婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

我食過又幾好喎!冇咩副作用,冇肥到,月經仲少咗。只係初期食時會想嘔,但晚上食就冇問題。

大宅

我食了幾年!冇咩副作用,冇肥到,月經仲少咗。但有個問題好似愈來愈嚴重。。。。就是性冷感。。。但唔食即出暗瘡

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆 #5 堯堯豬媽 的文章

我之前停過一次,都有出暗瘡。不過我諗你唔洗擔心,係因為停咗藥,啲hormone亂咗見會出暗瘡,我一個星期之內都冇晒啦!不過我唔食藥,經期又痛番,所以先食番!
我都有朋友食嚟治暗瘡,效果好好,佢之後停咗,皮膚都仲好好

大宅

我覺得治標唔治本

禁止訪問

男爵府

i took yasmin for ard half yr ... all acne gone ... just one or two occassionally ... i used to have acne since teenager ... i tried many othe method but only diane/yasmin work on me ... i think diane has more side effect as compare to yasmin ... i also feel "want to throw up" when i first taken yasmin ...

大宅

我都食緊yasmin, 你地通常食完最後一粒幾多日次後m就來?

我食jor3個月, 次次都未食完就開始有血, 但今個月finish 最後一粒幾日後都未來, 谷到頭都痛~~

禁止訪問

男爵府

原文章由 galic 於 08-4-24 19:25 發表
我都食緊yasmin, 你地通常食完最後一粒幾多日次後m就來?

我食jor3個月, 次次都未食完就開始有血, 但今個月finish 最後一粒幾日後都未來, 谷到頭都痛~~

usually, period comes after 3-4 days after i finished the last pill ... i think it depends on our health situation ... i think it's a bit late for my case ... maybe it's becos my body weak/no good ... i guess jar ...

大宅

Thanks. 我到而家都未來, 醫生話停jor一星期都唔來就要驗孕&見佢

原文章由 melbby 於 08-4-25 10:17 發表

usually, period comes after 3-4 days after i finished the last pill ... i think it depends on our health situation ... i think it's a bit late for my case ... maybe it's becos my body weak/no good . ...

男爵府

原文章由 galic 於 08-4-25 16:53 發表
Thanks. 我到而家都未來, 醫生話停jor一星期都唔來就要驗孕&見佢

ic ... hope it's fine la ... don't worry too much ...

複式洋房

我好矛盾呀, 呢度又講到yasmin幾好, 前一篇又好負面. 咁我應唔應該開始吃呢?????

別墅

我都係食左YASMINE 三至四個月左右, 係我婦科醫生介紹我食的, 因我荷蒙失調, 食左呢幾個月, 除了月經多D外, 其他都好好, 我覺得自己皮膚都好左TIM, 又無肥到, 睇唔到MUG SIDE EFFECT
LAW, 我覺得, 藥呢家野, 我都唔打算好長期食佢, 食到咁上下咪又停下LAW. 有人夾有人唔夾, 咪自己試三幾個月先LAW. 試得唔好都唔會有MUG 野LONGTERM 影響GE.

原文章由 Leoshar 於 08-4-29 11:12 發表
我好矛盾呀, 呢度又講到yasmin幾好, 前一篇又好負面. 咁我應唔應該開始吃呢?????

首頁

尾頁

跳至