跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地BB介片未呀?我個女未呀…難唔難架,可唔可以教下路?

大宅

原文章由 qcym 於 08-4-25 14:16 發表

打算介,不過這幾日又涼了,所以都係等佢熱返就介了

複式洋房

I have tried for ~2 weeks but not completely successful yet. On the first week, I only taught her to say "vv" but did not take off her diaper. This week I told my maid to take off her diaper during daytime and let her pee. My maid also puts her on toilet every 30 mins if she doesn't say anything.

She could give us correct signals sometimes in the last couple of days. Hopefully she can get rid of it in daytime before she turns to 2!

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

諗住熱d會開始介片片 , 依家天氣仲係唔係好穩定 .我買左個便便盆俾佢試

複式洋房

我一早有便盆啦,但佢唔係咁鍾意坐,好似唔係好知點開始咁…

複式洋房

我奶奶已買小廁所比佢, 諗住從去"便便"開始教佢, 點知個衰豬一坐低就喊, 兼唔肯痾! 結果我奶奶放棄比佢用.

大宅

熙熙介左日片啦(除左午覺), 依家出家, 有時都要扭去廁所, 唔肯痾係片片

男爵府

我BB現在用4-5片每日,你們BB用幾多?

大宅

原文章由 Ms.Mak 於 08-5-3 22:04 發表
我BB現在用4-5片每日,你們BB用幾多?

Ms.Mak,
我個b每日都約用5條片。o係3,4個月前我已經開始俾佢試o下用便盆,不過冇一次成功。先o個排佢仲唔肯入toilet添(便盆o係toilet),每次話要佢去小便佢就喊,所以近呢3個星期都冇俾佢再試。
其實未試便盆之前,工人姐姐每日都有1次抱住佢o係浴缸試o殊
o殊,都試o左有1個月,間唔中都去到,但係坐親去便盆就冇一次成功,真係唔知有咩方法可以有改善!

複式洋房

真係唔知點開始好,但好似如果未介到片,返N1學校都會幫手介喎…

大宅

咁係咪間間學校都會幫小朋友介先?

子爵府

原文章由 pakchunmama 於 08-5-5 10:40 發表
咁係咪間間學校都會幫小朋友介先?

男仔總難介.琴lam 住試下唔 用 片 ! 短短 2小時已濕了 2 條褲, 後來唔給褲他穿 , 每次都解釋一次給他知, 但我覺得他唔明 ????? 唔知點介好了 ! 

複式洋房

唔知係唔係間間學校都係咁,但我報嗰間係咁講囉…

禁止訪問

子爵府

原文章由 qcym 於 08-5-6 13:07 發表
唔知係唔係間間學校都係咁,但我報嗰間係咁講囉…

我報嗰間係咁講囉 !

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

通常讀N1,老師會幫BB手介片, 同埋有同年齡既小朋友一齊 ,學得會快手D .

別墅

戒緊.比我想要難d,阿女講嘢好好,但次次等濕咗,話我知,濕咗.如果自己留心d,都可以捉到路......臭就一早識講俾人知.
我的小姨甥仔,好可愛呀

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我個女介左個幾兩個月la, 佢宜家會同我講"柯55"(大,小都叫55), 只係訓覺先著返, 因為訓得太"淋"會賴尿, 宜家唔肯柯响片度, 同埋响mother care度買左個出街廁所比佢, 去到邊都可以用, 好方便。

大宅

原文章由 qcym 於 08-4-25 14:16 發表

hello!我個小女一歲已開始介片,現已介左片啦!現兩歲,她有時就會講唔唔,代表要去洗手間,有時就自己除左條褲去洗手間,其實B.B越早介片會好D,開頭看看幾來有尿,然後不要用片,定時定候就要帶去洗手間,開頭會好忙,同埋會濕褲,但不要怪B.B,因為係甘架啦!慢慢就會學識,如做到少少就要話呀好力.

複式洋房

返了n1個多星期已戒了!

首頁

尾頁

跳至