母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我保險會cover medela 一部分價錢,所以9+ 同freestyle 差唔幾多錢。

你地覺得邊部好D?

男爵府

回覆:spectra 定 medela?

當然係freestyle啦
9+上網太多comment初頭好用,用用下又無力又話要換Medela parts, 換完又唔少人pump埋d奶入部機度

男爵府

我就用緊freestyle,so far ok,係試過兩次舊電池差唔到,跟著無那那又無野

大宅

引用:我就用緊freestyle,so+far+ok,係試過兩次舊

原帖由 Hongchu 於 15-01-01 發表
我就用緊freestyle,so far ok,係試過兩次舊電池差唔到,跟著無那那又無野
你係每日都用定係間唔中先用下?我應該會租medela symphony 做主機,係想買部細機出街用。

我上網睇review 好多人話PISA 好好多,但係我覺得太重,所以先想買部細機。

大宅

引用:當然係freestyle啦9+上網太多comment初頭好

原帖由 prettyhousewife 於 15-01-01 發表
9+上網太多comment初頭好用,用用下又無力又話要換Medela parts, 換完又唔少人pump埋d奶 ...
係呀,我都係諗住就算買9+都會用番medela parts ,因為我有好多set。我係怕freestyle 唔夠力。

男爵府

引用:Quote:原帖由+prettyhousewife+於+15-01-01

原帖由 blueroom 於 15-01-01 發表
係呀,我都係諗住就算買9+都會用番medela parts ,因為我有好多set。我係怕freestyle 唔夠力。

...
我會買freestyle

男爵府

回覆:spectra 定 medela

Freestyle for sure

男爵府

引用:Quote:原帖由+Hongchu+於+15-01-01+發表我

原帖由 blueroom 於 15-01-01 發表
你係每日都用定係間唔中先用下?我應該會租medela symphony 做主機,係想買部細機出街用。

我上網睇review ...
我全泵的,所以日日用

別墅

我已經用 freestyle 3 個月,近來部機好似有啲古怪聲,請問您們有沒有試過部 freestyle 摩打會突然間有2、3秒好大聲,之後又正常,隔多一陣又會好大聲?但泵奶正常,唔知它是不是就壞,有啲擔心。

禁止訪問

大宅

回覆:Hongchu 的帖子

我想用dr brown 奶樽餵,係咪泵完到返去Dr brown 度?

男爵府

引用:我已經用+freestyle+3+個月,近來部機好似

原帖由 ppltt 於 15-01-01 發表
我已經用 freestyle 3 個月,近來部機好似有啲古怪聲,請問您們有沒有試過部 freestyle 摩打會突然間有2、3 ...
我個部都有呢個情況呀!用左兩個月左右,尚健d人話個motor 可能有d野喎。不過我無理住,照用緊。

大宅

回覆:ppltt 的帖子

請問,通常係咪每次泵完都將所有配件用清潔液洗,然後放蒸氣機消毒?

大宅

引用:請問,通常係咪每次泵完都將所有配件用清潔

原帖由 moskuma 於 15-01-01 發表
請問,通常係咪每次泵完都將所有配件用清潔液洗,然後放蒸氣機消毒?
我冇架,最多一日steam一次

大宅

引用:請問,通常係咪每次泵完都將所有配件用清潔

原帖由 moskuma 於 15-01-01 發表
每次用熱滾水long下就ok, 一曰先steam一次

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:spectra 定 medela

medela 喇!
我個friend 用咗spectra 兩個月,最终都買番medela

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

回覆:blueroom 的帖子

Medela for sure!!!

我用9+配medela配件,1個月壞左,拎去整左3星期都冇影,end up換部新比我,再用3個幾月部機開始好嘈。嬲嬲地上綱訂freestyle, 而家等收貨中。

暫時用緊朋友二手比既medela pump in style.

準之對住部9+就谷鬼氣,之前未壞時都推介朋友用,因為價錢OK之餘又輕巧。而家諗番轉頭,一早用freestyle反而又慳錢又唔使驚壞泵攪到收奶!

大宅

prettyhousewife 發表於 15-1-1 11:16
9+上網太多comment初頭好用,用用下又無力又話要換Medela parts, 換完又唔少人pump埋d奶 ...
我用spectra配medela parts.初時唔識係medelaㅇ喇叭度加個防倒流搞到入奶,好彩唔多,可以叫老公拆開吹番干。其實用medela件係spectra機度一定要用番個防倒流就萬無一失

大宅

引用:Medela+for+sure!!!我用9+配medela配件,1

原帖由 C9Ma 於 15-01-04 發表
Medela for sure!!!

我用9+配medela配件,1個月壞左,拎去整左3星期都冇影,end up換部新比我,再用3個幾 ...
我都見好多人話spectra 好快壞。你用9+時係一日泵幾多次?我睇其他網站D人話最多一日4次,因為部機吾係heavy duty。

我上網睇好多freestyle review 都話部機唔夠力又泵唔清,所以先考慮spectra。不過呢度咁多JM都話spectra 易壞,而家再諗下先。

大宅

回覆:blueroom 的帖子

9+ 一日5次。

我唔知freestyle 係咪真係唔夠力,但我用pump in style 冇依個問題。部機朋友用,生左2個。到我而家用仲好好。我仲要校到至細力泵添。所以medela比到信心我去買。

而於9+,我係囝囝差唔多2個月時買。到阿囝快7個月已經衰2次。完全地接受唔到佢既quality. 冇信心。

好彩我有部二手medela 係屋企,否則,用9+一定用到收左奶啦!
(註:我囝不肯埋身架嘛!)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊