跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下有無D比一個月費,任打長途電話既plan?有無邊間平又質素好呢?可以點樣申請呢?

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

雙方有智能電話的話,呢個年代打電話見到樣不特止仲係免費。
你今日backup左未?

男爵府

仲幾得當年用電話卡.... 水蛇春咁長..... 但竟然記得晒D Number... .. 加下你叫我記四個 number 都未必得... XD

別墅

回覆:balllawball 的帖子

我用skype打。。有月費任打plan

amk650191    發表於 15-5-25 16:48

大宅

引用:雙方有智能電話的話,呢個年代打電話見到樣

原帖由 眼訓 於 15-01-07 發表
雙方有智能電話的話,呢個年代打電話見到樣不特止仲係免費。
最主要係申請比老人家用,方便佢搵個孫,佢係唔識用智能電話既老人家。。。

大宅

引用:我用skype打。。有月費任打plan

原帖由 Kei_12381 於 15-01-08 發表
我用skype打。。有月費任打plan
月費幾$呢?

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

balllawball 發表於 15-1-8 08:47
最主要係申請比老人家用,方便佢搵個孫,佢係唔識用智能電話既老人家。。。

...
老人家有冇得上網?如果電話費好平既一般都係有電腦/手機將voice轉data咁發送。如Skype。

冇上網既話,有間叫OneSuite,同電話卡用法差不多。用一般電話打美國access number,入pin,再入香港number。每分鐘2c。

如有得上網,[size=14.4444446563721px]其實平平地買部ipod touch或平板,用Apple Facetime好抑或用Skype亦好,你幫佢盡量收埋d唔關事既icon,set好晒contact,務求襟兩三吓就可以打出。同佢講會見到樣既,可能佢會俾心機學?

別墅

6.99 per month unlimited for hk....
可打cell and landline....

別墅

引用:Quote:原帖由 Kei_12381 於 15-01-08 發表

原帖由 balllawball 於 15-01-08 發表
月費幾$呢?

大宅

我用左skype幾年,基本上質素幾好,當然係屋企有WIFI時就一定唔會斷,月費$6.99

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

啊!無上網用Skype都得。

有個叫Skype To Go既feature。都係同電話卡打法一樣。Skype仲會俾d美國號碼你,你可以將每個號碼map去香港電話號碼。佢直接打該美國#就得。如果來來去去都係打俾某幾個,呢個野幾好用。

大宅

引用:Quote:balllawball+發表於+15-1-8+08:47+最

原帖由 眼訓 於 15-01-08 發表
老人家有冇得上網?如果電話費好平既一般都係有電腦/手機將voice轉data咁發送。如Skype。

冇上網既話,有 ...
唉。。。佢係香港連搭港鐵轉車咁簡單都撹唔掂,電腦就等如另一個星球咁遙遠。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+balllawball+於+15-01-08+發

原帖由 Kei_12381 於 15-01-08 發表
Thanks

月費都ok 喎

大宅

引用:我用左skype幾年,基本上質素幾好,當然係

原帖由 hikiko999 於 15-01-08 發表
我用左skype幾年,基本上質素幾好,當然係屋企有WIFI時就一定唔會斷,月費$6.99 ...

大宅

引用:啊!無上網用Skype都得。有個叫Skype+To+Go

原帖由 眼訓 於 15-01-10 發表
啊!無上網用Skype都得。

有個叫Skype To Go既feature。都係同電話卡打法一樣。Skype仲會俾d美國號碼你, ...
係呀,Skype to go 真係好好用。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有一間叫italkbb,俾月費買個VoIP 機番屋企駁好線就可以用屋企或手提電話打去香港,有埋香港電話號碼俾佢地打過黎,我以前用過都ok,宜家唔知質素點。

大宅

回覆:打返香港長途電話月費

Csl 有個「king傾」app俾csl smartphone用戶在外地(例如美國家中wifi) 打番香港任何號碼,如同香港打香港一樣,唔使國家編號或密碼,樓主可以在香港join個Csl嘅最低用量plan,記得問清楚個plan有冇包king傾,不過都起碼每月百幾元

Twins 媽咪

民房

Google Hangouts 可以打美國電話不收費,同平時打電話一樣(+1......)

amk650191    發表於 15-5-25 16:49

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

Skype gift card 30% off
http://www.ebay.com/itm/Skype-Cr ... 2f7e4b0f1d22781a00a

別墅

你可以用time warner cable個家居電話,優惠期$10一個月,之後$20,可以手打返香港,仲可以裝個app喺手機,咁就邊度都手打到

首頁

尾頁

跳至