單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 Macusmama 於 15-03-02 發表

原帖由 samsonk 於 15-03-02 發表
你甘精明,邊個厄到你呀,真唔知你前夫係點樣追到你到手,係米用著10年時間先可以追到你呀

...
點解咁驚人地搵食?其實大家冇見面齋talk,都唔會有損失架。網上係咩人都有,但你諗下佢地又可以呃你咩?自己有經驗應該比其他人更加小心。啱傾咪傾囉,唔啱咪唔聯絡。唔駛下下都話人搵食既。

珍珠宮

samsonk 發表於 15-3-2 20:40
你要記住要甘樣做:

當有男人想追你時,你要記同佢講都好喎...

珍珠宮

BB女樂樂 發表於 15-3-2 22:02
點解咁驚人地搵食?其實大家冇見面齋talk,都唔會有損失架。網上係咩人都有,但你諗下佢地又可以呃你咩?自 ...
我睇另一啲媽媽咁講,只係討論....呢度唔係街市囉...

珍珠宮

啲人太乾燥了.....

珍珠宮

samsonk 發表於 15-3-2 20:42
仲覺得自己很有寶
我無話自己係寶,只係處於單身好好多...有咩咁嬲呀....

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+rosannalam+於+15-02-15+發表

原帖由 babytszkin 於 15-02-15 發表
唉唷……你鑽左牛角尖丫,
傻妹,世界甘大如果太care別人想法,自己會好辛苦架!
講你知,我都成日比人睇死 ...
講得啱,同意

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:我身邊好多單身女士仲未有bf,++親戚有,鄰

原帖由 sunev 於 15-02-22 發表
我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰居有,朋友,同學,同事,亜妺D同學等,30至50歲,全部未婚,都唔 ...

水晶宮

引用:要識男朋友,首先要識朋友,人都唔識一個,

原帖由 hungkuen 於 15-02-26 發表
要識男朋友,首先要識朋友,人都唔識一個,點識男朋友呀!要識朋友,都係個句,擴闊自己生活圈子,主動去見 ...
yes

禁止訪問

珍珠宮

hungkuen 發表於 15-3-5 23:44
單親媽媽唔好淨係識湊仔,都要有自己的生活圈子,如果可以的話,最好有時可以放低小朋友俾父母湊,自己出去識下 ...
對,更本有時係要咁先生活精彩...只一味對住仔女的女人, 生活同圍繞住只有仔女,到仔女有自己生活就只有自己...唔係唔理仔女,係要做到,生活多姿多彩....take care小朋友之外又有自己的朋友圈子,有自己的興趣...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大家好,我好耐冇蒲單親版

我單身左兩年,雖然有人追,身邊既人又催我快d搵返個,但我冇特別去識人,覺得寧缺勿濫

呢排有個追求者,佢係我大學best friend以前既housemate, 有次燒野食識,佢知道我離過婚有個女都唔介意照追,佢好錫好縱我,同我個女相處得好好,三個人會成日好似正常三人家庭咁行超市買餸,知道我屋企燈膽燒左馬上過黎幫我換(但我地清白架,唔好誤會),有時會諗個條件咁好既人點解會揀我?佢好想我快d應承佢既追求,但係我又想慢慢了解清楚先,怕做錯決定又要hurt多次

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆:單親之後,大家有努力尋找新的另一半嗎 ?

緣份要到。你擋都擋唔住!
未有緣時,做自己開心快樂既事。
每種生活方式,都有本身既樂趣。

我有時覺得。單親再戀愛係咪件好事呢?
因為自己顧慮多左,不如攪掂自己輕輕鬆鬆,自由自在做自己應該做既事先。
慢慢等待適當時機。

hxbbl    發表於 15-3-10 18:14

珍珠宮

Reema 發表於 15-3-9 09:46
緣份要到。你擋都擋唔住!
未有緣時,做自己開心快樂既事。
每種生活方式,都有本身既樂趣。
我想係考慮小孩同男友真係相處得ok唔ok,如埋日後的生活啦...so我無想過再婚,同居比較easy...

hxbbl    發表於 15-3-10 18:15

別墅

Domo君 發表於 15-3-8 16:04

知道我屋企燈膽燒左馬上過黎幫我換(但我地清白架,唔好誤會) ...

怕人誤會, 你應該用...

大宅

回覆:單親之後,大家有努力尋找新的另一半嗎 ?

我都想找!但圈子細呢

禁止訪問

男爵府

Domo君 發表於 15-3-8 16:04

我單身左兩年,雖然有人追,身邊既人又催我快d搵返個,但我冇特別去識人,覺得 ...
【心若迷時會很苦,苦在自己無法作主】
開始容易終結難,只要開始在,就一定會終結,無論有幾愛對方,始終有別離的一日,不要妄想不再痛,真係怕痛就不要開始。

再愛可能再次偏體鱗傷,但存在希望

不愛可以不再痛苦,但亦注定孤獨一世。

愛是真的需要勇氣的,無人可代你選擇

至於應該怎樣去選擇的話,可以告訴你的是,

人生到最後只有悔與不悔

複式洋房

我也是1個帶住2個小孩的mama ..
呢條路真係唔易行 ..

侯爵府

引用:我也是1個帶住2個小孩的mama ..呢條路真係

原帖由 Cherinebb 於 15-04-13 發表
我也是1個帶住2個小孩的mama ..
呢條路真係唔易行 ..
吾好甘灰啦……
我個仔自閉加弱智,挨下挨下,他都11岁啦……
往好方面想,時間會過得好快!
將來大左两個都會孝順你

首頁

尾頁

跳至