親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

前日去過白濱海舟, 報告一下俾大家參考, 環境靚, 食物一般(食完佢個餐,我阿媽有疴嘔,但我,老公同阿囡就無事), 佢個度有大浴場(入面有四個室內同兩個室外溫泉), 三個貸切同混浴溫泉,貸切同混浴雖然靚,但有d人士係用唔到嘅, 因為冬天好凍, 佢近海又大風, 主要係尼幾個溫泉係無換衫處嘅, 混浴有但超凍, 仲要行一條好長嘅樓梯先去到,一入到去就要係勁大風情況下除衫跳落去浸,浸完即刻著返衫走返去大浴場沖涼, 我同老公就無問題,但要提下有小朋友或者老人家同行嘅人士,佢地就未必用到!

另外, 我而家身處大阪, 天氣係多雲, 寒冷, 大風, 但下午有太陽, 請大家帶備足夠嘅保暖衣物!

大宅

回覆:白濱濱千鳥海舟

媽媽無咩吖嗎? 係外地最怕唔舒服。本來都想訂呢間,但見你咁講又有點怕,因我都係又老又嫩咁去。

大宅

請問貸切是否有地方沖身換衫? 另混浴行去更衣的地方有多遠呢? TKS!

大宅

海舟我住過兩次。其實你應該係大浴場沖乾淨涼再浸到個身熱哂先行落去。咁就唔單止唔凍,你会直情熱到出汗添。其實唔止海舟,有好多sell天然景觀的貸切風呂都要行一段路。

City Girl Gone Suburban

大宅

引用:請問貸切是否有地方沖身換衫

原帖由 bigheadmami 於 15-01-09 發表
請問貸切是否有地方沖身換衫? 另混浴行去更衣的地方有多遠呢? TKS!
自己关埋門慢慢沖;好近一出就係。

男爵府

手斤口 發表於 15-1-9 09:20
媽媽無咩吖嗎? 係外地最怕唔舒服。本來都想訂呢間,但見你咁講又有點怕,因我都係又老又嫩咁去。

...
食左藥就無事lu!

男爵府

bigheadmami 發表於 15-1-9 09:52

貸切要係大浴場沖身然後行一條戶外嘅路落去,混浴就有沖身, 但無暖氣嘅, 沖完身就可以行出去

男爵府

Namtakrai 發表於 15-1-9 21:09
海舟我住過兩次。其實你應該係大浴場沖乾淨涼再浸到個身熱哂先行落去。咁就唔單止唔凍,你会直情熱到出汗添 ...
我同我老公就係咁,但老人家同小朋友就好易會冷親,太大風太凍

大宅

我book左3月去,個plan寫:
夕食 ①紀州舟盛会席 or ②季節の趣好会席
請問知唔知有咩分別?

大宅

引用:Quote:Namtakrai 發表於 15-1-9 21:09 海舟

原帖由 迷韓者 於 15-01-10 發表
我同我老公就係咁,但老人家同小朋友就好易會冷親,太大風太凍
我爸也七十,佢不停話熱!

大宅

請問你們去這時的貸切風呂, 多唔多人用? 有沒有等候區? 每次可用多久呢? TKS!

大宅

不過我嫌佢太多香港人,好似少左渡假感覺,同埋之後去左其他更好的地方,應該不会再去了。

大宅

回覆:bigheadmami 的帖子

下午四至七点,半夜,朝早七八点最少人。掛鎖匙位側边有椅,可以坐住等。基本上唔會有人浸好耐,個人觉得半個钟已想走,換一換环境。

大宅

引用:我book左3月去,個plan寫:夕食 ①紀州舟盛

原帖由 lee999 於 15-01-10 發表
我book左3月去,個plan寫:
夕食 ①紀州舟盛会席 or ②季節の趣好会席
請問知唔知有咩分別? ...
1係刺身船,2係其他。我写左兩篇blog,內有相,可以search來睇下。

大宅

Namtakrai 發表於 15-1-10 12:50
1係刺身船,2係其他。我写左兩篇blog,內有相,可以search來睇下。
可否PM我你既blog ^^

之前上網搵過, 得官方好細張"季節の趣好会席"既相, 放大左都睇唔清
我發現個個都食剌身船"紀州舟盛会席"

大宅

Namtakrai 發表於 15-1-10 12:50
已經揾到你 blogspot, thanks
我同你一樣都係去白浜+城崎, 可惜城崎火災有3間想去既鋪受影響

大宅

Namtakrai 發表於 15-1-10 12:37
不過我嫌佢太多香港人,好似少左渡假感覺,同埋之後去左其他更好的地方,應該不会再去了。

...
請問仲有邊間更好的地方介紹?可否pm我你blog可以看更多資料,thanks!

大宅

回覆:Babyfanss 的帖子

我唔係講白浜。我去完關西返來無幾耐去左名古屋加奥飛驒,去了水明館佳留一萱山莊,佢係日本秘湯守護協會會員。同埋平湯之森。海舟係好,但一比較,温泉方面同呢兩間差好遠。

大宅

回覆:Namtakrai 的帖子

佳留萱的温泉

男爵府

我都覺太多香港人,搜尋下d討論區有半數都話住海舟

首頁

尾頁

跳至