跳至

首頁

尾頁

子爵府

呢3晚都瞓得唔好~因公司人事上嘅問題,影響咗自己心情
&思路,由無助,徬徨,到昨日上嚟返學,見到妳們為我打氣,我好感動~ 多謝妳哋每位關心我嘅朋友
豬~成日煩住妳~唔好意思~仲要搞到妳每日幾個電話問候情況,進展~thanks
superstupid~多謝妳關心,為我打氣
朗仔媽~多謝妳咁細心,提醒我唔好自己周街行,唔好往後望,要向前走
小倩~多謝妳嘅問候,我有消息會立刻報平安的
仲有好多曾鼓勵我嘅朋友,真的抱歉,令到各位為我擔心,
昨晚我瞓得好好,唔再怕今日需面對嘅事,多得妳們嘅鼓勵,我終於知道敵人原來係自己 放心~~朋友~~我ok~~

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我兩日好忙~~
你点呀? 有咩新發展?

大宅

雖然我唔知咩事~不過我都希望可以快d平復心情~,,有時我唔開心,,睇下自己既小朋友啦~好快就會開心番架啦~:

祝你:工作順利,,心想事成~!

子爵府

Emily, 我只知道你有事,唔敢call你.Anyway, 希望事情快d過去.繼續捉我d中文

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

good luck

珍珠宮

無事就最好啦...
記住得閒有時間諗多啲豬仔,
佢要見到一個開心快樂嘅媽咪...
咁佢先可以做一隻開心快樂豬架...
你知道嗎....你是最姣的

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

簡短滙報:

豬媽打過俾我, 講咗少少... 但未係全部!
我淨係知道個賤人要煮佢, 想迫佢自己頂唔順劈炮~ 精明嘅豬媽當然唔會上當!

豬媽話有2個方案, 一係燉佢冬菰踢佢去元朗個場 (當然仲要減人工啦), 一係就俾人篤佢"跑唔到數"失職... 豬媽話佢知道公司有先例用呢個藉口嚟"鋸人"

豬媽都唔係第一日出嚟行, 事先醒目地打去勞工處查詢~ 勞工處話一定唔可以扣人工, 除非証明干犯嚴重過失! 如果真係豉椒炒魷的話, 要按勞工例賠償, 不過金額唔會太多... 因為自推行強積金制度下, 舊有公積金滾存的款項已經全數過戶~ 不過豬媽响呢間公司多年, 理應有長期服務金...

結果, 今日公司派咗個人嚟了解, 磨咗好耐臨收舖先走人... 臨走前講咗句係個場靜, 所以跑唔到數~ 即係俾人屈佢失職跑唔到數唔成立!!

依家雖未算雨過天青, 但至少還佢個清白

子爵府

原文章由 小倩 於 08-4-18 23:44 發表
簡短滙報:

我淨係知道個賤人要煮佢, 想迫佢自己頂唔順劈炮~ 精明嘅豬媽當然唔會上當!

豬媽話有2個方案, 一係燉佢冬菰踢佢去元朗個場 (當然仲要減人工啦), 一係就 ...

咁似我個妹以前d經歷.唔通係同一間

別墅

Emily;我剛回來,唔太知內容,不過希望妳可以順利過度,唔好唔開心!

子爵府

i'm ok~thanks~~~

原文章由 kerkermui 於 08-4-18 19:25 發表
我兩日好忙~~
你点呀? 有咩新發展?

子爵府

霹靂九五姨~~ 撐得住~無問題~~多謝妳~~

原文章由 picnic95e 於 08-4-18 20:35 發表
雖然我唔知咩事~不過我都希望可以快d平復心情~,,有時我唔開心,,睇下自己既小朋友啦~好快就會開心番架啦~:

祝你:工作順利,,心想事成~!

子爵府

cy媽~~現在對我嚟講係小事,我唔會再將呢件事放大,順其自然~and thanks

原文章由 chunyatmama 於 08-4-18 21:22 發表
Emily, 我只知道你有事,唔敢call你.Anyway, 希望事情快d過去.繼續捉我d中文

子爵府

識到您們~我已十分幸運,

原文章由 醜樣豬 於 08-4-18 22:56 發表
good luck

子爵府

知道啦~~收到晒~~ 依家未算,以前仲姣呀

原文章由 朗仔媽 於 08-4-18 23:05 發表
無事就最好啦...
記住得閒有時間諗多啲豬仔,
佢要見到一個開心快樂嘅媽咪...
咁佢先可以做一隻開心快樂豬架...
你知道嗎....你是最姣的 ...

子爵府

老師~~妳d記性 and多謝妳為我打咁多字呀

原文章由 小倩 於 08-4-18 23:44 發表
簡短滙報:

豬媽話有2個方案, 一係燉佢冬菰踢佢去元朗個場 (當然仲要減人工啦), 一係就 ...

子爵府

mouth: 我諗機會唔大~~

原文章由 chunyatmama 於 08-4-18 23:56 發表

咁似我個妹以前d經歷.唔通係同一間

子爵府

返嚟喇~~放心~~我無事呀~~ 謝謝妳留言鼓勵

原文章由 sdt15v 於 08-4-19 00:07 發表
Emily;我剛回來,唔太知內容,不過希望妳可以順利過度,唔好唔開心!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Emily,岩岩知你既情況,我知會辛苦d,特別係情緒上,我自己呢排都好大工作壓力,多少亦因為“人”既問題,仲想過唔做添,但我同自己講,人地要點做我控制唔到,但我盡咗自己努力、問心無愧,點解要唔開心,大不了搵過第二份,你都要開心d,一放工盡情同個仔玩 ,如果真係有咩可以幫到手call我(我公司都請人,不過唔知你想搵咩工),加油呀!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 EMILYYWN 於 08-4-19 00:27 發表
老師~~妳d記性 and多謝妳為我打咁多字呀

講得無錯, 真係打咗我好耐

子爵府

thanks~sylvia 我ok呀~放心~我無將自己困在最難受嘅時候,一切已過去,唔會再為d無謂人而勞心傷氣,多謝妳關心
我人生呢part祇是閒事,無需再執著,
我有需要會嘗試找妳,多謝
and我已收到奶粉,好感激妳有我倆母子心,~thanks

原文章由 huisylvia 於 08-4-19 00:33 發表
Emily,岩岩知你既情況,我知會辛苦d,特別係情緒上,我自己呢排都好大工作壓力,多少亦因為“人”既問題,仲想過唔做添,但我同自己講,人地要點做我控制唔到,但我盡咗自己努力、問心無愧,點解要唔開心,大不了搵過第二份,你都要開心d,一 ...

首頁

尾頁

跳至