自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我後悔死!脫完水,D衫仲滴水架,暈

水晶宮

回覆:千萬不要買呢部金章!

係咪太少衫?我都係金章,不過另一部,試過放一件衫脫水都唔得

珍珠宮

引用:係咪太少衫?我都係金章,不過另一部,試過

原帖由 zoekayan 於 15-01-06 發表
係咪太少衫?我都係金章,不過另一部,試過放一件衫脫水都唔得
西門子都係,亞仔件衫fing極吾乾,最後姐姐發現太少衫係無可能fing乾

複式洋房

幾多轉?
我700轉都係乾5透,仲濕×…×

珍珠宮

太多或太少都唔得

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

回覆:cmh6122000 的帖子

你較幾多轉

大宅

6kg,800轉,早幾日洗被,洗一機衫(校服,家居服,牛仔褲)都脫到水,今朝又洗一機,點知濕到猛滴水,之後拎一半衫出來,又重新攤開放好按脫水,又滴水!剛又開機洗衫,又系甘,已約星期六睇機兼教我用!激C我!

大宅

引用:6kg,800轉,早幾日洗被,洗一機衫(校服,

原帖由 cmh6122000 於 15-01-06 發表
6kg,800轉,早幾日洗被,洗一機衫(校服,家居服,牛仔褲)都脫到水,今朝又洗一機,點知濕到猛滴水,之後 ...
日立較800轉好乾 :damage:又平
下次可以考慮買

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有時啲衣物咁啱阻住出水口就係咁架喇.

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

cmh6122000 發表於 15-1-6 23:17
6kg,800轉,早幾日洗被,洗一機衫(校服,家居服,牛仔褲)都脫到水,今朝又洗一機,點知濕到猛滴水,之後 ...

我都係用金章, 不過唔係呢個型號. 師傅睇完再上黎update一下係咩問題吧.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:cmh6122000 發表於 15-1-6 23:17 6kg

原帖由 ballyee88 於 15-01-07 發表
我都係用金章, 不過唔係呢個型號. 師傅睇完再上黎update一下係咩問題吧.
...
x2

水晶宮

我妹個金章係濕水就停,要再較fing 乾,我問佢有冇搞錯,全自動點解會甘老土,佢話係甘喎。其實是否金章先衣機有問題。

大宅

引用:我都係呢部,但冇咁嘅情況發生

原帖由 angusBBB 於 15-01-07 發表
我都係呢部,但冇咁嘅情況發生
難道我中奬,買左2個星期乍,打上去問,就叫我放平D,又點又盛,我由洗衣,過水,脫水一直落,早排都系甘用,無端端就脫吾到水,已經洗左3機都系甘!試過只按脫水(攤好D衫)都吾得

wcpcelia    發表於 15-1-7 14:09

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我用過惠而浦,金章,依家用三星
,都同樣試過太多或太少衫就會fing唔乾,尤其係一張被單(queen size)或一件濕咗水o既褸(因為重)或一張大地墊~~

所以我依家唔會只洗一件褸,我會放多一件落去一齊洗~~~
我問過維修員,話因為"重點問題",如果洗衣機感應到一件太重側埋一邊,部機就唔識fing乾~~~

****我上次放我老公一件外套(棉質開拉鏈圍衣),濕咗水仲重過件間棉褸,咁就出事,成機衫fing唔乾~

大宅

引用:有時啲衣物咁啱阻住出水口就係咁架喇.

原帖由 monkeyman 於 15-01-07 發表
有時啲衣物咁啱阻住出水口就係咁架喇.
我直情坐系度望住佢脫水,無塞住,完全吾系脫水轉速,系洗衣攪下攪下既轉速

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

cmh6122000 發表於 15-1-7 11:31
我直情坐系度望住佢脫水,無塞住,完全吾系脫水轉速,系洗衣攪下攪下既轉速

...
你識下熄咗機,重新開機放三件衫入去洗(普通重量o既衫)<=====如果ok,即係我講"重點"側埋一邊,唔識fing乾~~~如果都係唔得,有機會係條大眼雞橡根鬆咗,要換啦~~

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cmh6122000 發表於 15-1-7 11:31

...

我用緊唔同型號5年, 都OK啊, 係試過1,2次放太多衫先有滴水問題, 希望你果度可以整返好啦.

子爵府

我份人好怕indexxt, ‎Zanuxxx, Electrolxx, Siemxxx, ... 呢一類大鼻洗衣機

原來卄幾年來D歐洲大眼仔都係貴一貴買呢巨企造的洗衣機, 係仲未用得, 要顧客遷就埋佢地安裝要求、設計陷阱、同埋原來係顧客負責服侍D售後服務部門, 仲隨時威脅顧客唔識做夾唔夠錢供養部門會停止你D型號支援甚至撤出香港

我家下全家族轉左逸立/落升, L知, 同近兩三年仲開始流行風閘牌加長保養。 暫時再冇**任何**投訴。 係近五六年中十幾卄戶一句都冇再提過洗衣機, 完全無野值得家去注意, 因為運作正常又效果滿意。

大宅

引用:+本帖最後由+angelfan07+於+15-1-7+11:39+

原帖由 angelfan07 於 15-01-07 發表

我用過惠而浦,金章,依家用三星
個客戶服務都系甘講,但我已經好小心揀D同類型既衫,校服,睡衣,底衫褲,吾放褸,牛仔褲去洗/脫水,都系甘,煩C

首頁
12345...6

尾頁

跳至