跳至

首頁

尾頁

男爵府

哎呀, 今晚book咗地方(2家人)同亞囝慶祝生日, 千祈唔好轉8號風球呀, 訂咗 & deposit to restaruant, 唔想改期, 好掃慶啫

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都係咁話, 我都book0左場同啊囡慶祝,
不過就係明天~~
希望快0的好返天啦~~

別墅

亞b今日舊曆生日去婆婆到玩呀!
好天, 唔好落大雨呀!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 BBB2006 於 08-4-19 09:44 發表
亞b今日舊曆生日去婆婆到玩呀!
好天, 唔好落大雨呀!

e+橫風橫雨bor~

我今日會响屋企悶足一日!

子爵府

at my side is OK wor. A bit rain but not as windy as last night. I think the situation will not be too worse.

大宅

我聽日都約咗屋企人同亞女補祝生日, 雖然係黎我屋企搞大食會, 但都唔想橫風橫雨, 無咁好mood!

珍珠宮

應該唔會八號風球啦...減弱咗啦不過打風唔成三日雨

複式洋房

我都勁唔想呢三日橫風橫雨。
尋日同阿B慶祝完生日,本來今日約左婆婆、ee地去長洲行、食海鮮,唉今日咁樣天氣;聽日到我生日都唸住一家出街食番餐慶祝,加埋星期一就同埋、姑姐一家去海洋公園玩,實行一連四天既飲食玩活動來慶祝我母子二人生辰......

男爵府

我都唔想掛8號呀,因我入咗幾日院,悠悠比咗人凑,昨晚出院c6叫我喺屋企休息一日,明天同我一齊去接番悠悠架,如果8號就唔去,咁我咪好多日見唔到悠悠

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

掛唔成8號竟然掛黑雨

伯爵府

原文章由 小倩 於 08-4-19 19:38 發表
掛唔成8號竟然掛黑雨

今日落足一日雨, 未停過!
我屋企樓下平台地下都水浸!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 kerkermui 於 08-4-19 20:07 發表

我屋企水浸呀~
我間房個窗台壆邊 & 冷氣機邊不停滲水 (太大風, 周圍無遮擋), 床褥都濕了

王國長老

原文章由 kerkermui 於 08-4-19 20:07 發表 今日落足一日雨, 未停過!我屋企樓下平台地下都水浸!

我屋企水浸呀~
我間房個窗台壆邊 & 冷氣機邊不停滲水 (太大風, 周圍無遮擋), 床褥都濕了

伯爵府

原文章由 小倩 於 08-4-19 21:58 發表

我屋企水浸呀~

係咪向東當風呀?
我細個時打親風都漏水.. 窗邊圍哂毛巾引水落水盆.. 住咗咁多年無哂感覺.. 仲有d miss嗰種情境
婆婆今日打俾我, 又係勁漏水.. 住咗30年都唔會執過架喇~
搬咗嚟呢度, 發覺大風時窗邊會入風(都係向東), 都驚入水, 但係神奇地無事, 更神奇係成個屋苑不停有人執窗漏水問題, 我地無事!

但係你租嘅, 有無得同業主咋型? 你仲啱啱搬入去~lei咁hair~

伯爵府

原文章由 kerkermui 於 08-4-19 20:07 發表

終於停咗雨喇!

別墅

原文章由 kerkermui 於 08-4-19 11:28 發表

e+橫風橫雨bor~

我今日會响屋企悶足一日!

如你所願! 係屋企發臭0左一日呀!
不過我有落街買個 small Birthday Cake 比亞仔慶祝農曆生日!

王國長老

原文章由 kerkermui 於 08-4-19 22:43 發表

係咪向東當風呀?
我細個時打親風都漏水.. 窗邊圍哂毛巾引水落水盆.. 住咗咁多年無哂感覺.. 仲有d miss嗰種情境
婆婆今日打俾我, 又係勁漏水.. 住咗30年都唔會執過架喇~
搬咗嚟呢度, 發覺大風時窗邊會入風(都係向東) ...

向南...
因為黑雨嗰陣吹南風, 業主換咗啲窗花又唔補翻上手鑽落啲窿~ 幾個"巧合"下就搞到一鑊粥咁... 好在爸爸夜晚唔使開工, 如果唔係得我一丁友, 都唔知點算

[ 本文章最後由 小倩 於 08-4-19 23:21 編輯 ]

大宅

叫小k幫手用手指"吉"住d窿.......

珍珠宮

你咩事入院呀,休息多啲啦

原文章由 悠悠魔怪 於 08-4-19 13:57 發表
我都唔想掛8號呀,因我入咗幾日院,悠悠比咗人凑,昨晚出院c6叫我喺屋企休息一日,明天同我一齊去接番悠悠架,如果8號就唔去,咁我咪好多日見唔到悠悠 ...

子爵府

咁都俾妳諗到

原文章由 picnic95e 於 08-4-20 00:46 發表
叫小k幫手用手指"吉"住d窿.......

首頁

尾頁

跳至