懷孕前後

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

加油, 睇多位醫生,聽多d意見

男爵府

回覆:懷孕中期胎水過多,bb可能有問題

祝平安

大宅

我係現在32w的媽媽,睇到樓主呢個post真係喊左出黎。
希望樓主諗清楚,好難做的決定。。。無論點都支持你,同c6好好傾下,加油!

大宅

今朝再睇多個醫生,問多個意見,呢個醫生好好,好有心機同我照,及傾左好耐(成個鐘),分析得好專業。都係同之前一樣,所有表面知道的都正常,但她提到唯有功能上既野係照唔到,例如生出來bb唔識食野,由於我胎水在20-23週多得唔正常,由22增至35,所以好大機會係bb功能上問題令到胎水咁多,但就冇辦法知道甚麼問題。她也有分析功能上出問題最壞係咩情況,但最終係要由我地做決定。我都有心理準備了,星期一會再睇多個母胎專家的醫生,睇下有冇奇蹟出現。。。

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:今朝再睇多個醫生,問多個意見,呢個醫生好

複式洋房

睇到你個情況,眼淚都流左出黎,作為媽媽,好明白你架感受,呢段時間會好難捱,比d信心自己,見多一,兩醫生,奇蹟往往會發出,無論點都好,你要明白,你身邊會有好多人支持同關心你架,要努力加油!
祝安好!

大宅

希望你大小都平安…

大宅

你要加油!無論你最後決定如何,我地一班JM都會支持你!

大宅

回覆:Dragon_baby 的帖子

祝福你們,希望有神蹟出現,Bb大步榄過,果時我情況剛剛和你相反,後期胎水小。

複式洋房

加油呀!! BB好快冇事!

大宅

希望有神蹟出現, 祝福!!

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

之前我都有懷疑bb有問題情況。明白樓主心情。留同不留一様好難決定。希望你𣎴用自己選擇邊條路。祝福

大宅

Hi! I faced the same problem while my kid was in my tummy 7 yrs ago. I cried and cried but onlly one doctor told me that my kid might be too naughty and not wanted to drink water only.

His stomach was full of water and his kidney was in good condition too. Other doctors said he might be suffered from brain problem... but we finally pray to God and wait.

Today, my boy is a healthy and happy kid. He had no sign of any problems that mentioned above.

BTW, he was playing bubble at his mouth (吹口水波) while I saw him first sight at he surgery room, i think this is the main reason why the tummy water was out of llimit!

大宅

Pray to God and dont give up, otherwise, you may regert for the rest of life.

And one more tip, pls give birth by C-section, as the cord may by detached suddenly during natural birth.

男爵府

加油..BB同媽媽!!
等你好消息..

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:Hi!+I+faced+the+same+problem+while+my+ki

原帖由 babytomhui 於 15-01-05 發表
Hi! I faced the same problem while my kid was in my tummy 7 yrs ago. I cried and cried but onlly one ...
但我羊水超標好嚴重,有35cm

大宅

完全感受到你既痛,希望樓主一切安好

大宅

引用:Hi!+I+faced+the+same+problem+while+my+ki

原帖由 babytomhui 於 15-01-05 發表
Hi! I faced the same problem while my kid was in my tummy 7 yrs ago. I cried and cried but onlly one ...
Why吹口水波 cause羊水過多?

大宅

明白做決定嘅痛,我懷上胎時剛剛小產,身邊差染了肺結核,要懷住BB食成年半肺結核藥,當時我只是頸部長了瘤,查不出什麼病,醫生也有提議我放棄BB,那時真的很痛很艱辛,C6也想敔放棄,剛經過小参產的痛,這胎又叫我放棄,我真的受不了,所以我堅持戰到最後,我告訴C6,除非BB自己離開,否則我真的做不到殺死BB,住了多月醫院,很感恩上帝顧慮,BB無事,現在2歲健康活潑,也沒有染到病和沒有受我食藥影響,其實真的需要很多很多勇氣去做艱難決定,但無論咩決定,我也支持樓主!共勉之!

首頁
23456...7

尾頁

跳至