自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ddaa 發表於 15-1-7 13:49
請問你果陣有無作嘔嫁?

我當時有作嘔。樓主唔好咁驚,我第一次reply時無講我的情況就係唔想嚇親你,但見好多人都叫你去私家,先想講返我的情況,我之前都以為私家一定快過公家,點知我打去搵睇開的私家醫生、再問埋私家醫院,問左三四個,一係就唔接受wall in,一係就話我聽會等好耐,全部都叫我去急症。反而去到急症,你講清楚係孕婦,有出血,會分做第三級緊急。

男爵府

引用:Quote:ddaa 發表於 15-1-7 13:49 請問你果

原帖由 mrschocolate 於 15-01-07 發表
係三級緊急,但已等兩個鐘

男爵府

引用:回覆 ddaa 的帖子少少血絲應該唔駛太担心放

原帖由 ipipipip 於 15-01-07 發表
回覆 ddaa 的帖子

少少血絲應該唔駛太担心
我未去廁所,所以不知宜家有無流

伯爵府

HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-01-07 發

原帖由 ddaa 於 15-01-07 發表
係三級緊急,但已等兩個鐘
我都係第3級,但都等緊,希望唔會2個鍾

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我已到廣華,要等,好驚點算?!??

原帖由 ddaa 於 15-01-07 發表
我已到廣華,要等,好驚點算?!??
放鬆,多休息,禾刀試過,BB出世後巧健康!

simple is the best~

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆:12w抹到血絲!!好驚!!

我而家谷膀胱,一陣可能要照b超
希望唔會照陰超

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我都作緊小產。。。。大家一齊加油!!!
BB會痴實我地

水晶宮

我朋友4個月時都試過,冇事家。訓多d. 唔好操勞。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

紫色線 發表於 15-1-7 14:21
我而家谷膀胱,一陣可能要照b超
希望唔會照陰超
懷孕初期多數要照陰超,我懷女時大約6weeks 有血,去私家醫院睇,話作小産,幇我打佐安胎針同要我回家訓床休息多D,唔駛擔心,無事

男爵府

引用:Quote:原帖由+艾莉+於+15-01-07+發表未必有

原帖由 fionakong2008 於 15-01-07 發表
我都係去正苦check完無嘢做到,叫返去瞓床咋,不過我自己當時已即刻去睇咗幾次顏xx,有普通藥食,但我覺得 ...
請問瞓床係咪全日要瞓係到唔做得其他野?例如煮飯細碗?因屋企無人幫到手

男爵府

引用:我都作緊小產。。。。大家一齊加油!!!BB

原帖由 sui019 於 15-01-07 發表
我都作緊小產。。。。大家一齊加油!!!
BB會痴實我地
加油....

大宅

我5w... 尋日睇左第一次醫生, 醫生話肚痛或出血就去急症, 返到屋企小便後抺到小小血, 其實又真係好小, 我都好擔心, 我仲要唔係香港, 睇醫生冇香港咁方便, 言語又不通, 好彩今日好少少冇血喇, 但如再有我都會去睇急症, 請問煮飯家務個D可以做嗎, 屋企得我同老公咋.

伯爵府

HiPP勳章(2)

見咗醫生 照咗肚 依然見到閃閃 安心咗好多

希望 jm 你都無事

侯爵府

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+15-01-07+

原帖由 Jalameno 於 15-01-07 發表
請問瞓床係咪全日要瞓係到唔做得其他野?例如煮飯細碗?因屋企無人幫到手

...
Bk有好多jm無辦法都要返工,無計,盡量吧,保持心情輕鬆,唔好太粗勞,唔好拎重物,我嗰時都係多得姑奶對我好好,照顧足一個月,感恩!

侯爵府

引用:我5w...+尋日睇左第一次醫生,+醫生話肚痛或

原帖由 funnyfanfan 於 15-01-07 發表
我5w... 尋日睇左第一次醫生, 醫生話肚痛或出血就去急症, 返到屋企小便後抺到小小血, 其實又真係好小, 我都 ...
家務唔做一個月影響唔大,煮飯可以,叫c6自己去買餸,指揮佢去洗,人地爸爸,係時候加油做返啲嘢啦

大宅

我建議你睇醫生,我5週有血絲,無理佢,結果無左

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

子爵府

mrschocolate 發表於 15-1-7 14:15
我當時有作嘔。樓主唔好咁驚,我第一次reply時無講我的情況就係唔想嚇親你,但見好多人都叫你去私家,先想 ...
我知有啲私家醫生係唔接受WALK IN客...所以私家醫生都要搵定一個係可以WALK IN去睇, 一係近屋企, 一係近公司是但一樣.
不過我個醫生 可以WALK IN..我朝早係公司[COMFIRM後] 見流啡, 即打去BOOK. 即睇~ 我都係第一次去咋, 因為我遲左1日M , 就CHECK到BINGO, 第二朝就流啡, 醫生仲話我咁早去仲咩...我話驗左中左今朝又流啡囉. AND THEN 驗多次小便, 就開藥打針LU~

BTW~ 公家同私家我個人認為要同事進行比較好

子爵府

Jalameno 發表於 15-1-7 14:37

...
係唔好企同坐, 除左去廁所, 就訓喇~~訓得到就更家好! 煮飯洗碗呢D...叫幾日外賣就OK喇....懷孕初期, BB 係未會吸收媽咪食既野架, 咁早係未有臍帶, 所以唔使擔心.

珍珠宮

艾莉 發表於 15-1-7 15:02
我知有啲私家醫生係唔接受WALK IN客...所以私家醫生都要搵定一個係可以WALK IN去睇, 一係近屋企, 一係近公 ...
唉.....我個陣無經驗都唔知會咁。一開始係朋友介紹話個位醫生接生好,有經驗,咪搵佢睇囉。點知到出事就咁。我同我先生個日真係好徬徨,又驚,打左好多個電話搵醫生,都係話唔接。個時個感覺真係好無助,唉.......諗返起都好想喊.....

男爵府

有亞仔4-5週時試過,當時唔知有咗,到8-12週

首頁

尾頁

跳至