烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

剛剛行街見到 Delonghi (model 1490),得14L 但可焗到12” pizza, 請問有無jm用緊,用落會否唔夠用?

用戶要求終止服務

引用:我是新手(煮野),當初我諗咗好耐,應該買24

原帖由 Lsiufan 於 14-12-28 發表
我是新手(煮野),當初我諗咗好耐,應該買24L定32L,到最後我買大,到而家用咗幾個月我冇後悔買大,因真係好 ...
其實我主要想焗意粉pizza麵包果d, 意粉pizza都夠用,係麵包唔知一次焗唔焗得晒

我見佢都有熱風對流雙玻璃,我都想要大d, 但大部d我個枱面就會得返好細,平時預備煮飯就會得返一邊位置…無咩位…所以都唔知買邊個好

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 tzelam2014 於 14-12-28 發表

原帖由 campbell 於 14-12-28 發表
14L真係好細
只焗到3至4個40g既造型包,半磅方包
除左廚房,有冇其他地方可以放?
無ar…放廳又bb又貓太危險…但如果放埋一邊用先歷出黎又太麻煩…所以好矛盾
其實廚房仲有另外一邊可放飯煲水煲果d, 不過又唔夠深…執到個位出黎都放唔落…所以應該都係得一個位放焗爐

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 tzelam2014 於 14-12-28 發表

我為左個Tefal 24L的起心肝買左個大櫃貼牆放,個櫃中間有通窿位比我放焗爐和水杯,小朋友除非企椅,否則唔 ...
你噤好嘅,睇怕我c6唔會俾我為個焗爐買個櫃…依家全屋除左廚房廁所都俾bb佔領晒igiveup:c6甚至想掉埋個貓架貓籠等bb多d位玩
其實一般木嘅飾櫃放焗爐係上面用得唔得?(不過木板係薄)

用戶要求終止服務

引用:

謝謝你,我都考慮下放係櫃先
多一個蠢蠢問題…貼牆會黑嗎?

用戶要求終止服務

引用:我都是用這款32L,夠大,好用。

原帖由 aoj 於 14-12-28 發表
我都是用這款32L,夠大,好用。
其實開焗爐時會否熱到下層?

用戶要求終止服務

引用:不會,熱空氣向上,焗野時,成日拉開下櫃桶

原帖由 aoj 於 14-12-29 發表
不會,熱空氣向上,焗野時,成日拉開下櫃桶拿廚具也不熱。
thanks, 你個放法真係好特別

用戶要求終止服務

引用:焗爐當然越大越好用,但都要考慮下有無空間

原帖由 cc4321 於 15-02-02 發表
焗爐當然越大越好用,但都要考慮下有無空間放,一味叫人買大個大個,要睇下人家有無地方擺同用黎焗咩先 :badfe ...
謝謝,我最後買左特褔,高身d無噤闊

首頁

尾頁

跳至