懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

現在24w5d,一直私家政府兩邊做產檢無咩問題,今早健康院姑娘同醫生聽胎心跳話bb心率不規律,轉介我去屯門醫院婦產科,現在要去醫院約期..同時問緊私家可唔可以準快睇...有無jm聽過胎心率不規律會有咩問題?

子爵府

回覆:胎心跳不規律

我囡21週時照結構都發現心跳不規律,佢係卜卜卜卜卜(有一下無咗)再卜卜卜卜卜咁,醫生話多數係因為心臟神經發育未成熟,等個胎大d多數無事。後尾我返贊育照多咗幾次,已經好規律,出世心跳都正常(觀察咗1晩),而家10個月無問題呀。

你BB心跳點樣不規律?

子爵府

引用:我囡21週時照結構都發現心跳不規律,佢係卜

原帖由 PonyoBB 於 14-12-19 發表
我囡21週時照結構都發現心跳不規律,佢係卜卜卜卜卜(有一下無咗)再卜卜卜卜卜咁,醫生話多數係因為心臟神 ...
我就係時快時慢

子爵府

引用:Quote:原帖由+PonyoBB+於+14-12-19+發表我

原帖由 codeecct 於 14-12-19 發表
我就係時快時慢
我嗰個係固定速度,只係漏咗一下。唔好太擔心,照多兩次check清楚,希望你BB都好似我個女咁,出世前正常返。

子爵府

引用:Quote:原帖由+codeecct+於+14-12-19+發表我

我嗰個係固定速度,只係漏咗一下。唔好太擔心,照多兩次check清楚,希望你BB都好似我個女咁,出世前正常返 ...
Thanks jm我睇開私家果度嘅醫生姑娘好好,知我緊張想即日睇,refer咗我去照bb心臟仲幫我book到今晚照。我喺外國網站睇就好多媽媽話試過有同樣情況但最終bb都好正常,希望無事啦

子爵府

引用:Quote:原帖由+codeecct+於+14-12-19+發表我

我嗰個係固定速度,只係漏咗一下。唔好太擔心,照多兩次check清楚,希望你BB都好似我個女咁,出世前正常返 ...
Thanks jm我睇開私家果度嘅醫生姑娘好好,知我緊張想即日睇,refer咗我去照bb心臟仲幫我book到今晚照。我喺外國網站睇就好多媽媽話試過有同樣情況但最終bb都好正常,希望無事啦

大宅

虎到金來勳章

PonyoBB 發表於 14-12-19 10:22
Thx for sharing
my baby skipped twice in 30 min today. Hope it will turn out fine

大宅

虎到金來勳章

codeecct 發表於 14-12-19 11:22
Thanks jm我睇開私家果度嘅醫生姑娘好好,知我緊張想即日睇,refer咗我去照bb心臟仲幫我book到今 ...
How's your baby?

大宅

虎到金來勳章

codeecct 發表於 14-12-19 11:22
Thanks jm我睇開私家果度嘅醫生姑娘好好,知我緊張想即日睇,refer咗我去照bb心臟仲幫我book到今 ...

Dunno why i can't see your reply

子爵府

SpyCat 發表於 15-9-2 08:51
Dunno why i can't see your reply
my boy is 4 months old already and he's absolutely fine!

大宅

虎到金來勳章

codeecct 發表於 15-9-2 00:55
my boy is 4 months old already and he's absolutely fine!

I can only see this msg

So happy for u

We are still waiting for next scan

子爵府

引用:Quote:codeecct+發表於+15-9-2+00:55+my+bo

原帖由 SpyCat 於 15-09-02 發表
I can only see this msg

So happy for u
I guess some problems with the mobile app so I tried again with laptop..all messages are the same

No worries our babies are always stronger than we thought, I read from many foreign communities that actually it\'s quite common to find baby with irregular heartbeat during pregnancy but most cases turn out it\'s nothing and resolved itself.

Best wishes to you and your little one

大宅

虎到金來勳章

codeecct 發表於 15-9-2 01:42
I guess some problems with the mobile app so I tried again with laptop..all messages are the same:fu ...

Thanks

Let's hope for the best

首頁

尾頁

跳至