母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題..

我一向都只係用泵..用手只可以擠到好少..請問有乜技巧可以教下我呢..

[ 本文章最後由 smilebaboo 於 08-4-29 12:03 編輯 ]

大宅

我初初用泵, 反而pump 5到d咩出黎, 咁為有用手擠law, 所以e+都慣咗用手擠lu, 但我都5知有咩技巧ar~~

原文章由 smilebaboo 於 08-4-29 12:02 發表
如題..

我一向都只係用泵..用手只可以擠到好少..請問有乜技巧可以教下我呢..

大宅

我諗係咪每個人都唔同架呢? 因為我都睇左一D 教人擠奶的VIDEO, 但係對於我就唔係好WORK 咁...所以想係度問下有經驗既媽咪..

原文章由 lavender 於 08-4-29 12:39 發表
我初初用泵, 反而pump 5到d咩出黎, 咁為有用手擠law, 所以e+都慣咗用手擠lu, 但我都5知有咩技巧ar~~

大宅

我都係呀,用手擠奶好難.

原文章由 smilebaboo 於 29 4 2008 12:02 發表
如題..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我覺得手擠清好多.

大宅

沒咩技巧,不過要一邊按摩一邊泵奶,按到淋晒就ok,

別墅

唔知呢個算唔算係技巧...

我每次都會先一大杯飲水, 等幾分鐘, 然後用手好似搓面粉咁鬆下個乳房, 跟住開始擠...

開頭係好少奶, 但我會擠到兩邊都好似冇乜奶出之後, 用手輕輕咁啲刺激個乳頭, 一至兩分鐘度, 或者等一陣行一陣有時都可以, 跟住再擠, 咁啲奶就會好多, 兩邊輪流擠到又好似冇奶出咁...

跟住我會再飲杯水, 行下等下, 按摩下個乳房, 再擠過, 都會有啲奶出, 不過會冇之前咁多, 直至擠清或擠夠總共三十分鐘...

如果有時間, 再俾啲刺激個乳房, 睇下會唔會再有奶出...

就係咁樣囉!

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

大宅

唔知點解我用泵可以泵到250-300ML 但係用手最多只係得100ML...咁我呢幾日用手擠完再用PUMP, 又會PUMP多1XX, 乜唔係用手會擠多D 架咩?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 smilebaboo 於 08-5-1 17:21 發表
唔知點解我用泵可以泵到250-300ML 但係用手最多只係得100ML...咁我呢幾日用手擠完再用PUMP, 又會PUMP多1XX, 乜唔係用手會擠多D 架咩?

有時用手擠完停一停, 再擠又會有奶出.

埋身餵bb, 佢食得唔算多, 但用樽餵, 佢可以食雙倍份量...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊