親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

坐得耐還可以在廚房行來行去做運動(開完餐冇人係到的),有圍欄圍住樓梯,我冇試過可否推開行落去。

伯爵府

引用:坐得耐還可以在廚房行來行去做運動(開完餐

原帖由 Mandy2002 於 15-05-31 發表
坐得耐還可以在廚房行來行去做運動(開完餐冇人係到的),有圍欄圍住樓梯,我冇試過可否推開行落去。 ...
都好,起碼騷擾唔到人,我女話book盡量尾兩行

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Mandy2002 發表於 15-4-28 22:37
已完成旅程。
A380坐樓上側面兩排兩坐位真係幾好,有個 Locker 都幾大可放下手袋、書、水樽等小物品,所以 ...
你check-in時有冇留意班機多唔多位俾人揀? 同埋你俾錢揀位前,張機票本身有冇劃位? thx.

大宅

回覆 bosch 的帖子

BA 買票時要加錢才可先劃位,維珍都好似係,唔想加錢要等24小時 網上check in才可免費選座位。因為我想坐樓上窗口二人位,所以才加錢劃位,但當時已有部份坐位被劃了,網上check in時冇再睇有冇二人位了。只知道同機有旅行團有些坐上層中間位,有些坐下層。

bosch    發表於 16-3-29 23:49

大宅

引用:你地有冇加錢選位

原帖由 Mandy2002 於 15-01-04 發表
你地有冇加錢選位?
唔駛加錢, 因為根本係貴價票來的

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:有冇坐過BA A380 樓上坐位

我原本睇完你地咁講,都想加錢坐上面尾排,但原來剛剛我朋友坐咗,佢話因為上層係另一條通道入去,所以根本唔覺坐咗係上層,而因為上層細,感覺好似坐緊小型飛機,而放行李位空間窄咗,佢唔夠位放大背囊,佢話因為係最後一排,覺得張凳唔可以較到好低,同埋好多人行入去後面攞野飲,張簾拉來拉去,時光時暗,佢都訓唔到覺,聽完佢咁講,我就慳番,回程朋友坐樓下,佢話感覺空間大好多,我一家四口,可能坐樓下中間4個位

伯爵府

引用:我原本睇完你地咁講,都想加錢坐上面尾排,

原帖由 安安太太 於 16-04-12 發表
我原本睇完你地咁講,都想加錢坐上面尾排,但原來剛剛我朋友坐咗,佢話因為上層係另一條通道入去,所以根本 ...
加錢就唔好,我女可能好瞓得,佢又無話啲人行来行去,至於大背囊我女都有,佢同學又攞細喼,無話唔夠位放(可能無講我知)仲係咁話要book番尾排。btw,今次復活節佢返去坐BA,24小時前check in真係連位(四位)唔多,如果擔心就九唔九入去BA網“扮”買位,睇下班機滿唔滿先決定。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:有冇坐過BA A380 樓上坐位

坐過BA a380, 樓上樓下都坐過,可能我坐樓下時傍邊無人,一個人坐3個位,打橫訓都得

bosch    發表於 16-4-14 04:46

伯爵府

引用:坐過BA a380, 樓上樓下都坐過,可能我坐樓

原帖由 我愛Corina 於 16-04-12 發表
坐過BA a380, 樓上樓下都坐過,可能我坐樓下時傍邊無人,一個人坐3個位,打橫訓都得

...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

a380 機尾d櫈係張椅背墊可以向前冼底, 定係成個椅背可以向後推?

check-in 時至決定買位會唔會好搏?

大宅

bosch 發表於 16-7-30 19:10
a380 機尾d櫈係張椅背墊可以向前冼底, 定係成個椅背可以向後推?

check-in 時至決定買位會唔會好搏? ...

我坐阿聯酋 機尾位喺椅背向後嘅。

bosch    發表於 16-8-5 03:38

首頁

尾頁

跳至