公園踏單車呀?

公爵府

因為我 25-27/4 要出 trip 呀...........
27/4 來唔到

原文章由 florence0204 於 08-4-17 12:44 發表

nono~

子爵府

依家佢哋仲細大家相處感情一般都唔奇呀,
青少年和wai wai 都成日嘈嘈幣啦...
不過,我覺得人大左或結婚生仔後,就會慢慢
注重親情多d囉

原文章由 florence0204 於 08-4-17 11:45 發表

因為我見聰聰 堂姊+堂兄 (姊弟) & 2表姊 (姊妺)
佢哋大家相處感情一般 (不太 close....)

公爵府

唔係呀...... 佢哋幾果 e+ 都 18/19 歲,
最細果個都讀中二, 我由細睇到大,
真係感覺佢地感情一般咁囉~

原文章由 nono913 於 08-4-17 12:48 發表
依家佢哋仲細大家相處感情一般都唔奇呀,
青少年和wai wai 都成日嘈嘈幣啦...
不過,我覺得人大左或結婚生仔後,就會慢慢
注重親情多d囉

子爵府

湖山公園踏單車,邊位媽咪會黎呀...

20/4

nono & wai wai

====================

27/4

原文章由 florence0204 於 08-4-17 12:44 發表
nono~

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 florence0204 於 08-4-17 12:54 發表
唔係呀...... 佢哋幾果 e+ 都 18/19 歲,
最細果個都讀中二, 我由細睇到大,
真係感覺佢地感情一般咁囉~

仔女乖唔乖, 係父母教養成果。

兄弟姊妹情, 都係睇父母教法。例如: 父母偏心, 兄弟姊妹一定會感情麻麻地.......

水晶宮

湖山公園踏單車,邊位媽咪會黎呀...

20/4

晴B媽 + 晴晴

====================

27/4

大宅

字CARD都認得哂, 英文主題書D生字都大部份認得/識讀, 句子就唔得, A-Z 就差三兩個未認得.

"建生"個間好唔好呀? 你住果頭? 我都想幫細仔轉去"建生"讀全日, 之但係佢好慢熱, 我怕佢難適應會好辛苦攪到唔鍾意返學. 佢E+返學咁耐都重好木.

原文章由 YanYan0116 於 08-4-17 09:47 發表

GIGI係讀建生個間呀, 原來我2件同你2件係同級.

我想問下你細仔咁咪都認得哂教過的字(認字CARD), 有時GIGI都未必認得哂.

大宅

--->我地真係唔識教!!

兄弟姊妹情, 都係睇父母教法。例如: 父母偏心, 兄弟姊妹一定會感情麻麻地....... --->同意 !

複式洋房

原文章由 nono913 於 08-4-16 17:21 發表
咁你都算係新丁囉...
你住邊到架,唔係好記得啦...

我住新圍苑.

子爵府

我同意架...所以,我成日都和青少年和wai wai
開玩笑咁講 : 你地要相親相愛,要互相幫助...
有時爭吵完仲要佢地握手言和添 ,好彩,
佢地仲聽我支笛...

原文章由 晴B媽 於 08-4-17 13:44 發表

兄弟姊妹情, 都係睇父母教法。例如: 父母偏心, 兄弟姊妹一定會感情麻麻地.......

首頁

尾頁

跳至