夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有個friend, 幾年前見d息口高,將自己所有積蓄一畢過借俾佢老公還曬所有的mortgage,只要求老公每月退還幾千( no interest),但佢老公說要還,就一次過re-mortgage還俾佢,不會逐個月還woo, 我個friend 問佢老公咩心態...........
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

禁止訪問

大宅

原文章由 jocola 於 08-4-30 11:54 發表
我有個friend, 幾年前見d息口高,將自己所有積蓄一畢過借俾佢老公還曬所有的mortgage,只要求老公每月退還幾千( no interest),但佢老公說要還,就一次過re-mortgage還俾佢,不會逐個月還woo, 我個friend 問佢老公咩心態..... ...

兩公婆也要計得那麼清楚mouth: ,這樣做他們不太愛大家

洋房

層樓有冇你個FRIEND個名先? 佢係咁打算, 定真係咁傻, 幫老公還左? 如層樓冇佢名, 又真係付諸行動, 還晒D摩, 咁就唔洗驚嘞~ 因為你FRIEND一定..........攞唔返D錢....:)

原文章由 jocola 於 08-4-30 11:54 發表
我有個friend, 幾年前見d息口高,將自己所有積蓄一畢過借俾佢老公還曬所有的mortgage,只要求老公每月退還幾千( no interest),但佢老公說要還,就一次過re-mortgage還俾佢,不會逐個月還woo, 我個friend 問佢老公咩心態..... ...

大宅

i have ask her la

both names ga
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 jocola 於 08-4-30 12:14 發表
i have ask her la

both names ga

有唔明, 1. 2公婆感情好唔好?
2. 層樓係咪2個人聯名?

如果感情ok, 而層樓又係聯名, 點解會問老公還$$$, 自己都有份嫁, 都係對個家contribution啫!!

妳朋友老公咁講, 可能係, 1, 佢真係無$$$, 2, 佢對佢老婆心淡, 咁都同佢計(如果以上假設係成立)

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係囉
原文章由 sandyko 於 08-4-30 12:06 發表

兩公婆也要計得那麼清楚mouth: ,這樣做他們不太愛大家
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

好媽媽勳章

sorry, but I want to ask your friend 咩心態???
It seems that the problem is from your friend, not her husband!!!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 ac321 於 08-4-30 12:37 發表
sorry, but I want to ask your friend 咩心態???
It seems that the problem is from your friend, not her husband!!!!!

agree, so this question is so strange!

大宅

actually.......

the flat has both their names.......as well as the mortgage
i do agree with 吹吹水 that her husband dont want to return the $$ to her.

and... i guess they dont trust each other 100%..... ..........so ask this kind of question gwa

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

首先我自已沒私房錢, 另外, C6所有人工俾晒我, 所以我覺得:
呢類問題好難代人問和要別人回答,因為對方的為人5清楚,況且以兩夫婦的關系來講,就5應有借和還之講法,大家的目標都是為呢頭家.

首頁

尾頁

跳至