論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

hello
大家都是同病相連, 大家千奇唔好感情用事, 動左真感情, 傷心又傷金.

我現在的工人, 佢4年真的好好. 而我又動左情, 同佢4年有感情, 於是約第3個約. 佢乜都有..... 3個月唔見一次身份証..........., 已成"精" .....仲要同佢鬥知鬥力. 心力交碎. 我唯有亞忍到佢約滿, 掃佢出門口.

就講每天晚餐後約7:30洗完d碗, 大家姐就閂門, 請勿打擾她.
我放工後只可以休息到7:30. 我就又要開工做家務. 湊仔.......

記住喎. 我仲要比長期服務金佢喎!

女傭=外人 (佢地唔會感恩架, 所以唔好動真情落d工人到)
理智d呀

原文章由 小茹 於 08-5-3 14:38 發表
印印嚟緊第三張約(7月),
依家猶豫緊同唔同佢簽好,
agent不停係咁叫我搵過第二個,
話印印嚟咗香港咁耐開始成「精」,
話佢態度唔好冇得教,
又話依家個女大啲請賓賓好啲。

的確,第二張約開始,
印印做嘢懶散咗,試過有一 ...

大宅

唔好信呀! 佢地好好戲架. 比個最佳女主角獎比佢地.
我個果份晒可憐. 又話佢d同綁姊妹欠佢錢. 原來係佢欠人錢唔還.

有一天佢d姊妹要太太聽電話, 仲留底電話給佢. 但我表明我唔會理你地.

我將個電話交給她. 初時話唔識佢. 跟住又話係佢表姐, 佢係我面前打電話比姊妹. 收線話表姐約佢星期日去街.

但我看電話撥出記錄, 佢係無打過電話出街. 即是話佢講了幾分鍾電話. 其實係同空氣講野. 跟住同我交代下.

已是"精" , 可以取最佳女主角獎啦.

原文章由 honeybbb 於 08-5-6 20:35 發表
小茹
我同你個case 差唔多一樣, 我而家同yan yan 第4張約, 其實第3張約時已經好懶, 唔聽話, 你叫佢要咁做, 佢應完你知道, 但後來好多都唔聽我吩咐做, 自把自為, 我已經好嬲, 個agent同朋友全部 又係叫我唔好續約, 無 ...

首頁

尾頁

跳至