想生BB

跳至

首頁
45678...11

尾頁

子爵府

仲有.. 都介左好多時既凍飲啦
(仲唔中都有飲下凍野既, but少左好多 )

而家好晚晚都有飲 (紅棗廋肉湯)
真係唔錯, 補血氣, 最緊要係平!!
每日都係買10蚊豬肉+4粒紅棗

(係度都要多謝下c6, 因為呢d保品都係佢日日親自"燈"俾我飲)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 carly.c 於 08-5-28 13:05 發表
各位~ 大家進展成d呀~
有冇好消息

呢排我已經唔再成日唸住生bb既事啦
不過都好期待快d 6月 (開始呢個大工程) 呢排可能比較忙d, 所以冇去唸啦,
不過都係keep住食中藥, 個身體都ok啦 ...

係99都好想你快d有bb wor...

子爵府

原文章由 maggiecch 於 08-5-29 08:00 發表

係99都好想你快d有bb wor...

呢個係事實!! 我都睇得好化lu..
99之前都講明, 話我如果有左, 就搬去同佢住,
幸好c6幫我推左咋, 如果唔係, 要我日日對住99冇問題
因為佢除左煩同無知之外, 都ok, 我接受到
但個大6嫂子, 就免啦..
要我對住佢, 我唸我未有都已經有精神病啦:;pppp:

不過屋企安個觀音都係好事, 因為c6由細拜到大

大宅

你地好呀~ 我都想生牛仔呀~~

我呢家一個星期食兩至三次糖水架...好驚呀, 會唔會食得太多甜野第日對BB唔好架 ~ 我都係諗著6月開始努力.

我呢家仲諗緊我同C6去唔去做多次Body Check好?..因為四年前做過一次BC都無問題丫~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 031231 於 08-5-29 18:21 發表

我呢家一個星期食兩至三次糖水架...好驚呀, 會唔會食得太多甜野第日對BB唔好架 ~ 我都係諗著6月開始努力.

我呢家仲諗緊我同C6去唔去做多次Body Check好?..因為四年前做過一 ...

如果擔心去check下都好!!

子爵府

原文章由 031231 於 08-5-29 18:21 發表

我呢家仲諗緊我同C6去唔去做多次Body Check好?..因為四年前做過一 ...

最盡唔好食d咁涼同凍既野會好d

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 carly.c 於 08-5-28 13:05 發表
各位~ 大家進展成d呀~
有冇好消息

呢排我已經唔再成日唸住生bb既事啦
不過都好期待快d 6月 (開始呢個大工程) 呢排可能比較忙d, 所以冇去唸啦,
不過都係keep住食中藥, 個身體都ok啦 ...

carly.c,

我都有一排冇上BK, 你上次話做body check, 你做咗未呀?

我前幾日睇多咗個婦科醫生, 佢話我子宮粒纖維瘤好細粒, 應該都不會影響有bb, 但都會有機會小產同早產, 所以我自己要注意下囉. 我開始咗食葉酸一個月了, 而中醫在period前, 開了些中藥給我, 佢話等我清乾淨個子宮, 等我易d著床喎, 而我period剛剛走了, 今個月不會避孕, 又不會計排卵期, 至於do do次數......睇下有冇機會增加啦....., 不過我怕呢個月都會有d難, 因為今個月好多晚半夜都有波睇, 我老公實會睇, 咁自然do do機會就會少喇.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好彩屋企無NOW, 老公唔會有機會成日睇波

大宅

我都係咁話,我c6好鐘意睇波,寜願睇波可以捱眼瞓,要佢交功課又話攰,比佢激死.

原文章由 mincola 於 08-6-8 01:02 發表

carly.c,

我都有一排冇上BK, 你上次話做body check, 你做咗未呀?

我前幾日睇多咗個婦科醫生, 佢話我子宮粒纖維瘤好細粒, 應該都不會影響有bb, 但都會有機會小產同早產, 所以我自己要注意下囉. 我開始咗食葉酸一 ...

侯爵府

hihi~~

我都係想生牛仔牛女bb ga~今個m後就可開工la

大宅

原文章由 maggiecch 於 08-6-8 00:39 發表
好彩屋企無NOW, 老公唔會有機會成日睇波

maggiecch,

咁你就好啦, 不過琴晚tvb都有播呀! 咁你可以捉住你老公交功課了....hee

大宅

原文章由 6669 於 08-6-8 00:53 發表
我都係咁話,我c6好鐘意睇波,寜願睇波可以捱眼瞓,要佢交功課又話攰,比佢激死.

6669,

我老公前個排追住睇NBA, 依家就開始追住睇波, 琴晚佢睇2場, 睇完都半夜4點啦.....咁我又冇理由等佢等到4點先訓o家....., 平時要返工, 佢已經話攰啦, 依家睇埋波, 基本上, 一上床就係搵周公啦!

大宅

mincola,

真係有同感, 剛才我問佢今次又睇幾耐,佢話一個月,同睇世界盃一樣係咁重要的賽事...

原文章由 mincola 於 08-6-9 00:45 發表

6669,

我老公前個排追住睇NBA, 依家就開始追住睇波, 琴晚佢睇2場, 睇完都半夜4點啦.....咁我又冇理由等佢等到4點先訓o家....., 平時要返工, 佢已經話攰啦, 依家睇埋波, 基本上, 一上床就係搵周公啦! ...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mincola 於 08-6-8 23:37 發表

maggiecch,

咁你就好啦, 不過琴晚tvb都有播呀! 咁你可以捉住你老公交功課了....hee

TVB播佢有睇呀!!一晚半晚無所謂...
我應該這幾日來M, 過咗先正式開工!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔知係6月有的BB係咪少好多呢?

大宅

原文章由 6669 於 08-6-9 00:10 發表
mincola,

真係有同感, 剛才我問佢今次又睇幾耐,佢話一個月,同睇世界盃一樣係咁重要的賽事...

6669,

好似踢到7月先至踼完呀! 我都唔明有乜咁好睇.....

大宅

原文章由 FTFT 於 08-6-9 00:41 發表

我都係, 我一月頭無左bb, 而家調理緊身體, 7-9月再黎過, 不過我有一個担憂, 就係我公司會係10-12月期間裝修, 我怕如果到時我有左, 唔知會唔會影響bb

FTFT,

我諗我個情況比你更差, 因為我啱啱先至過咗probation, 同埋我公司都會今年年底搬office, 如果我今年有咗, 我好似對公司好衰咁, 都怕俾老闆講, 話我入職冇幾耐, 就要放有薪產假, 不過, 我都冇諗咁多lu, try咗先算, 我預咗唔會咁快bingo. 如果你真係有咗bb, 你早d同公司講, 佢哋都唔會叫你做粗重功夫o既.....你應該可以放心.

大宅

原文章由 maggiecch 於 08-6-9 13:09 發表

TVB播佢有睇呀!!一晚半晚無所謂...
我應該這幾日來M, 過咗先正式開工!

maggiecch,

我老公晚晚都睇.......激死......
咁你加油喇!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mincola 於 08-6-10 01:15 發表

maggiecch,

我老公晚晚都睇.......激死......
咁你加油喇!

thanks!不過已經day33仲未有m!!!不過我成日都唔準!

首頁
45678...11

尾頁

跳至