嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

I found that all Bfree bottles and brush and training cups are 99% similar to those in Bornfree site. So I guess they are the same.

原文章由 wing1007 於 08-4-28 15:31 發表
有冇人知 born free 响香港邊到有得買?

大宅

I don't think it's reflection. Because they're small dots like "glitter powder" on nail polish. It's very small squares. But, the qty is quite a lot...it's about 20 dots per bottle.

Did you find the same thing?

原文章由 WLM 於 08-4-28 21:56 發表
我都見到, 唔係反光咩?

複式洋房

我係加拿大住架,我上星期在toys'r'us退晒d樽,連我響香港買的Avent奶樽(我個女都用了兩年sigh)都退埋,唔需要收據,不過要連埋奶咀一齊退. 佢地會俾番果間舖的giftcard俾你用,唔係return cash架.

我買咗Born free的膠樽用,比其他牌子真係貴好多,香港的babies'r'us會唔會有呢?

原文章由 karena28 於 08-4-28 21:11 發表

要有單先可以,妳唔係向加拿大賣唔退得重要係新未用過。

[ 本文章最後由 janawing 於 08-4-30 14:54 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 karena28 於 08-4-24 10:19 發表
avent不含雙酚A

VIA杯但只可用幾次因用+熱次數多個頸位有機會漏奶。如果用唔發熱消毒方法就可以用好耐。
http://www.mileybaby.com/toddlerfeeding_via_gourmet.html

有顏色訓練杯可以唔用個飲水咀轉用奶樽奶咀,但要 ...

e+ avent 明明有 wor,連佢自己個 official website 都話有架 bor,不過佢話within 安全標準咋 mar.

你既意思係咪 via 同 training cups 無 BPA 呀?

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

民房

咁而家即係點呀, 我見有d又話無乜野... 照用, 有d就話即時換哂佢, 咁如果要換, 究竟換邊隻好呀, 有冇人可以俾d意見???

禁止訪問

畀面勳章

回覆 #2 pipi331 的文章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

男爵府

今日又有返晒所有膠樽,包括avent呀,真的被玩死啦,

我之前用avent又話雙酚a,then,換左nuk瘦樽呀b唔你好like ,then

返左nuk肥樽咪換左未用過的瘦樽,點不知,avent又可以賣返........

但我最終都用返nuk肥樽啦.費是一陣又話唔得呀,好買呀

複式洋房

原文章由 wootaitai 於 08-5-1 19:06 發表
I read on the internet that Avent will launch a bpa free line in Aug

In the meantime, I just use the Smuckers Jar at home with the pump, or the via cups

Really??? I want to know more!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至