論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇朋友係要請2個工人呢
有3個小朋友
請問你地係點樣安排,分配工作呢?

男爵府

我第二個工人應該下個月到, 2個小朋友,一對一,暫時未計劃工作分配...我都頭痛緊

洋房

回覆:tityting 的帖子

2個小朋友2個工人?一個工人唔得咩

大宅

我有一個1m2個月大既女, 黎緊3月中會有一對孖女出世. 本身有一個工人, 黎緊3月中第二個工人會到. 我請之前已經同左新工人講, 舊工人主要負責照顧小朋友, 新工人做家務, 買"食送", 煮飯, 如有需要, 要協助舊工人照顧小朋友, 一齊係小朋友為先。但係舊工人如果有時間都要分擔下做家務。呢d 就佢地自己再夾,不過我好彩, 我係請2姊妹, 所以應該易夾d~

洋房

回覆:bebi1223 的帖子

wa.. 禁好,2姊妹。。。 好難找的
我係一印一菲
而家都係計劃一個主力湊,一個主力cook, and housework
but details 真係唔知可以點

大宅

回覆:2個工人姐姐一同工作

一印一菲?點溝通呀?我擔心會鬧交
我都係兩個小朋友兩個工人,新工人係舊工人的親戚,易D相處同唔駛自己教新工人,主要都係舊工人睇小朋友多,新工人清潔多,不過暫時新工人照顧阿妹都ok,算係咁

大宅

引用:一印一菲?點溝通呀?我擔心會鬧交我都係兩

原帖由 QKmommy 於 15-01-12 發表
一印一菲?點溝通呀?我擔心會鬧交
我都係兩個小朋友兩個工人,新工人係舊工人的親戚,易D相處同唔駛自己教 ...
菲睇唔起印,印 又唔鍾意菲扮曬野。我個印姐都叫我唔好揾菲,會嗌交

珍珠宮

引用:請問有冇朋友係要請2個工人呢有3個小朋友請

原帖由 tinkyo 於 15-01-12 發表
請問有冇朋友係要請2個工人呢
有3個小朋友
請問你地係點樣安排,分配工作呢?
如果你比較滿意第一個,就不妨試下叫佢搵佢啲親戚朋友嚟同佢part(最好係overseas)我自己就好簡單,一人揍一個、一個就全職做家頭細務;但假就一定要輪流放。。。

洋房

回覆:Winnie_1210 的帖子

謝謝

首頁

尾頁

跳至