想生BB

跳至

首頁
23456...11

尾頁

子爵府

原文章由 mincola 於 08-5-14 22:14 發表
carly.c,

你要開始戎口喇......, 唔好亂食嘢, 我o岩o岩今日先食完壽司. 咁你等period之後, 你就去做個身體檢查啦. 我都打算等今個period黎咗之後, 就搵多個醫生睇吓子宮粒瘤仔先, check清楚, 安心d ...

我都係咁唸,做個驗查, 買個安心!!
我地大家一齊加油

子爵府

琴日我同老公講, 我m小姐來左啦,
見到老公有少許失望.. 我問佢, 你係唔係好想要bb呀, 佢話"係呀,我好想快d做老豆"..希望佢唔洗等咁耐啦mouth:

我想問問大家.. 大家開工時, "親親"後, 係唔係成晚訓係床唔起身既啦~.. 我上個月忍唔住 "親親"後馬上去廁所, 因為怕攪到張床都係..

大宅

原文章由 Wing05 於 08-5-13 15:58 發表
各位好

我和老公都剛決定生多一個, 我個仔已經3歲多, 係時侯生多個。我和老公都希望生多個女, 請問有無生女秒方? 因現在食緊避孕藥, 完了這期, 停1個月就開功。

祝大家順行。 ...

我同你一樣呀~依家有個3歲仔仔~我都係同老公一樣想生多個女呀!!! 我都岩岩停左藥一個月~但係人地話至少停半年既mouth: 咁快可以有bb嫁咩??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 #59 Shema 的文章

shema,

都唔係好算後生呀! 但我依家先開始會唔會遲呢?

唔好咁大壓力啊, 你好快會成功!

大宅

原文章由 carly.c 於 08-5-15 15:24 發表
琴日我同老公講, 我m小姐來左啦,
見到老公有少許失望.. 我問佢, 你係唔係好想要bb呀, 佢話"係呀,我好想快d做老豆"..希望佢唔洗等咁耐啦mouth:

我想問問大家.. 大家開工時, "親親"後, 係唔係成晚訓係床唔起身既啦 ...

我老公唔會好似你老公咁o家, 佢好似都唔係好想做老豆咁.
我諗你地親親完之後, 你最好唔好起床......好似都有少少影響

別墅

原文章由 mincola 於 08-5-15 22:13 發表
shema,

都唔係好算後生呀! 但我依家先開始會唔會遲呢?

唔好咁大壓力啊, 你好快會成功!

一D都唔算遲呀!我地都仲有幾年先到高齡 .

我都成日同自己講唔好咁大壓力,好似呢幾日咁,用D仔check仲未見下粗線,今日day12仲係好淺色(我的cycle係26日),我記得上個用D仔check,係day11已經見到下深粗線!都唔知點好!

子爵府

原文章由 mincola 於 08-5-15 22:15 發表

我老公唔會好似你老公咁o家, 佢好似都唔係好想做老豆咁.
我諗你地親親完之後, 你最好唔好起床......好似都有少少影響

可能你老公係唔會點講出口既呢 (唔想俾壓力大家)

我想快d打埋支針 (防子宮癌果隻)..本身最後一支係下月13打, 唔知可唔可以提早d呢..今日打個電話問下個e生先~ 我有d擔心.. 生唔到牛b.. 老公個家姐佢地用左成年時間先中..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Shema 於 08-5-16 10:10 發表

我都成日同自己講唔好咁大壓力,好似呢幾日咁,用D仔check仲未見下粗線,今日day12仲係好淺色(我的cycle係26日),我記得上個用D仔check,係day11已經見到下深粗線!都 ...

唔好理dodo咗先!!

別墅

Hello 大家,

我都要報到,因m小姐上星期報到,點樣都生唔到鼠bb喇,所以就同自己講要生牛bb啦!

我昨日去睇ec。佢話我m時血塊多=氣虛,所以嚴禁生冷食物。Ice-cream, 涷飲,西瓜, etc. 當然NO啦!但冬瓜湯,火龍果都盡量唔好喎!

公爵府

畀面勳章

我老公話莫可欣都38先生拉.
駛嘜怕
原文章由 carly.c 於 08-5-16 10:12 發表

可能你老公係唔會點講出口既呢 (唔想俾壓力大家)

我想快d打埋支針 (防子宮癌果隻)..本身最後一支係下月13打, 唔知可唔可以提早d呢..今日打個電話問下個e生先~ 我有d擔心.. 生唔到牛b.. 老公個家姐佢地用 ...
[img][/img]

別墅

但方中信完全唔想有bb喎,所以可能有d唔同。
我覺得好似唔想有個d就有,想有就好似好難咁。

子爵府

原文章由 Tigertoffee 於 08-5-16 12:41 發表
但方中信完全唔想有bb喎,所以可能有d唔同。
我覺得好似唔想有個d就有,想有就好似好難咁。

好讚同呀!!
當想要時就好似變得好難

子爵府

原文章由 Tigertoffee 於 08-5-16 11:49 發表
Hello 大家,

我都要報到,因m小姐上星期報到,點樣都生唔到鼠bb喇,所以就同自己講要生牛bb啦!

我昨日去睇ec。佢話我m時血塊多=氣虛,所以嚴禁生冷食物。Ice-cream, 涷飲,西瓜, etc. 當然NO啦!但冬瓜湯,火龍果都盡量唔好喎! ...

HELLO Tigertoffee
我地大家一齊加油

大宅

我上次有咗都係停了1個月之後就有, 其實我自己都想停3個月, 但用套套出了意外, 好快就有了bb, 當初我都問個醫生話吳會吳有影響, 他會有1個月ok, 不用擔心, 現在的避孕藥好好多。現在亞仔都無後遺症, 都應該無問題。

我想7,8月bingo就最好, 生得就應該出年4-5月, 因為上一次8月生亞仔時好辛苦, 大肚過夏天真係好難頂。

原文章由 *AnGeLa* 於 08-5-15 21:08 發表

我同你一樣呀~依家有個3歲仔仔~我都係同老公一樣想生多個女呀!!! 我都岩岩停左藥一個月~但係人地話至少停半年既mouth: 咁快可以有bb嫁咩??

大宅

原文章由 Wing05 於 08-5-16 13:17 發表
我上次有咗都係停了1個月之後就有, 其實我自己都想停3個月, 但用套套出了意外, 好快就有了bb, 當初我都問個醫生話吳會吳有影響, 他會有1個月ok, 不用擔心, 現在的避孕藥好好多。現在亞仔都無後遺症, 都應該無問題。 ...

哦~我都係想7-9月開工,依家都係避緊~我仔仔係1月出世嫁mouth: 所以第二胎我都係5-6月出世~哈哈

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我就6月會開始la!因為未必咁好彩會即刻bingo

大宅

我本來可以岩岩生到鼠b....不過唔好彩4月頭bb冇左, 宜家要休養好身體, 大約7, 8月到再黎過, 生牛b.....大家一起努力!!

大宅

原文章由 Shema 於 08-5-16 10:10 發表

我都成日同自己講唔好咁大壓力,好似呢幾日咁,用D仔check仲未見下粗線,今日day12仲係好淺色(我的cycle係26日),我記得上個用D仔check,係day11已經見到下深粗線!都 ...

shema,

我成日覺得自己好難有bb o既人........, 分分鐘變咗高齡產婦都未有bb. 我會用順期自然去令自己冇咁大壓力喇!

別墅

去問咗黃大仙

其實我唔係一個好迷信的人,不過try咗幾個月都失敗,個人就好迷失,於是就去問一問黃大仙啦! 個解簽佬一睇我枝簽,就問我有冇去做檢查,我話有呀!根住佢話我冇答佢的問題,問我結婚幾耐,有冇避孕,(我心諗要BB點會避呀)我咪話我結婚約2年,有做婚前檢查,係呢幾個月先開始想要BB,最近我自己都有睇婦科,然後佢就問我咁C6有冇再check,佢話可能係C6的問題,可能工作壓力大wow,總之簽文意思係要我地一齊去做多次檢查,最快我都要9月先有,最遲出年wow!然後佢又問我C6係咪都想要BBga,佢暗示我C6其實唔想!
聽完佢講,個心即刻好down,一來我覺得呢個解簽佬都幾寸,不過係我朋友介紹,話佢自己睇佢好耐,佢係寸D,不過好靈wow,叫我聽佢講去做多次檢查wow!
我冇同老公講我去問黃大仙,不過我再同C6傾佢工作上點呀,C6話OK啦,我又問其實佢想唔想要BB呀,C6話想,唔係都會避啦!
我係度想係咪一定要C6現在立即去check呢?

簽文係咁寫:
一片孤帆萬裡回
管弦嘔啞且停杯
如雲勝友談風月
暢叙幽情極樂哉

大宅

原文章由 Shema 於 08-5-18 09:07 發表
其實我唔係一個好迷信的人,不過try咗幾個月都失敗,個人就好迷失,於是就去問一問黃大仙啦! 個解簽佬一睇我枝簽,就問我有冇去做檢查,我話有呀!根住佢話我冇答佢的問題,問我結婚幾耐,有冇避孕,(我心諗要BB點會避呀)我咪 ...

shema,

你唔好咁down啦, 會影響你生bb個心情, 同埋, 佢都話你最遲出年會有, 咁都叫做會有機會bingo丫, 係咪.....唔好唔開心啦!

我個人認為, 如果你哋try咗9個月至1年都冇bingo, 你哋2個先至再去check啦, 如果你依家叫你老公去check, 佢都會唔開心, 咁樣都會影響佢心情o家.

或者呢段時間, 你同c6都去食下中藥調理下先.....

首頁
23456...11

尾頁

跳至