自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

自己友倒自己米!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?test=desc&tid=1390588&pid=22513202&page=1&extra=page%3D1#pid22513202

可樂魚, 唔好意思! 我又要踢爆你的不足之處.

或者, 我都係唔想單親版, 毀於......唧!

[ 本文章最後由 bc97487719 於 08-5-1 00:35 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

我覺得可樂魚並唔係倒米,既然講到咁急,真係唔好單靠呢度呀.佢叫去第度'呼籲'都係一個辦法啫,做錯既係講漏左打埋電話去紅血十字會,救世軍,宣明會,樂施舍,國際人權組織索取所需急用物資
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

王國長老

王國長老

原文章由 renren 於 08-5-1 00:47 發表
我覺得可樂魚並唔係倒米,既然講到咁急,真係唔好單靠呢度呀.佢叫去第度'呼籲'都係一個辦法啫,做錯既係講漏左打埋電話去紅血十字會,救世軍,宣明會,樂施舍,國際人權組織索取所需急用物資 ...

renren:

唔好理佢啦, 根本明眼人都知我講乜, 有人存心找碴由得佢自言自語吧.

thanks a lot!

別墅

原文章由 renren 於 08-5-1 00:47 發表
我覺得可樂魚並唔係倒米,既然講到咁急,真係唔好單靠呢度呀.佢叫去第度'呼籲'都係一個辦法啫,做錯既係講漏左打埋電話去紅血十字會,救世軍,宣明會,樂施舍,國際人權組織索取所需急用物資 ...

佢話的......
咁樣好難幫喎, 妳一係去其他網站徵求物資啦,唔一定要bk單親版徵求.
......

咁你話佢睇到個post, 第一時間, 是諗緊乜呢?

別墅

原文章由 可樂魚 於 08-5-1 00:50 發表

renren:

唔好理佢啦, 根本明眼人都知我講乜, 有人存心找碴由得佢自言自語吧.

其實BK同你都應該好明白, 在你上任以來, "單親"流失了幾多常客(肯去回覆常客)!

有時, 一 click 入去"單親", 一版睇晒五日的 post, 真可憐!

而家你仲第一時間, 叫人去其它網頁求救, 唉, 真係!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我又唔覺得佢倒米, 這確是一個好方法, BK的確限制, 點解唔可以用其他資源呢?

針對版主亦不能為其他人解決問題, 何苦呢?

大臣

原文章由 bc97487719 於 08-5-1 00:25 發表
自己友倒自己米!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?test=desc&tid=1390588&pid=22513202&page=1&extra=page%3D1#pid22513202

可樂魚, 唔好意思! 我又要踢爆你的不足之處.

或者, 我都係唔想單親版, ...

別墅

原文章由 大臣 於 08-5-1 01:24 發表
我又唔覺得佢倒米, 這確是一個好方法, BK的確限制, 點解唔可以用其他資源呢?

針對版主亦不能為其他人解決問題, 何苦呢?

大臣

我都好想幫佢解決問題, 不過, 唔駛咁急, 聽日先比D意見佢囉! (唔係要深夜行乞吖嘛)

之不過, D版主, 都唔駛即刻叫人過主, 去其它網頁架! 佢有冇心幫人諗下先!

.....針對版主亦不能為其他人解決問題, 何苦呢.....

咁, 如果版主有問題, 我係咪.....收聲好D呢! (對BK黎講),
只要您回一個字 "係", 咁(一個有份幫單親版, 澄清芷螢事件的人)以後就唔會再回覆囉!

幫住一D版主, 都唔係路架, 你咁做幫到D有需要的單親, 又幫到BK咩?

男爵府

係la!上次我向單親版送出奶粉一罐,都話我違規,又delete,真奇怪

子爵府

今非昔比的是"人心"
當"人"不能自律時,才有"規例"限制一切

今次若為這人破例,想一想後果如何?

事在人為...
此處難求人,自有幫人處

單親版幫唔到,但沒說不能在二手版徵嘛

王國長老

王國長老

原文章由 bc97487719 於 08-5-1 01:41 發表

我都好想幫佢解決問題, 不過, 唔駛咁急, 聽日先比D意見佢囉! (唔係要深夜行乞吖嘛)

之不過, D版主, 都唔駛即刻叫人過主, 去其它網頁架! 佢有冇心幫人諗下先!

.....針對版主亦不能為其他人解決問題, 何苦呢..... ...

請你唔好再扮正義了, 我真係好心寒! 一個真係好心既人, 係咪咁不停上單親版粗口連篇, 開topic鬧事, 不停破壞安寧? 你好本事, 大臣ban你ip, 你就不停轉ip, 連累我被某會員鬧我/大臣偏坦你, 唔block你, 但係我唔會怕你, 有我一日, 我都唔會俾你入單親版鬧事.

你既說話根本係以偏蓋全, 點解單親版唔可以送出物資, 我已解釋過無數次:

在我未做單親版版主前, 單親版有近半數topic都係送出物資, 另外好多爭執, 無日無之, 指責其他人扮單親媽媽, 訛稱有生活問題, 需要物資援助... 有媽媽自行組織義工媽媽會協助分配物資, 卻被指控有好既物資自己keep起先分出黎... 單親版已經係一個戰場. 仲有芷塋事件, 因芷塋生活有問題, 就有一d媽媽要上門作出視察先伸出援手. 又鬧出一場大風波.

單親版對一d人黎講實在太吸收引, 太多物資送出, 無本生利, 轉頭可以拎去第二個網兜售, 點會唔吸引多人上去呢? 呢種"人多"又係咪真正對單親版有益?

我都問過單親版, 實際上急需物資援助既少之又少, 好多好心人希望支持單親家長而送出物資, 誰不知"愛極反變害", 好心做左壞事, 令好多會員爭吵不休, 互相指責, 所以我先會禁止左物資援助, 而家相對人係少左, 但就冇你講既五日先一版咁誇張, 呢個point絕對唔係事實.

而且而家單親版冇左物資爭執,大家已經和平落黎, 亦都多左真正有關單親家長面對問題既討論, 要幫助人, 唔係一定要用物資黎幫助, 意見同經驗分享亦都好重要.

今朝我又收到pm投訴懷疑呢個自稱朋友有急需既會員可能係行騙, 係真係假我未能置評, 但係可想而知有物資, 就有懷疑爭執, 永遠唔可以分割. bk唔係一個慈善機構, 實在長貧難顧, 真正窮途末路既人有幾多?

如果你批評我做法不妥, 請教你有何實際令單親版進步既提議? 我願意聆聽參考.

光是不停指責但沒有好建議是行不通的.

[ 本文章最後由 可樂魚 於 08-5-1 11:36 編輯 ]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 可樂魚 於 08-5-1 11:32 AM 發表

請你唔好再扮正義了, 我真係好心寒! 一個真係好心既人, 係咪咁不停上單親版粗口連篇, 開topic鬧事, 不停破壞安寧? 你好本事, 大臣ban你ip, 你就不停轉ip, 連累我被某會員鬧我/大臣偏坦你, 唔block你, 但係我唔會怕 ...

bk唔係慈善機構,物質援助當然最好另覓他法。
俾人送出物資,又話有騙子;唔俾送喇,又嘈人趕客。好多版主都係義務性質,bk又冇收我地錢,有起爭吵時又要佢地負責查出真相?又或者搞個公審?
bk最主要都係俾大家吹水、分享經驗心得、宣洩情緒、搵育兒或小朋友升學資訊等。單親版唔俾徵或送物資,反而可以集中番討論,我覺得係好事。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

原文章由 可樂魚 於 08-5-1 00:50 發表

renren:

都吾明d人點解咁like攪咁多野...
啱睇咪睇囉...吾啱睇咪吾睇囉 ...
其實做版主都幾慘...
成日比人xyz
[

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 召藥師 於 08-5-1 13:49 發表

bk唔係慈善機構,物質援助當然最好另覓他法。
俾人送出物資,又話有騙子;唔俾送喇,又嘈人趕客。好多版主都係義務性質,bk又冇收我地錢,有起爭吵時又要佢地負責查出真相?又或者搞個公審?
bk最主 ...

之前都有睇單親版,但成日都係爭爭吵吵,講一句都俾人鬧,所以都唔敢發言亦無心機睇 如果無咁多無謂爭拗,好快就會多啲人睇。

別墅

你得獎了!

原文章由 wingmonly 於 08-5-1 03:56 發表

單親版幫唔到,但沒說不能在二手版徵嘛 ...

終於, 有你留下了一句, 可以幫助求救者, 而且不損BK(錢途), 的說話!

子爵府

爸爸:

日子已經難過
小問題/小誤會隨它走吧
太介懷執著...只會令壓力更大負擔更重
何苦難為了自己:loveliness:

別墅

原文章由 bc97487719 於 08-5-1 00:50 發表

佢話的......
咁樣好難幫喎, 妳一係去其他網站徵求物資啦,唔一定要bk單親版徵求.
......

咁你話佢睇到個post, 第一時間, 是諗緊乜呢?

用左三隻眼睇,由其第三眼話我知,你係度搞事

別墅

原文章由 bc97487719 於 08-5-1 01:41 發表

.....針對版主亦不能為其他人解決問題, 何苦呢..... ...

執往人地一粒字去做題,你悶唔悶呀

別墅

原文章由 wingmonly 於 08-5-3 01:04 發表
爸爸:

日子已經難過
小問題/小誤會隨它走吧
太介懷執著...只會令壓力更大負擔更重
何苦難為了自己:loveliness:

對唔住, 我承應, 我係度搞, 或者可以講是搞事!
但是, 的係, 在商業機構, 公眾平台, 網民之問; 以及, 私人利益之中, 作為版主"代言人" 應該點處啫!

P.S. 從來, 我都有提醒版主的呀!

....何苦難為了自己.....你說呢?

首頁

尾頁

跳至