6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bb就黎要開始食固體,佢飲開hipp奶粉,我想俾佢試hipp糊仔!但我見hipp有米糊同奶糊,想問有咩分別?試邊隻先好啲?

大宅

引用:Bb就黎要開始食固體,佢飲開hipp奶粉,我想

原帖由 Cherry1022 於 15-01-03 發表
Bb就黎要開始食固體,佢飲開hipp奶粉,我想俾佢試hipp糊仔!但我見hipp有米糊同奶糊,想問有咩分別?試邊隻 ...
我個女都系飲hipp,一開始我系去hipp個網,登記要米糊試用裝,之後佢會寄2包俾你,我個女食米糊作嘔甘樣,之後我就去買水果味個d奶糊,我個女超中意!!你可以參考下😁(但奶糊有隻系紫色,我吾中意,太深色感覺吾太好,其他味都好好😊😊)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Cherry1022 發表於 15-1-3 21:48
Bb就黎要開始食固體,佢飲開hipp奶粉,我想俾佢試hipp糊仔!但我見hipp有米糊同奶糊,想問有咩分別?試邊隻 ...
米糊要加人奶/奶粉

奶糊已經有奶, 所以直接加水開就可食

複式洋房

我囝唔係食HIPP既奶粉, 所以我係買Cereal Pap Baby Rice/HiPP喜寶有機米糊 - 純米 加奶比佢食, 佢勁鐘意食!

子爵府

試米糊同奶糊都得, 只不過奶糊已經有奶唔駛另外加

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

兩隻都可以試,我囝囝就食米糊。

大宅

mandyman212 發表於 15-1-5 16:16
試米糊同奶糊都得, 只不過奶糊已經有奶唔駛另外加
但系我見到佢d奶糊有加其他味,咁其實會唔會比食米糊加奶粉冇咁健康?我怕糖份太高!但系又覺得佢有d生果同埋可以就咁加水好似方便啲!

大宅

回覆:Cherry1022 的帖子

我覺得有奶咖太甜,所以我買盒無奶咖燕麥糊溝住開

首頁

尾頁

跳至