跳至

首頁
12345...20

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

報個到先 !
時間真係過得快喇, 妹妹已經12朝啦 !

原文章由 BabyHilary 於 08-4-26 22:29 發表
Welcome to Part 40!

Parco妹妹出左世, 聽日就12朝啦﹗

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

噤咪好囉, KEEP住KEEP住 !

原文章由 corriatai 於 08-4-28 11:45 發表
無法喇 一定要讚一兩句
因為同龍眼仔比真係差天同地

瑪瑙宮

今朝同亞囝返健康院打針返嚟, 磅重12.3kgs (連片 & 底衫磅), 度高 82.5 cm, 所有發展監察PASS, 講嘢方面嘅comments仲very good添 !
今日打針係打手臂, 居然亞囝連"吓"一聲都無 !

下次返去就要等4歲嚕, 好彩, 我今日問下姑娘咋, 原來要事前一個月要打電話去book做"發展監察"和"視力測試" !

大囡年尾就滿4歲, 要mark底記住到時打電話先 !

瑪瑙宮

係, 咪好囉 !
果陣要買對鞋圈大d嘅波鞋畀亞囡, 得呢款咋 !
仲要得呢隻colour mixed埋最靚嘅, 不過亞囝無著過就已經唔啱著, 係咪又d side呢 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:13 發表
natalie, 個個都讚你比文文對dr kong靚呀, hahaha, thanks thanks

瑪瑙宮

係呀, 要一個月前打電話去健康院book, 因為果個"視力測試"係由視光師做, "發展監測"就由姑娘做喎 !

原文章由 小貓老師 於 08-4-28 12:18 發表
natalie, 咁係唔係book就有得做架喇, 好彩睇到你個post , 都等我mark 低到時幫佢book發展監察同視力測試先....謝謝

瑪瑙宮

我大囡果陣, 姑娘淨係話下次要等4歲先返去咋, 乜都無講detail d 嘅 information 畀我知 !
好彩, 我今日多口問聲咋 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:20 發表
健康院姑娘無話你知咩????

瑪瑙宮

今日姑娘話 : 打手臂唔會太痛, 打大脾會痛 d 喎 !

原文章由 bbkitty 於 08-4-28 12:26 發表
上星期六同信信去打針, 佢都係連"吓"一聲都無 , 信信背住醫生, 我同佢玩, 當醫生同佢打針時, 佢只係好奇怪咁望下邊個攪佢, 跟住就同我繼續玩!

...

瑪瑙宮

亞囝依家著7號鞋, adidas果對就係第一對波鞋, 6號已經係學行時要著嘅size !

無架, pink colour 都照畀亞囝著 !

嚟緊 summer 會著大囡果陣著過嘅 pink baby minnie 涼鞋呀 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:44 發表
下....囝囝唔啱著, 佢依家著幾大呀? 不過有pink color, 你會唔會比囝囝著

瑪瑙宮

成舊幾水一對涼鞋, 梗係著番夠本啦 !
呢對涼鞋我好LIKE架, 因為鞋面係軟皮, 著咗起碼唔會腳臭 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 14:15 發表

瑪瑙宮

Louis ma,

無問題, 等我叫我攝影師得閒影畀妳睇啦 !
大頭相, 我唔想噤"揚"呀嘛 !
妳想見下佢哋, 我咪 pm 我BLOG畀妳, 妳去睇下囉 !

p.s. 其實我無乜時間 upload d 相上BLOG, 請見諒, 唔好嫌少相喎 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 14:47 發表
Natalie,
Kavan 仔著pick baby minnie, 我都想睇吓,
話時話, 你幾時換相呀? 我想見吓你對小寶貝.

瑪瑙宮

我對孖寶好容易畀人認得出架 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:09 發表
喂喂, 又唔係叫你show全家幅. 咁又有幾揚呢? 咪'反'喇.
我bookmark咗你個blog啦. 有冇人可以教我整呀, 我都想整番個.

瑪瑙宮

妳去yahoo開咗個a/c, 就整到喇 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:09 發表
喂喂, 又唔係叫你show全家幅. 咁又有幾揚呢? 咪'反'喇.
我bookmark咗你個blog啦. 有冇人可以教我整呀, 我都想整番個.

瑪瑙宮

Louis ma,
好難喎, 不如影張背影係咪好dd呢 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:38 發表
Natalie,
你對孖寶咁可愛, 梗係"wanted"喇. 不如比d冇咁'大頭'嘅相大家睇住先喇.

瑪瑙宮

Louis ma,

上年喺日本城$10買支bubble槍, 好正呀 !
不過, 今年就無咁平嚕 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:47 發表
Nick 媽,

唔使咁擔心. 仲有成3個月, 到時Nick Nick 大個d, 會知道做哥哥, 會錫晒妹妹架.

講樣攪笑嘢俾你聽, 我上星期卒之忍唔住走去吉x島買咗枝bubble槍, 點知.....同亞囝去到清水灣試....係玩唔到嘅:i ...

瑪瑙宮

nic ma,

如果妳打算nic nic到時會同嫲嫲一齊同間房瞓的話, 就要依家開始喇 !

仲有返到屋企後, 儘可能唔好分薄咗妳take care nic nic嘅時間, 無睇nic nic噤細個人仔, 佢好大機會呷妹妹醋架 !

原文章由 jlac 於 08-4-28 15:32 發表
文媽

你都知我果個係膏藥啦, 成日要痴住我, 我老公今朝先講, 我入左院都唔知佢會點, 反而我擔心出院佢唔鐘意妹妹

瑪瑙宮

我果樹就要at least疊高三粒積木, 亞囝一味疊高兩粒, 第三粒唔多願疊高, 喺最後時間先願表演下, 姑娘先話疊到三粒先至畀亞囝pass喎 !

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-4-28 15:51 發表
今朝去完健康院,亞囝又差d肥佬,姑娘俾四粒積木去砌,佢砌到第三粒,姑娘叫佢再砌多粒,佢搖頭唔肯,姑娘笑佢:唔好呀?你又知你砌唔到?你咁cute既?....
好彩,最後都俾佢pass!! 我以為要砌晒四粒先pass!! ...

瑪瑙宮

Louis ma,

唔一樣喎, 我買果隻要點肥皂水架 !
乜有d唔水點架, 好方便喎, 我又想買支呀 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 16:01 發表
Natalie,

唔知係咪一樣款呢? 我想要嗰隻係唔使點bubble水. 支bubble水係扭喺枝槍度架.
不過大家唔好試吉xx嗰枝, 因為係噴唔到bubbles.

瑪瑙宮

Elmo ma,
妳講到好好味喎 !

BK有個software resize相好方便喎, 妳可以試下, 我覺得幾好用呀 !

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-4-28 16:03 發表
natalie,
我尋日食左個ice-cream cake啦,好好味,不過隻狗隻未食,我諗真係幾甜,留返俾我hb搞掂佢!!

我反而覺得呢到upload大頭相好煩,連手機影果d都話Size太大,令到我都無心機updated!!,上次換一張相,搞左 ...

瑪瑙宮

有時唔捨得都無法呀, 一間房有兩個b, 真係一個喊時, 另一個會被嘈醒, 喊埋一份架 ! mouth:

原文章由 lgf 於 08-4-28 16:03 發表
要Nick Nick同嫲嫲一間房瞓, 我估Nick 媽會唔捨得.

瑪瑙宮

為食妹 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 16:17 發表
文文都要姑娘攞星星餅出黎先就範, 唔係一味玩野, 唔肯叠高佢

首頁
12345...20

尾頁

跳至