跳至

首頁

尾頁

洋房

我35wk3days,今晚由8閞始宮縮到11點後半個鐘縮一次但個肚唔痛,有冇問題呢?同埋我book養和,咁我應該去公家定私家呢?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mikimiki 於 08-4-29 00:25 發表
我35wk3days,今晚由8閞始宮縮到11點後半個鐘縮一次但個肚唔痛,有冇問題呢?同埋我book養和,咁我應該去公家定私家呢?

我的週數和你差不多, 不如講下我現時情況大家對比一下吧.
我三天前開始, 每晚11-12 點度, 都有一至二小時的下部份肚池對落的宮縮.
又係唔痛嘅, 而每小時宮縮幾次至十次左右都試過.
今天去醫院做例行產檢, 我問左醫生, 她說要留意一下的是, 會唔會一整天定時有規律的, 會唔會痛, 有似陣痛就要留意...可能有機會生得!
其實我都唔係好明, 我扮明白.

大宅

如果無痛既, 應該就唔駛咁擔心.
我由六個月開始都會有時有d假宮縮, 但就唔係好 reguluar, 有時個肚實得好緊要.
我都係 book 左養和, 仲要無喺 政府登記, 不過之前都諗, 如果bb足月前有咩先兆要出世, 我諗我都好可能去番QM急症睇左先, 因為如果bb未足月, 喺養和生條數一定好勁... 同埋好可能 turn out bb要 transfer 番去公立先得, 因為設備好d. (雖然34w時醫生都叫我袋定封入院信喺銀包, 有咩事即刻打俾佢同直接上養和產科登記)
如果有咩唔對路, 最好都係問吓醫生先, 咁唔駛白行同埋擔心嘛.

等待驗證會員

過了30weeks以上
有很多種可能性都會出現
我都有這個情況
不過都是不會痛啊

子爵府

回覆 #1 mikimiki 的文章

唔痛就唔係生得,只係正常o既宮縮~

洋房

我今早起床後心想:又安全過了一晚,到依家下午6點幾都冇,希望BB乖乖地到5月中先好出,因我老公唔係HK工作,得工人同我在家,所以我要擇日開刀!!昨晚常常宮縮都有D驚!!

複式洋房

回覆 #6 mikimiki 的文章

我都有你呢個問題,我而家35wk5days,早一個星期開始會咁,我覆診時問醫生,佢都係話我只係宮縮,佢話呢個情況會越嚟越多.仲可能會維持到生!

複式洋房

mouth:mouth:" /> 我由琴晚(36w)開始都有多次宮縮, 只係琴晚訓既時候有一次真係實到有d痛, 放鬆後, bb勁踢我, 可能佢都有d痛, 而其他時間都係唔痛既, 有時真係唔知係bb個背頂住我定係宮縮
希望bb足月先好出來呀

[ 本文章最後由 m-yee 於 08-5-2 20:19 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至