母乳餵哺

跳至

首頁
12345...74

尾頁

男爵府

好LIKE今次個名

男爵府

安兒媽
尋日安兒個兩個活動都玩得好好.雖然打人不對,但安兒又甘願受罰,你罰佢企,佢居然唔喊喎!厲害!

男爵府

今晚丁爸去飲,6.30出門,姐姐9點先返,即係話有幾粒鐘,我要一拖二,我已經做好晚飯,今晚食肉醬ABC粉,久未下廚,但依然不錯!

男爵府

丁丁成日咬牙刷,我好討厭同佢刷牙,因好勞氣,但姐姐同佢又刷得唔好.好污糟,怕丁丁會爛牙.之前同丁丁睇過D爛牙相.佢個排好D,但過左一段時間,又唔好,現在開始Rewarding scheme. 如佢可以唔咬牙刷,就有一個thomas stamps,5個就有一合朱古力奶,我都唔想比佢飲朱古力奶,但今晚佢就為了要取得一個stamp 而唔咬牙刷,仲開大口比我刷牙!

註:噹噹睡了,丁丁係到同我一起睇電腦(一人一半screen)**從樹媽到偷橋!

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 08-4-27 21:38 發表
冇野呀化!?

壞人媽,
仲咩樹!無反應呢??

豆媽,
今日咁早呀?

有野請教.我前幾日想買牛油整曲奇,點知一時睇錯,買了CREAM CHEESE,最衰係我溶左先知錯,我試過加D粉焗,焗左D硬包,有冇D咩簡易食譜介紹呢?(我沒有發粉,沒有YEAST.也不想買)

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 08-4-27 22:06 發表
今日豆豆發燒, 所以食完飯即返, 否則都會成十點先返

唔明, 你係想問我有咩曲奇餅食譜可以用cream cheese? 定係其他食譜只要唔駛發粉/yeast?

咩都好啦!總之我想用左舊cream cheese!謝謝!

男爵府

原文章由 nan_nan 於 08-4-27 22:21 發表
Rewarding scheme 真係駛得? 會唔會習慣咗哋佢覺得依個世界凡係做親每樣o野都要有 reward 呢?

我睇過健康院D小冊子,話OK!我開始會用實物,之後會用family function!

第一次: 鼓勵佢外出返屋企時,唔好樓計,唔好成日話"唔返屋企".同埋係屋企唔好成日發脾氣.10個 thomas stamps 有一架警車.結果:情況有改善,乖了.

第二次(今次):鼓勵唔好成日咬牙刷,又唔比我地刷牙.每次刷牙不咬牙刷可有1個thomas stamp. 5個有一合朱古力奶.(我地好少買朱古力奶,或其他有味野比佢飲).尋晚同今朝刷牙,極之合作!乖到痺!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 10:46 發表
為咗加強自己做運動ge恆心, 尋晚忽然諗到不如剪短d頭髮, 方便日日洗頭ar ma! 不過我塊面肥, 剪短髮唔好睇, 而且剪咗短髮就要成日去剪keep住個型, 我而家可以一年先剪一次都得.
要諗諗點剪 ...

我都係因為呢個原因留返長D頭髪!慳返D剪髮錢!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 10:27 發表

wa! 冧爆 搞到我都想學吓整 不過我一d整嘢食ge天份都冇, 我驚佢調返轉, 食完一啖我整ge食物, 就俾番我, 話唔好食, 要食街買果 dmouth:

話時話, 莫講話安兒, 我都冇mud整過嘢俾c6食, 見你 ...

等我下次整開,整D比安兒試下先!

男爵府

子進媽:
息怒呀!

老仙:

丁丁都病左,今日係屋企,費事佢係學校再交乂感染.最慘係噹噹好似已被傳染了!丁丁係咳同流鼻水!

2Hma

congratulation! 你可以放監喇!

男爵府

原文章由 honey2h 於 08-4-29 10:42 發表
bbpooh,
How's Ding Ding today? Poor Dong Dong get sick too?! Oh, your milk is important for both of them now!!

今早丁丁好遲起身,我諗佢仲好累,點知8.30(平時出門上學的時間起身).
丁媽:你返唔返學?
丁丁沒反應.
丁媽:如果你病今日就唔好返學喇!否則傳染比你D同學仔!
丁丁馬上咳(應該是扮的)
丁媽:唔好扮咳!
丁丁:I'm sick! coughing!

!!#$#%##$比丁丁激到唔知好嬲定好笑!

後來我一拖二(丁丁加噹噹)去左丁婆婆到,原來一拖二都唔係想像中咁難!

男爵府

原文章由 fsy 於 08-4-29 14:24 發表
頭先去 H&M 行咗個圈, 真係行咗個圈咋, 但係就忍唔住買咗兩件好鬼得意既和尚袍仔同一包底褲仔, 乜解究啲小朋友衫真係得意成咁架, 唔怪得成日都話女人錢同細路仔錢最易賺. ...

買比子進NO.2呀!

我之前買了6 條 thomas 底褲仔比丁丁,佢不知幾開心,我地叫佢wee wee poo poo 要出聲如果唔係整濕thomas佢會好唔開心.到佢要wee wee時,佢會講,去wee wee 唔好整濕thomas!所以丁丁成功介片,thomas應記一功!

唉!我以為今早做FACIAL點知記錯時間係尋日.結果係做唔到FACIAL,無出中環,不如512先比飄零燕過你啦!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 16:28 發表
安兒近排成日俾lemon安兒pa 食, 安兒pa好無癮, 點心理輔導安兒pa呀? 子進媽, 子進pa食慣lemon, 有冇經驗可以分享吓?

有兩個方案,

方案一:
叫安兒爸陪多D安兒,搵多點時間帶佢去玩,係屋企到要玩令到安兒玩到哈哈大笑!

方安二:
叫安兒爸有一顆小孩的心,不怕被拒絶,就好似丁丁咁,屢次被安兒拒絶,但又繼續拖安兒,有沒有留意,上週六安兒終於肯比丁丁拖喇!

男爵府

原文章由 fsy 於 08-4-29 16:41 發表

方法只有一個.......

慢慢就慣架嘞

你個答案好抵C!

男爵府

Candy

唔洗太擔心.因為台灣的國語較易聽,快D睇下台劇啦!如果你話去北京,我就驚,因為大陸人的普通話較難聽,北京多兒化音,有時佢地又有好強烈的方言音,所以更難.但台灣的國語係較易.唔洗怕!至于講....就真係冇辦法喇!因為就算多聽都無用,一定要講先得!

男爵府

nan_nan

昨晚整了麗特小餅,可能我無留意個名啦!係小餅,我初初整大塊了一點,結果好散.因為我用microwave oven 得上面有發熱管,要反,一反就散,第二盤整細了,結果無咁易散.

雖然賣相唔好,但就好好味!

安兒媽,我會盡量搵D好樣的留比你試試!

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 08-4-30 08:52 發表
bbpooh & Candy,

Please check your bank a/c as I transfer money this morning.

I have received cyntoby, tingfai and strawberrys money.

Is there anyone who has transfered money without notice me? I found there is $54.6 remittence by ATM on 18 Apr? Who are you??

男爵府

原文章由 go4baby 於 08-4-30 09:42 發表

ivyscyip,

me three.

me four! But lazy me want to give money in 512 gathering!

男爵府

原文章由 go4baby 於 08-4-30 09:47 發表

Good idea.....but Ching Ching Ma will not show in 512 gathering.

But u are asking tv for the account no. wo!

男爵府

原文章由 go4baby 於 08-4-30 10:05 發表

都ok. 再者遲d Rayn 都會去Aus. 我地都諗住遲d俾呀樹上蒙氏的playgroup. 依家佢返緊個間playgroup都用蒙氏的工具, 我覺得屋企擺設同父母心態要稍有改動.

乜樹家都要移民呀?

首頁
12345...74

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊