自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我想,反正公司無雙糧,幾時辭都一樣。所以

原帖由 YEOMORGAN 於 15-01-12 發表
我想,反正公司無雙糧,幾時辭都一樣。所以毅然做了。
我都係百無,思考中!

大宅

Bibibut 發表於 15-1-22 08:31
你好勇呀,我12月比人裁左,無小朋友,但壓力好大,怕搵唔到工。好擔心。

...
好多人都KAM講 , 其實真係放棄了好多嘢 , 但唔想再KAM做落去:
無止境加QUOTA , 加WORKLOAD,
日日捽數, 要出外見客, 又多PAPER WORK, 差不多每天要10 小時工作,
公司要求 meet service standard, meet service patch, fulfill compliance... 但人工加3-500元.

複式洋房

我今個月份佣又多左
做到新年先唔做啦,可能有雙糧呢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我黎緊讀返書都會辭,老細好好俾我返到開學前一日先走

大宅

紫色線 發表於 15-1-22 10:03
我想遞一個月啦 老公好似唔讚成
所以月考慮下 4月中先出 bonus .
但而家想專心養胎 唔知點好 :not ...

我都唔等BONUS, 等埋要4月尾先走得.

但如果工作不太影響情緒, 身體OK 可以放埋產假先 QUIT .

大宅

我都係11月尾離開舊公司, 之後見工大部份IN我既都問年尾走咪好"sit"? 我之前份工百無幾時走都一樣~ 當然見工唔會咁講啦。

年尾搵工雖然多豬頭骨,但勝在無咁多人爭,我好彩都見到有幾份ok既, 收到offer既比率仲高左,見5份中左4份呀,從未試過。

所以各位jm 加油, 年尾搵工都唔好灰心吖~

侯爵府

hashtag影視迷勳章

引用:有無人會調轉頭諗吓,有咩辦法令自可以繼續

原帖由 Momia 於 15-01-12 發表
有無人會調轉頭諗吓,有咩辦法令自可以繼續捱下去呢?我返工都覺得好痛苦,份工令我整個人都變了,我很討厭 ...
盡量諗呢份工既好處。。糧準,又衰又懶同事上司間間都有,為d 衰人走唔值得。。(我每日都係咁諗

老餅會員上科林只求開心!

大宅

引用:Quote:原帖由 JJHK 於 15-01-18 發表如果3

原帖由 biloveu 於 15-01-21 發表
應該2月3曰遞?
last employment date 係3月1日,effective from 3月2日.咁係唔係2月2日遞信?

首頁

尾頁

跳至