跳至

首頁

尾頁

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問小朋友讀緊邊間幼稚園?(除天水圍區)
今年會幫個仔報下年K1
比較偏向想報全日班
但想知有邊d幼稚園會比較認識呢個病
會對小朋友有特別照顧
例如通知其他家長盡量唔好著有臭丸味既衫返學

珍珠宮

回覆:sheung1126 的帖子

其實呢個病很普遍!
學校都會有好多經驗!
我仔之前讀西鐵站側的真光!
最重要教小朋友邊d唔食得!同食之前問清楚有無薄荷成分!
不用擔心!我仔已經9歲!不太影響

珍珠宮

我又無要求其他家長不要用臭丸!
教小朋友感覺有臭味或不舒服,就同老師說!
安排另1個位,我諗會仲好d

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我又無要求其他家長不要用臭丸!教小朋友感

原帖由 爸爸豬 於 15-01-04 發表
我又無要求其他家長不要用臭丸!
教小朋友感覺有臭味或不舒服,就同老師說!
安排另1個位,我諗會仲好d
但佢讀K1時得3歲未必識分個味道
到真正聞到怕已經有事
我外㽒就黎18歲,佢而家聞到都只係頭暈
佢咁大個識得避,但小朋友咁細未可以靠自己
平時靠屋企人,返學唯有靠學校

大宅

我仔有,但冇特別同老師講要注意啲乜。手册上面有寫小朋友有G6PD, 一般學校識處理,呢個症其實都好common。

公爵府

引用:我仔有,但冇特別同老師講要注意啲乜。手册

原帖由 Dinosaur430 於 15-01-05 發表
我仔有,但冇特別同老師講要注意啲乜。手册上面有寫小朋友有G6PD, 一般學校識處理,呢個症其實都好common。 ...
係呀,Thx!
因我女間小學有好多家長仲有用
d味仲好勁,(我聞到都覺得暈)
怕如果同學個身有味會焗埋一間房唔好

男爵府

好媽媽勳章

引用:想問小朋友讀緊邊間幼稚園?(除天水圍區)

原帖由 sheung1126 於 15-01-04 發表
想問小朋友讀緊邊間幼稚園?(除天水圍區)
今年會幫個仔報下年K1
比較偏向想報全日班
是通知學校

首頁

尾頁

跳至