興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

小妮子 發表於 15-1-4 00:29
我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三千蚊,有D甚至要五六千.....當堂嚇親....
不過我真係好 ...
算平囉 呢D所謂名種貓較多健康問題
港短都又靚又可愛架 領養吧 我3隻都係領養的

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係寵物店買貓貓狗狗一向唔平架, 請考慮領養

瑪瑙宮

701003 發表於 15-1-4 09:57
一間慈善貓舍上星期免費送出的英短!
唔好玩啦 呢隻係港短來架 佢叫白菜仔 已比人領養左

瑪瑙宮

oilai 發表於 15-1-5 13:42
如果覺得3000都貴,建議你不要養寵物了,因為寵物去看
醫生的費用是十分貴的,可能一個傷風,作,醫生 ...
都係架 我隻小3剛返來時睇左次醫生 埋單千幾蚊 都唔係咩大病痛 係痾爛屎同耳仔有D發炎咋

男爵府

睛靈勳章

回覆:我想養英短....乜要咁貴架

點解一定要英短?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

講真, 3000真係唔貴, 我屋企隻波斯仔, 十幾年前員工價都要3000, 而家外國返都要過萬, 3000一定係本地, 有良心都仲好, 無良貓販真係咩質數都有

洋房

snowmeow 發表於 15-1-5 14:42
3000蚊其實係好平, 6000蚊英短已經係叫無咁靚種, 靚既要過萬...

我見好多英短過左5-6歲都比人掉出黎, 又 ...

Agreed!!The price is low cos those cats are not pure breed British Shorthair,actually u can compare them to expensive BSH, u can see the difference.

I am not a seller,i am just a cat lover, i think you should never buy those cats!!

Go adopt if u don't mind the breed!

Go to a reliable cattery to buy a pedigreed BSH but it costs u 10k-20k!

Think twice before u bring a cat home!!!

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

RSG媽媽 發表於 15-1-5 15:38
算平囉 呢D所謂名種貓較多健康問題
港短都又靚又可愛架 領養吧 我3隻都係領養的
GIVE ME 5

禾叫禾囡做"唐短"

瑪瑙宮

雪菜肉c 發表於 15-1-6 10:31
GIVE ME 5

禾叫禾囡做"唐短"
咩貓都好 只要奴才努力 將主子養到肥肥白白就靚架啦

水晶宮

樓主,

如果你用$3000 可以買到隻身體無事無幹嘅英短,

唔該你即刻去買6合彩.

仲有養貓又好, 狗又好,

之後睇醫生果D 費用先金,

一入去就$500,

傷風感冒都過千.

禾囡睇耳虱都睇左$2XXX

小數怕長計,

你諗清楚先好養.

P.S. 禾個囡係領養嘅.

洋房

3000蚊其實係好平, 我選擇買貓!

大宅

雪菜肉c 發表於 15-1-6 10:31
GIVE ME 5

禾叫禾囡做"唐短"

純種花貓XD

水晶宮

bonniewuu 發表於 15-1-6 11:48
原來你買貓係因為佢平?

瑪瑙宮

引用:3000蚊其實係好平, 我選擇買貓!

原帖由 bonniewuu 於 15-01-06 發表
緊係平 打亂種 都唔知溝左咩 有無病都唔知

用戶要求終止服務

引用:我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三

原帖由 小妮子 於 15-01-04 發表
我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三千蚊,有D甚至要五六千.....當堂嚇親....
不過我真係好 ...
希望你考慮領養

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

小妮子 發表於 15-1-4 00:29
不過我真係好 ...
我之前想養貓, 睇中隻英短 $15000, 去開間髮型屋老闆娘都有養, 佢個隻都要 $6000.

你話 $3000, 隨時係本地左溝右溝完唔係真正英短.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

其實依家好多香港既breeder, 佢地都係響外國買1-2隻返黎然後自己配種, 第1-2胎可能會好的, 再繁殖落去跟本已經係亂溝, 我之前已經試過好幾次中招,有一次重要係同幾出名既breeder買貓添, 所以奉勸各位都係唔好響HK買貓喇, 除非你識得係外國引入貓貓咁又唔同

另外重有一個方法, 如果身邊有人養開貓狗又識義工既, 可以叫佢地幫手放下聲氣話想要英短, 我2個貓b都係咁領養返黎, 依家又大隻又健康

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:我想養英短....乜要咁貴架

其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去買,無要求既就去領養,大家各自為正,唔好有人一開post就話人好買貓,無愛心,我自己上年領養左隻家貓養到現在,隻貓基本係一隻爛’dou’貓,一接左番lai就不停咬人,我俾佢咬過幾次流曬血要去睇醫生,無論我點教佢都係咁,雖則係咁,但我都會照顧佢,只不過會小同佢接觸。

直到最近呢2個月我識左1個beeder, 佢教識我好多養貓知識,所以我決定用$買多隻貓,係英短,3.5k,隻貓好靚,好易教,從來無咬過我,入寵完全無叫,大小便一教佢就識,我養開隻家貓教到現在都係亂係屋企大便,唔識用沙盤,唔好話我’其視’,我好肯定咁講如果下次我再加貓一定會買貓,因為我2種都試過養已經知道個分別

瑪瑙宮

rebecca0113 發表於 15-1-7 07:53
其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去買,無要求既就去領養,大家各自為正,唔好有人一開post就話人好 ...
真係唔好意思囉 我3隻港短都好乖的 唔會話名種貓就一定乖D囉 隻隻貓性格唔同 名種都有唔乖的

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

RSG媽媽 發表於 15-1-7 08:49
真係唔好意思囉 我3隻港短都好乖的 唔會話名種貓就一定乖D囉 隻隻貓性格唔同 名種都有唔乖的
...
其實你無得COMPARE LOR,因為你3隻都係[size=13.63636302948px]港短,我同好多朋友都係同我一樣第一隻養[size=13.63636302948px]港短第2隻養英[size=13.63636302948px]短就知個分別
[size=13.63636302948px]都係果﹐句,養貓係好睇眼緣,格梗去領養隻自己唔鍾意養養下唔LIKE唔養咪重衰.....大家都係愛貓的人,我只係覺得唔好有人一出POST問買貓INFORMATION就俾人插,唔LIKE可以唔回應,我重新講,買同領養貓都貓的人

首頁
12345...6

尾頁

跳至