自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

借位發洩下, 已盡量簡化, 望你們細心看看...
小妹只腳有雞眼, 忍受多時, 最近發覺有小小影響行路, 經過該診所看到有小型手術做.

醫生只看一看我只腳指, 話有兩種療法, 並無仔細看我當時既情況, 提供議建 :-
1. 冷凍, HKD1,000, 兩星期見效
2. LASER切割, HKD2,000 打麻醉藥再激光切割, 即時見效

基於金錢方面, 我決定做冷凍, 但過了兩星期後, 沒有好轉.

所以去左診所問醫生, 佢既回應竟然係... 你粒雞眼番發? 又敢大粒, 要做laser先得!
番發? 無好轉如何番發? 一開始已經係敢大粒, 過左兩星期先敢樣同我講? 呢個醫生斷症都好求其下!
最後佢叫我補番一千差額同我做laser, 我仲好無知敢問醫生, 有無得平d, 無得claim公司, 醫生當然話無, 已好平.
全程我無望過, 只聽醫生同姑娘既對話. 醫生打麻醉藥, 姑娘將塊吾係好有貼力同吾係好乾淨既貼, 貼落我另一只腳上, 一陣間就幾乎掉下來, 之後再貼過. 開機後, 部機發出勁嘈既聲音.
我第一次做, 吾知算吾算正常, [size=14.3999996185303px]醫生話呢部係新機?[size=14.3999996185303px]

[size=14.3999996185303px]做完之後, 醫生叫姑娘用膠布幫我貼傷口, 就叫我出去得攞消炎止痛藥. 吾洗一分鐘, d血已渺到我既鞋面, 同姑娘講有敢既情況, 佢地施施然同我再消毒, 用紗布膠紙包紮傷口. 當時, 醫生有同我講過,吾好意思, 話做得吾夠好!
離開時, 姑娘叫我聰日番黎洗, 比醫生驗查同洗傷口, 要洗幾日添.
次日, 我一早去到, 醫生不在場, 由姑娘代洗傷口, 洗完就話要收百五, 由頭到尾都無講過要我付洗傷口, 我問過並他診所係package包驗查同洗傷口, 因我趕番公司, 我無辦法之下比屈比百五. 之後我要求醫生打比我講清楚. 同日, 醫生同姑娘都無打過比我. 臨收工既時間, 我再打去診所要求醫生回電我.

第日, 都係果個姑娘打比我, 話不嬲洗傷口百五, 仲講大話話當時已說明兩千手術費不包括驗查同洗傷口. 之後, 我就話, 因為你地既失誤, 攪到我對鞋染血 (對鞋係我既favour, 係英國買的). 我要求賠償, 或者幫我清洗番果攤血潰, 當場被拒, 姑娘話已say sorry同即時補救. 補救即係換膠布, 用紗布膠紙包紮傷口.

最後我都仍然要求醫生比我回覆我... 估吾到, 醫生既回應係同姑娘一樣, 佢地係一顆人...

第一, [size=14.3999996185303px]當時已說明兩千手術費不包括驗查同洗傷口, 洗傷口費收百五
[size=14.3999996185303px]第二, 其他診所偽package計, 人地既事, 佢呢間診所吾係.
[size=14.3999996185303px]第三, 整個過程完全無失誤, 做完手術用膠布包紮傷口係無問題. 仲話無講過 "[size=14.3999996185303px]吾好意思, 話做得吾夠好[size=14.3999996185303px]"
[size=14.3999996185303px]第四, 如果醫院同人抽血, 滴落病人件衫, 病人要求醫院清洗, 敢醫院咪好吾得閒?

如果當時講明收費, 我付係絕對無問題, 但醫生同姑娘夾埋一齊講大話屈我, 條氣真係吾多順!
請問, 醫生就此情況, 算吾算有失誤? 個傷口有成8mm大同血淋淋, 係咪就用一塊賿布就算? 如果當然適當敢去包紮傷口, 我只鞋咪吾會有血潰?

本人當然會black list呢個醫生. 仲係隔離鋪攪醫學美容, 如果幫襯佢既人, 真係要小心d!
好想好想同大家分享此不愉快事件, 下次真係要醒目d, 問清楚.
仲想寫紙去醫委員請教下呢個醫生既做法同手法正確嗎?

男爵府

回覆:大角咀楊x峰醫生

我最近做左個小手術,手術費不包括洗傷口。但 laser 我未做過,唔知幫唔幫到你。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我已經 black list左佢 睇完佢一次就唔想再睇佢

我上次睇佢 佢話你甲狀腺有事 問我知唔知 我話知

佢就問我有冇睇公立醫院 我話無 我話我而家睇中醫

之後佢就一輪咀 咁鬧我 BABABA 又話呢d你都好信既

你自己鐘意點就點 我跟本就係睇完西醫先轉中醫

就係西醫有副作用我先轉中醫

睇佢真係俾錢買難受

侯爵府

話你番發? 想卸膊??

水晶宮

我唔中意佢。有次喉嚨痛,佢叫我張開口,之後佢話我棚牙唔靚,有隻爆牙,剝左佢啦…巴巴巴左好耐

bertcat123    發表於 14-12-28 10:20
龍馬精神.......

男爵府

早廿年我在政府醫院做電療又係腳趾雞眼,最後都無好到,刮左又生,生完又刮,我無特別處理,揀鞋著,有佢

男爵府

樓主那件事,唔識回應,

只想講,有醫療卷既長者,

佢會特別細心,

又問你打唔打針,

又叫你食下補藥,

總之, 唔會留手

大宅

原來呢个醫生敢多人識, 唉… 總之,以後吾會再幫襯佢呢个敢有誠信既醫生啦!

大宅

畀面勳章

回覆:cmy624 的帖子

請問邊條街或近邊度?

大宅

回覆 CONNIEQ 的帖子

埃華街

水晶宮

賤醫

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

我响果頭睇咗好多年醫生,都唔知有件咁嘅極品,真係好好彩

請勿打招呼~

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

你寫信投訴佢啦

請勿打招呼~

子爵府

我睇開譚國偉ok.李志奇ok,但近排果個歐陽xx合顆人都返咗嚟,我覺得佢好一般。請問楊xx喺埃華街邊弗

子爵府

blythe 發表於 14-12-28 01:05
我睇開譚國偉ok.李志奇ok,但近排果個歐陽xx合顆人都返咗嚟,我覺得佢好一般。請問楊xx喺埃華街邊弗

...
恆生ATM 隔離 以前謝悅夫個個位

子爵府

謝xx我老公睇過,轉咗楊我又唔覺眼,咁我會避開呢間黑店。大角咀好似冇咩醫生整雞眼,你試吓去港灣萬0對面,搵個女醫生,佢好似d“架親”幾齊全。

大宅

畀面勳章

引用:回覆 CONNIEQ 的帖子埃華街

原帖由 cmy624 於 14-12-28 發表
回覆 CONNIEQ 的帖子

埃華街

大宅

畀面勳章

引用:Quote:blythe 發表於 14-12-28 01:05 我睇

原帖由 zarita 於 14-12-28 發表
恆生ATM 隔離 以前謝悅夫個個位
咁即係新開嘅?谢悦夫摺咗幾個月啦

子爵府

畀面勳章

嘩呢個醫生咁多人識

禁止訪問

引用:我睇開譚國偉ok.李志奇ok,但近排果個歐陽x

首頁

尾頁

跳至