夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

其實大家覺得去飲野有無問題?
我不嬲都唔會去,
以前都會比,但係有次我發現佢同個啤酒妹交換左電話(但無聯絡),
但佢今晚話唔開心,堅持要去,
佢話我好嚴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:其實大家覺得去飲野有無問題?我不嬲都唔會

原帖由 Leeleelau 於 14-12-26 發表
我不嬲都唔會去,
以前都會比,但係有次我發現佢同個啤酒妹交換左電話(但無 ...
陪埋佢去

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

公爵府

回覆 大少拉 的帖子

係囖,有時男人都會咁嘅,你跟埋去

伯爵府

我不嬲都唔會去,
以前都會比,但係有次我發現佢同個啤酒妹交換左電話(但無 ...
我C6唔會去Pub飲嘢,但會去fd屋企飲,佢D fd我全部都識,同埋我C6係講明幾点番,我亦冇check佢,因為你管得太緊,佢會覺得你好煩,我唔理佢,佢反而自動自覺報到行蹤!

wcpcelia    發表於 14-12-27 10:46
wongjoetabo    發表於 14-12-26 23:34

大宅

回覆:c6堅持要去飲野

唔開心就一定要去飲嘢,做運動或其他健康嘢唔得嘅。係咪同啤酒妹交換電話就開心返?講真佢去開心飲嘢,但屋企果個唔開心亂諗佢又好開心?如果係,咁真係接受唔到。佢錫老婆同老婆飲都得架。

別墅

唉…飲野尼兩個字係我最唔想聽到嘅,因為每次C6出去之前講好晒幾點返,一定唔會飲醉都好。但每次都做唔到,一出去就咩都唔記得晒架喇! 所以我每次都會好傷心,覺得佢心裡面根本無我,只係求其應我,有咩都出去玩完返嚟先算。飲野就永遠大過天! 所以對我來說飲野=嘈交!!!

別墅

引用:唔開心就一定要去飲嘢,做運動或其他健康嘢

原帖由 colormama 於 14-12-26 發表
唔開心就一定要去飲嘢,做運動或其他健康嘢唔得嘅。係咪同啤酒妹交換電話就開心返?講真佢去開心飲嘢,但屋 ...
佢會同你講老婆日日都見架喇,但朋友就唔同,難得一聚,所以點都要出去囉! “難得”兩個字係大晒架!

男爵府

回覆:colormama 的帖子

響度玩左一排, 【飲野】/ 【clubbing】/ 【踢波】/ 【跑步】/ 【打機】/ 【食宵夜】,都見過有jm唔like。

我就覺得,咸魚青菜,各有所愛,有人喜歡a,你無得要佢做b,之後要求佢同樣快樂架喎。

Btw, 我唔介意/阻止另一半做任何佢自己覺得快樂既事。

wongjoetabo    發表於 14-12-26 23:35

翡翠宮

咁佢唔開心因為咩事先,如果真係唔開心就俾佢去,你陪佢一齊去

複式洋房

我覺得間中去飲野冇所謂,只要唔係日日去,同埋識分輕重,都可以接受!當然,如果可以一齊去最好!

侯爵府

我c6都一個星期有一兩日同同事或者客落bar飲嘢,不過他就無問bar啲女仔攞電話,其實男人去飲酒應酬好平常者,不過係你c6問女仔攞電話衰啲。

侯爵府

我不嬲都唔會去,
去飲嘢都要申請批準,呢個先系問題。
佢系你老公,唔系妹仔啊

大宅

引用:Quote:原帖由 Leeleelau 於 14-12-26 發表

原帖由 岚月亮 於 14-12-26 發表
去飲嘢都要申請批準,呢個先系問題。
佢系你老公,唔系妹仔啊
agree

大宅

飲野都吾得咪惨過坐監

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Leeleelau 發表於 14-12-26 15:25
我不嬲都唔會去,

其實我覺得咁大個人, 有手有腳可以吾比咩? 我個仔17歲都吾比我管, 何況係一個大人? 一星期去1次我覺得無問題, 結左婚都有自己既朋友圈子, 老婆下下跟住去好似吾係咁好。我老公同朋友去食飯都會叫埋我去, 但如果我知道得我一個女去, 我就吾會去囉, 吾想佢地傾計就住就住。 吾過份我吾會出聲

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我唔會阻止佢亦唔會唔開心, 有時男人心情唔好, 都想有自己既空間既
你唔俾佢去或者要死跟, 我諗佢會好大壓力, 寧願唔去

男爵府

吊頸都要抖下氣啦

大宅

畀面勳章

出面飲野D場係點,你知唔知?大家心知肚明啦, 要走留唔住, 唔好淋住改變一個人,亦唔好望個男人為你改變, 佢去飲咪由佢去, 你唔俾咪又要去, 自己約自己D朋友食飯行街, 有自己既圈子, 做好自己妻子的本分,其他聽天由命,就係我我的態度

別墅

結左婚,也應有自己朋友,只要唔過分,我覺得沒有問題,始終需要朋友的。

水晶宮

唔like.
因為我唔like 係屋企等

首頁

尾頁

跳至