跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問係咪全部托兒所都係3-4月報名?? 因為之前"大安旨意"得滯,淨係幫阿女報左氹仔果3間,而家越諗越唔穩陣,mouth: 所以想幫阿女報多幾間,但係又唔知人地招哂生未...麻煩大家報下料丫~!!

同埋想問下,皇朝有幾多間托兒所,會唔會都好爆??

大宅

Hi Hi 你囡囡入托兒所呀? 我仲未同我個仔報, 我問過我想讀果間幾時入都得, 我想比個仔入去庇護

原文章由 winnieun 於 08-4-29 17:19 發表
請問係咪全部托兒所都係3-4月報名?? 因為之前"大安旨意"得滯,淨係幫阿女報左氹仔果3間,而家越諗越唔穩陣,mouth: 所以想幫阿女報多幾間,但係又唔知人地招哂生未...麻煩大家報下料丫~!!

同埋想問下,皇朝有幾多間托 ...

男爵府

原文章由 winnieun 於 08-4-29 17:19 發表

winnie
恭喜恭喜
你有冇報到坊眾呀?你唔怕佢污漕的話佢個度一定收架!
皇朝好似有三間托兒所母親會,仁慈堂,小海燕,唔知有無錯?

複式洋房

原文章由 bbdog_2006 於 08-4-29 18:04 發表
Hi Hi 你囡囡入托兒所呀? 我仲未同我個仔報, 我問過我想讀果間幾時入都得, 我想比個仔入去庇護

想快d俾佢入托兒所適應下d群體生活(因為好少同其實小朋友玩),另外因為細b年尾出世,嵐嵐早d入托,咁我都冇咁辛苦囉~

複式洋房

原文章由 macaogirl 於 08-4-29 19:41 發表

winnie
恭喜恭喜

多謝哂呀~!!
坊眾我都有報呀~但係佢話要睇睇先,果老師同我講話今年好多人報名,唔知滿左額未喎~~ 而家等緊童真抽籤呀~但係都...

大宅

恭喜晒喎...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

母親會好似8月先入得wor......會唔會遲左d呀?
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

你想報邊頭架,聖羅撒啱吾啱呀,佢有位一定收喎,我報咗佢一間咋,1/7返學,交咗費啦,吾使抽籤又吾使再報咁多間,吾使煩.

大宅

原文章由 in923 於 08-4-30 12:00 發表

你想報邊頭架,聖羅撒啱吾啱呀,佢有位一定收喎,我報咗佢一間咋,1/7返學,交咗費啦,吾使抽籤又吾使再報咁多間,吾使煩.

聖羅撤托兒所向邊ga!!請問??

別墅

hi!我個女都係7月1日返聖羅撒,佢讀C班,會唔會同你個女同班呢??

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-4-29 19:41 發表

winnie
恭喜恭喜

前日同旋旋報左母親會
想問仁慈堂,小海燕好唔好架
大約地址係邊度架
唔該哂

大宅

恭喜恭喜!!!!細b年尾出世呀!!!!!!好開心呀!!!

係呀, 咁你真係要快d比嵐嵐早d入托兒所呀!!

原文章由 winnieun 於 08-4-29 20:52 發表

想快d俾佢入托兒所適應下d群體生活(因為好少同其實小朋友玩),另外因為細b年尾出世,嵐嵐早d入托,咁我都冇咁辛苦囉~

民房

我都同我仔仔報左婦聯呀,不過抽唔到籤=.=又報左母親會,不過又話滿晒,唔知幾時有位,我個仔歲半啦,好想比佢快d入x兒所適應下d生活呀,請問各位媽咪仲知唔知仲有邊間x兒所招生呀???

大宅

原文章由 靚靚靚媽咪 於 08-5-1 01:34 發表
我都同我仔仔報左婦聯呀,不過抽唔到籤=.=又報左母親會,不過又話滿晒,唔知幾時有位,我個仔歲半啦,好想比佢快d入x兒所適應下d生活呀,請問各位媽咪仲知唔知仲有邊間x兒所招生呀??? ...

我亞嫂有朋友幫我向母親會留左個位,不過我覺得好遠lor....係做後備ga,因為我唔知同善堂亞仔夾唔夾lor 睇下遲d比唔比到你la!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 心銘媽咪 於 08-4-30 18:43 發表

聖羅撤托兒所向邊ga!!請問??

東望洋新街尾.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 WanSze 於 08-4-30 23:19 發表
hi!我個女都係7月1日返聖羅撒,佢讀C班,會唔會同你個女同班呢??

我個囡讀b班呀,可能佢按年齡分班.

男爵府

原文章由 余小豬媽媽 於 08-4-30 23:21 發表

前日同旋旋報左母親會
想問仁慈堂,小海燕好唔好架
大約地址係邊度架
唔該哂

仁慈堂is very good架,bala個afonso都係個度報架,近住文華東方個邊囉~
小海燕都好似係個附近,呢間我就唔係好清楚啦,好似係街坊會辦既!

複式洋房

原文章由 最愛=貓仔 於 08-4-29 21:35 發表
恭喜晒喎...

嘻嘻~ 多謝多謝!!

複式洋房

我最想搵返氹仔區,一係就皇朝區,因為第日都係我或者C6去接女,要搵d容易搵車位既地方先得!

複式洋房

原文章由 bbdog_2006 於 08-4-30 23:49 發表
恭喜恭喜!!!!細b年尾出世呀!!!!!!好開心呀!!!

係呀, 咁你真係要快d比嵐嵐早d入托兒所呀!!

嘻嘻~~ 其實我都冇expect到咁快有細b架~所以而家都幾"哩咁hea",又要準備搵工人,因為99隻腳有少少問題,湊唔掂兩個...
你又打算幾時"整"返個細b呀?

首頁

尾頁

跳至