母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb現差不多4個月, 2個月時已自己戒夜奶. 滿左3個月我放完產假返工, 點知突然食番夜奶至而家. 每晚半夜起身好辛苦, 唔足夠休息又影響奶量, 各位媽咪我應該由得佢食定係再幫佢戒好呢? 還是係猛長期所以咁呢?

男爵府

四個月可能會係猛長期. 努力. 我餵夜奶到一歲幾才戒呢.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

你好勁呀, 你要返工嗎? 若果唔洗返真係無乜所謂, 咪日頭瞓補數囉. 但要返工真係有點吃力架. 又聽人講話食夜奶對bb腸胃唔好, 又有啲講多食餐先長肉, 都唔知邊樣先啱.

原文章由 yoyoslam 於 08-4-28 16:20 發表
四個月可能會係猛長期. 努力. 我餵夜奶到一歲幾才戒呢.

禁止訪問

大宅

佢尋晚又4點幾腳仔橕橕就醒左, 我今次試下唔比佢食, 只係抱起佢比個奶咀佢, 哈! 佢又再瞓! 跟住放低佢至今早7點幾. 今晚再試下唔知成功否!

原文章由 WLM 於 08-4-28 22:27 發表
試過四個幾月bb三點想食奶,我叫佢訓,到四點佢水又叫,我先餵佢.第二晚四點叫,五點餵佢,跟住佢就正常六點先起身.

大宅

我個仔都係2個月大時戒左夜奶,4個月又食番,一 直到宜家21個月都仲食緊,如果個晚佢瞓得唔好,真係會起身食三五七次,但我唔想迫佢戒,見佢喊到收唔到聲,真係好可憐,佢都只係食兩啖滿足下心隱同口隱。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我個 bb 響我返工前幾日冇飲夜奶, 早幾日打完針後就晚晚好精神, 夜晚俾左支奶佢仲要扭抱扭玩, 之後扭人工奶咀... 攪到我返工時好攰, 搭巴士放工企響度都訓得著....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊