想生BB

跳至

首頁
34567...11

尾頁

子爵府

原文章由 Shema 於 08-5-18 09:07 發表
其實我唔係一個好迷信的人,不過try咗幾個月都失敗,個人就好迷失,於是就去問一問黃大仙啦! 個解簽佬一睇我枝簽,就問我有冇去做檢查,我話有呀!根住佢話我冇答佢的問題,問我結婚幾耐,有冇避孕,(我心諗要BB點會避呀)我咪 ...

你唔洗咁down既~~ 呢d野信則有不信則無, 唔好俾咁大心理壓力自己, 最緊要係令自己開心d, 放鬆d!!

別墅

回覆 #80 mincola 的文章

mincola

多謝你的安慰呀!不過我都打算過埋呢個cycle,就會叫C6去check呀!因為C6每兩年就會做一次body check,我想問吓clinic有冇呢樣嘢驗,可唔可以順便驗埋囉! 我而家會盡量唔諗咁多嘢ga la,因為都唔到我諗啦!

子爵府

呢兩日唔知做乜野, 成鬼日唸生bb既事,
我越叫自己唔好唸, 但個腦就越同你作對..
唔知點解, 擔心起來..
唔知自己會唔會易有..會唔會要試好長日子..
總之個腦就成日係度唸呢d野~

別墅

原文章由 carly.c 於 08-5-20 14:22 發表
總之個腦就成日係度唸呢d野~ ...

我唔係呢兩日係咁,係日日都係咁.
最大鑊係我今個月check D仔排卵竟然未見過深粗線(由day 9 check 到 day 15, 我的cycle 係26日), 今次係我第二個月開始用D仔,上個月day11已經見到下深粗線,好驚呢個月原來冇得排卵!

子爵府

原文章由 Shema 於 08-5-20 14:31 發表

最大鑊係我今個月check D仔排卵竟然未見過深粗線(由day 9 check 到 day 15, 我的cycle 係26日), 今次係我第二個月開始用D仔,上個月day11已經見到下深粗線,好驚呢個月原來冇得排卵! ...

shema..
我開始明呢d感受啦..
不過你唔好咁擔心住, 我信有時心情都會有影響
睇來..我地要一齊學下點樣放鬆先得啦..
唔知係唔係呢個星期有太多唔好既事情發生..
晚晚睇住tv, 都係慘情既圖畫, 影響到我都變好灰
加增上聽得身邊得中得好耐的事啦...
令到我自己都緊張起來

別墅

回覆 #85 carly.c 的文章

carly.c

咁你而家係咩status?等緊bingo? 幾時呀?

子爵府

其實我未係真正正式開工.. 上兩個月就順其自然.. 但冇中到, 今個月同下個月就唔試啦, 因為決定左打埋支針, 我係開始擔心, 因為真係冇想像中咁易..

別墅

回覆 #39 luilui007 的文章

別墅

count me in

大宅

我上兩個月諗住順其自然, 睇下可不可以生鼠bb, 點知m剛來了, 我要努力生牛bb了!

子爵府

大家平均一個月"親親" 幾次嫁?
我同老公一個月都係得2-3次咋,
因為唔係佢太累, 咁我太累
佢又晚返屋企.. 唔知會唔會咁有D影響

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Shema 於 08-5-19 00:31 發表
mincola

多謝你的安慰呀!不過我都打算過埋呢個cycle,就會叫C6去check呀!因為C6每兩年就會做一次body check,我想問吓clinic有冇呢樣嘢驗,可唔可以順便驗埋囉! 我而家會盡量唔諗咁多嘢ga la,因為都唔到我諗啦! ...

如果你c6有做開body check, 咁去check下都冇所謂o既. 你c6個時有冇check過虫仔的quality同quantity呀?

大宅

原文章由 carly.c 於 08-5-20 14:22 發表

雖然我仲未ready生bb, 但我前2個星期, 都好似你咁諗, 於是我依家每晚回家後, 都搵d興趣做吓, 等自己分心, 咁樣我今個星期就好了好多喇. 不過, 我都預了自己唔會咁易有bb, 同自己講得多, 反而我又放鬆番喎.

大宅

原文章由 Shema 於 08-5-20 14:31 發表

最大鑊係我今個月check D仔排卵竟然未見過深粗線(由day 9 check 到 day 15, 我的cycle 係26日), 今次係我第二個月開始用D仔,上個月day11已經見到下深粗線,好驚呢個月原來冇得排卵! ...

shema,

我一直都好驚自己冇排卵o家......, 但我又未試過用d仔........
我上次問過中e, 佢話如果有period, 係會有排卵, 佢話點解有d人會以為自己冇排卵, 佢話係因為當時個身體唔好, 當排卵後, 身體會當咗佢係病菌, 打死咗粒卵子, 唔知係咪真呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 carly.c 於 08-5-20 17:39 發表
大家平均一個月"親親" 幾次嫁?
我同老公一個月都係得2-3次咋,
因為唔係佢太累, 咁我太累
佢又晚返屋企.. 唔知會唔會咁有D影響

做得咁少, 中的機會細d lor

別墅

回覆 #92 mincola 的文章

mincola

有呀!一年半前度係家計會check過囉!個陣時就話過C6 D 精液比較稀!其他就冇問題!

想想吓其實"稀"會唔會都關事呢?

大宅

哈~你同我差唔多~我同老公決定要生多個時~我真係好開心呀,
開心到晚晚失眠~就算訓到覺都發D有關BB既夢mouth: mouth: 無奈~成個月之後先正常返~可以訓好D........
呢D係咪日有所思,夜有所夢呢??
依家放鬆好多啦~個人!!

子爵府

我而家都令自己盡盡量唔去唸 (呢2日都少左少少啦..)

至於"親親"方面..我都覺我地真係少.. 但, 放左工返屋企真係好累.. 不過下個月就唔惰得啦

複式洋房

原文章由 Wing05 於 08-5-13 15:58 發表
各位好

我和老公都剛決定生多一個, 我個仔已經3歲多, 係時侯生多個。我和老公都希望生多個女, 請問有無生女秒方? 因現在食緊避孕藥, 完了這期, 停1個月就開功。

祝大家順行。 ...

I have a son, 4 years old. I want to have a baby girl this year too. Any good method to have a girl ?

子爵府

各位~ 大家進展成d呀~
有冇好消息

呢排我已經唔再成日唸住生bb既事啦
不過都好期待快d 6月 (開始呢個大工程) 呢排可能比較忙d, 所以冇去唸啦,
不過都係keep住食中藥, 個身體都ok啦, 好過以前, 起碼冇咁易累先, 不過唔知why, 晚上到時到侯一定會想訓, 而家11:00-12:00就上床訓zzz lu
下個月仲唸住去學下跳舞~ 再沖實下自己先
我想keep住每一日都係開朗既心情去等待

係啦~ 我屋企安左"觀音"啦, 99幫我安..

首頁
34567...11

尾頁

跳至