夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Rrrrr
歲月匆匆如流水.......

大宅

對佢己冇愛的感覺.....也不想佢碰你!!尼一點你足夠令你離開佢,就算新男仔你唔了解都好,你今日唔走,下次有個好安你的出現,你都會離開佢.同沒有了戀愛的感覺的人一起一生,你可以嗎?

民房

如果新的一個又8年...之後又如你所說的無感覺....咁你又會點樣??
不知你本身那個是怎樣的人....如果是一心一意對你的...你應好好珍惜.....

珊瑚宮

好媽媽勳章

幸福係要自己去爭取嘅
你覺得你而家同 bf 一齊幸福嗎?

禁止訪問

大宅

或者你地會唔會去下旅行, 關係會好d呢, 其實對住一個人咁耐實會覺得悶(我地結咗婚都會咁), 但係可唔可以諗d新玩意, 或者冇咁悶呢~~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

掉轉係你男友識左個人,
又說對你已無感覺,
逆地而處,你會點呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

未結婚理論上應該可以揀,不過,有個問題係,你所謂不滿的問題,都是你一單方面想出來的,你有係這段感情上努力過嗎?你有把問題告知對方,共同去解決嗎?如果你已盡力了,對這段情死心了,你就走吧,拖拖拉拉只會浪費大家時間......如果你咩都無做過,只係你單方面對佢不滿,你覺自己公平嗎?日後真是無悔?我們外人不能你肯定的答案,你答到以上的問題,答案就會出現,最重要係決定了就不要讓自己後悔。

複式洋房

原文章由 414928 於 08-4-28 10:21 發表
未結婚理論上應該可以揀,不過,有個問題係,你所謂不滿的問題,都是你一單方面想出來的,你有係這段感情上努力過嗎?你有把問題告知對方,共同去解決嗎?如果你已盡力了,對這段情死心了,你就走吧,拖拖拉拉只會浪費大家時間. ...

或許我該找個地方靜一靜, 認真的考慮以上的問題.

在此多謝大家的意見!
歲月匆匆如流水.......

翡翠宮

你呢d咪叫做唔安於現狀囉 比你同新戀人拍拖又如何, 遲下耐左咪又係一個循環 所以你選擇同居唔結婚都啱既起碼無牽掛話走就走 不過你唔好誤會我唔係叫你走呀 我只係話你呢種唔安於現狀既人跟本唔適合結婚同生仔咋
原文章由 rainbin823 於 08-4-27 21:27 發表
同佢同居超過8年, 生活同結左婚的夫婦差唔多,近呢3年對佢己冇愛的感覺.....也不想佢碰我, 晚上睡覺都要用pillow隔住......我對佢就好似一個屋企人...但佢只是黙黙地冇出聲........

最近旅行時識左一個男仔(外地人), ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

感情係好主觀o架, 究竟你係愛定唔愛你枕邊人, 只有你自己撫心自問先知.
一齊8年, 如果真係冇感覺, 直頭到佢掂你都唔想嘅地步, 點解唔早些分手? 宜家分手就唔係因為你對佢冇感情(呢個亦變成你嘅藉口!), 而係因為你見異思遷!
當然喺今時今日呢個社會, 男歡女愛, 離離合合好平常, 但係最緊要係分清楚自己係愛定唔愛, 一段情還一段情, 唔好拖泥帶水優柔寡斷.
今日唔知聽日事, 你今日同你男朋友分手, 轉投別人懷抱, 結果係點冇人答到你, 放棄現有穩定關係當然會有危機, 係"危險"同"機會", 你自己細心諗清楚你所追求嘅係乜嘢.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

複式洋房

原文章由 rainbin823 於 08-4-27 21:27 發表
同佢同居超過8年, 生活同結左婚的夫婦差唔多,近呢3年對佢己冇愛的感覺.....也不想佢碰我, 晚上睡覺都要用pillow隔住......我對佢就好似一個屋企人...但佢只是黙黙地冇出聲........

最近旅行時識左一個男仔(外地人), ...

齋睇目前梗係新男朋友好啦!
有戀愛感覺;又有新鮮感!
而家個邊有得比呀...........................!
咁又一個8年後呢????
又無晒新鮮感!又無晒戀愛感覺!
點算呀?
又再追尋?????
夜來幽夢忽還鄉, 小軒窗,正梳妝。 相對無言,惟有淚千行, 料得年年腸斷處、 明月夜、短松崗!

複式洋房

要你自己至知你要咩? 你同bf一齊8年, 唔係一個短時間, 但你3年前以開始厭倦了依家嘅生活, 不過你又依然一齊. 中間總有不為人知嘅內情.
新朋友可以帶比你嘅係新鮮感, 唔好咁快為著這一點而自己下定論.
但你一切決定, 最後都係你自己承受.

禁止訪問

複式洋房

沒有共同目標而只為同居而同居,給你遇多一萬個男人,也是一樣。

翡翠宮

being a unmarried woman, you have your rights to chase your own happiness.

will you sarcify the current bf because of this new man?

consider twice before you go.....cos you are the one finally suffer/befinit form this decision.

複式洋房

我覺得妳唔好因為出現第三者而去考慮同唔同佢一齊, 二個人之間出現問題, 應該去了解同解決.

結婚係一世, 有好多個8年, 妳念清楚佢仲值唔值得妳去愛.

首頁

尾頁

跳至