自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 nicki 於 08-4-28 21:06 發表
以前o係屯門區做零售, 成日都要受d無禮貌的客人氣, 佢地會將硬幣"拋"落檯俾錢你,

o係中環沾X記食嘢, 拎住錢等個收銀員只手來接, 換來一句o係枱面啦”, 跟住找返硬幣往枱面一抛, 你自己慢慢拎啦, 唔止一次係咁.
事實上, 好多鋪頭找錢都係放枱面等你自己慢慢拎, 我係顧客唔好受!!!

男爵府

伯爵府

唔駛勞氣,lee個社會咩人都有,所以要好好教育我地仔女

水晶宮

畀面勳章

諗起都好笑。上星期日近近地又係走去屯門買野,我個仔響商場度扭計,我知佢扭乜所以特登唔睬佢。 點知就有幾個亞婆離遠行埋黎好似睇恐龍咁望住我個仔,指手劃腳咁話: 哎吔,喊喎! 咁大聲喊喎!! 之後仲唔知講左d乜,一路指住我同個仔一路講。
我個仔得5歲咋! 我覺得扭下計都唔係唔正常姐下嘛??
果幾個亞婆好似前世未見過細路仔喊咁
得閒冇野做,多口到死。 真係咩騎呢人都有!
我唔理佢地咋,如果唔係真係交都有得打呀!

洋房

我今早夠見到個呀係地鐵入面係甘鬧人啦.

上班時間好多人迫入車廂1 1女入左, 個男既對手拎住野..之後佢打左個乞痂”..無用手掩口就比個呀用力打左一下,之後就一輪咀勁媽媽叉叉, 個後生仔都係甘say sorry…仲係甘鬧仲鬧埋佢隔離個女仔唔用手幫佢掩. 結果個 女仔都細細聲話個呀

佢真係痴痴地架….雖然我都覺得個男仔唔0但佢都無心既….而呀都打左人地一下啦…..駛咪鬧甘耐喎.

之後有個企係佢隔雜既女仔出聲., 叫佢唔好再嘈點知呀鬧埋佢鬧關mud 佢事, 個女仔話妳嘈到人呀仲話妳都打左人啦人地都say sorry…妳打左人人地都可以報警架….此話一出唔再出聲….勁呀……

之不過個女仔落車時比個呀鬧死8婆關妳mud

大宅

我會叫佢小心d, 要綠燈先好過馬路.......

學伍公斤咁擇低佢名, 睇佢十年內生活有乜變化

我大肚時, 有次同老公行商場, 扶住扶手行上了幾級樓梯, 樓上又有幾個中學生男女落樓梯, 其中有個女的亦都係扶住扶手行落來, 大家面對面企了五秒, 佢都冇冧住讓扶手比我上, 咁我唯有縮開讓反佢落先, 心冧佢有冇九菜丫.......幾秒后聽到佢係樓梯下唉丫一聲, 我冧佢可能跌一跌

都唔使話佢鬧佢, 邊個唔0岩唔著, 高下立見......

男爵府

醒目開學勳章

屯門特別多麻煩人架...自從我搬左入屯門之後成日都嘈交。特別搭輕鐵既時候...成日死迫難迫...迫到就黎跌。

水晶宮

畀面勳章

你住藍地架? :lol 我住洪水橋架!
話你聽,屯門超多麻煩人,元朗都唔少呀! 好在我呢度算係僻,叫天不應叫地不聞,先至冇咁勞氣咋! 但每次出親屯門元朗都真係會好勞氣架!

原文章由 silvia_yu 於 08-4-29 09:49 發表
屯門特別多麻煩人架...自從我搬左入屯門之後成日都嘈交。特別搭輕鐵既時候...成日死迫難迫...迫到就黎跌。

侯爵府

我覺雖然好難忍, 但自己身體健全已經好幸福, 唔好為左咁少事傷害, 直指指人地跛既, 有點過份, 得曉人處且曉人, 何況仲拖住個女, 身教好重要bor
原文章由 kiwilau 於 08-4-28 21:25 發表
又真係好難講,鬧自已個女..自已都好難受,鬧大人都可以忍....我都認同既....

[ 本文章最後由 hihirita 於 08-4-29 09:59 編輯 ]

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

咁佢又有D攞嚟喎....滕文駒不嬲都好多呢類人gor wor ~~ 我都成十年唔敢去lu ~~

原文章由 貝貝 於 08-4-28 21:14 發表
佢係有唔岩...不過...你果句...."跛既大哂".... 好hurt人囉~ mouth:
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係吖~
無喇喇被人鬧..... :;pppp:
原文章由 ICE~BB媽 於 08-4-29 01:38 發表
通常d老人家都係似老賣老 覺得自己大晒

子爵府

無錯, 老人家係要尊重. 但回想佢地都後生過, 如果遇著 d 持老買老既, 相信佢後生時都係 d 黑人憎, 不知所謂既壞鬼後生!!! 有次係 m 記等食物 (而家係一行買, 一行等), 我都唔知有個亞婆企係我後面, 無啦啦用隻手推左我一下, 話 "喂, 你係唔係排隊架?", (當時我好嬲... 好無禮貌同埋郁手郁腳). 跟住我話 "呢行係攞野食架!", 最後個亞婆 "啤" 住我, 話我蝦老人家喎!!!

侯爵府

.... 你句... "跛既大哂".... 又好似...

大宅

殘缺又好正常又好,都要對人有禮貌呀,鬧人始終係唔啱!

珍珠宮

好媽媽勳章

唔知你地有無諗過,佢地唔係一出世就係咁惡,咁野蠻,而係由細到大都受盡人地眼色,有d香港人真係好黑人僧,有d人有缺陷都好努力咁生活,想人地當佢正常人咁看待,而唔係比人由上至下咁上下打量,什至出口傷人,佢地自信心自尊受盡幾多傷害先變成咁?佢地遇過既經歷唔係我地所領會到...........
(寬恕我咁激動,因為我身邊最愛既人,亦都受到呢種痛苦)

我明白樓主既心情,我只係想講出我心聲~

大宅

樓主我想知妳講呢一句"跛既大哂"時妳女女係咪度??有D過份左,希望妳女女冇聽到La!!其實就算唔係傷殘係健全人士一樣有D冇禮貌!!
原文章由 susi1024169 於 08-4-29 17:48 發表
唔知你地有無諗過,佢地唔係一出世就係咁惡,咁野蠻,而係由細到大都受盡人地眼色,有d香港人真係好黑人僧,有d人有缺陷都好努力咁生活,想人地當佢正常人咁看待,而唔係比人由上至下咁上下打量,什至出口傷人,佢地自信心自 ...

首頁

尾頁

跳至