跳至

首頁
12345...19

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呀 4 來報到...........

做乜開新版都唔通知聲吖

原文章由 nono913 於 08-4-16 16:31 發表
報到先....no.3

公爵府

哈哈!!!!!

我都係葵涌之友...... (麗瑤)

原文章由 YanYan0116 於 08-4-16 16:39 發表

我嘅童年係係葵興呀, 之後話咸水樓, 就搬咗去青衣, 再之後轉TKO居屋, 結咗婚先搬入屯門lor.

初初真係好唔慣架.

公爵府

我 89 年搬入來屯門碼頭果邊住, 果時初初直頭唔識搭"叮叮"呀!
下下飛的出 市中心 / 八佰伴呀

原文章由 nono913 於 08-4-16 17:21 發表
咁你都算係新丁囉...
你住邊到架,唔係好記得啦...

公爵府

(得得地) 果時鵝公喉 ,
係班長 - 仲係全班最高.....
不個佢好靜, 唔係點出聲

傳聞仲有 孫悟空 (張x健) 都好以話係以前嘅校友.....

原文章由 YanYan0116 於 08-4-16 16:54 發表

florence

其實我之前見過你同學(得得地)2次, 佢真係幾型. 讀書時係咪咁型架.

2次佢都係入去page one 1次係time square, 1次係harbour city, 係harbour city個次我比緊$$買麵包, 離遠我已望到佢, ...

公爵府

親子王國將於4月16日,星期三19:00-22:00進行系統升級 :;pppp:

公爵府

我得炘炘文靜, 聰明

GIGI 好動, 男仔頭性格
e+ 先 K1, 慢慢來啦.....
佳宝 K1 d功課係咪都係畫線咋~

原文章由 YanYan0116 於 08-4-16 18:04 發表

2次都係書店見到佢, 佢都應該鍾意睇書.

Gigi都好鍾意佢, gigi其實無咩記性(E+差不多4歲連顏色都唔係好識, 唔好講英文, 連中文都亂答, 其實我都幾擔心GIG的學習態度), 上星期我指住幅相話"得得地", gigi就話唐沁風 ...

公爵府

Dear all~

Good morning

============================

我是 96 年結婚才搬走的..........

原文章由 nono913 於 08-4-16 21:12 發表
florence , annie

我地3個都住過屯門碼頭喎,不過,就唔同時間啦...
florence 89年 , annie 90年 , nono 94年 ...
你地住到幾時搬呀,我就02年尾搬去依家呢到啦

...

公爵府

想問得一個小朋友嘅媽咪, 妳哋有無考慮想生多過呀

公爵府

炘炘媽咪~

如果我中咗 "六合彩" 多多都唔怕生呀

老實講生第二名對我來講要好大勇氣呀............
我係唔想的.....因為一個我都已經好辛苦,
生唔難, 教先難

原文章由 YanYan0116 於 08-4-17 10:39 發表

florence

你係咪心cc呢!

各位有無試過呢間呀.

娘惹印尼菜
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=19632&district_id=99&inputcategory=cname&inputstr=%AEQ&am ...

公爵府

Annie~

Me too .......... 怕怕呀

原文章由 AnnieClarabel 於 08-4-17 10:46 發表
Florence,

我唔敢生多個呀

公爵府

因為我見聰聰 堂姊+堂兄 (姊弟) & 2表姊 (姊妺)
佢哋大家相處感情一般 (不太 close....)

原文章由 nono913 於 08-4-17 11:07 發表
我覺得如可以的話,生兩個會好d囉,
唔係對我地父母,而係對子女...

公爵府

nono~

20/4 係咪去湖山公園踏單車呀?

公爵府

因為我 25-27/4 要出 trip 呀...........
27/4 來唔到

原文章由 florence0204 於 08-4-17 12:44 發表

nono~

20/4 係咪去湖山公園踏單車呀?

公爵府

唔係呀...... 佢哋幾果 e+ 都 18/19 歲,
最細果個都讀中二, 我由細睇到大,
真係感覺佢地感情一般咁囉~

原文章由 nono913 於 08-4-17 12:48 發表
依家佢哋仲細大家相處感情一般都唔奇呀,
青少年和wai wai 都成日嘈嘈幣啦...
不過,我覺得人大左或結婚生仔後,就會慢慢
注重親情多d囉

公爵府

20/4

nono & wai wai
晴B媽 + 晴晴
婷烽媽 + alvin
Florence + 聰聰

====================

27/4

nono & wai wai
婷烽媽 + alvin

公爵府

Dear all~ 早晨啊!

=======================

我屋企呢邊開始大風啊!

公爵府

我果個有得食就得, 完全無要求的

原文章由 YanYan0116 於 08-4-18 16:33 發表

我打錯了, 應該係order飯盒呀, 唔帶飯.

公爵府

炘炘媽咪

聰聰係唔會睇餐單有咩食..... 只會係我讀比佢聽,
再問佢要食邊款.....

我平時放工食完飯 (由我開始對功課) 差唔多
9:30-10:00 先開始比佢玩的...... 10:30 一定要收機.

我有 nds 後, 都要求佢做好功課, 默書溫習好才比佢玩的,
其實都有小小利誘成份, 咁佢想玩咪自己爭取囉~
今次測驗成績有進歩都係靠 nds 來捉佢溫吓習咋

原文章由 YanYan0116 於 08-4-18 16:47 發表

男仔有得玩就得.
琴日我返到屋企, 炘炘仲自己揀哂食咩餐, 不過我會過濾下.

florence,

你係咪如果聰聰做哂功課就會比nds佢玩, 琴日我用nds來利誘炘炘快d做, 頭先我同事話唔應該咁樣來交換, 但炘炘因為可以玩nds, ...

公爵府

早晨呀 !

剛剛先起身........

公爵府

剛剛先對完功課, 一陣就要開工溫 中默/ 英默.....

原文章由 nono913 於 08-4-19 11:48 發表
有冇頭暈呀,訓到咁晏先起身...

首頁
12345...19

尾頁

跳至