美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

576644 發表於 15-1-12 23:58
返嚟先發覺影漏咗啲相
補返
HELLO~~~ 我終於CONFIRM去日本, 下個月去福岡~
知唔知邊度SHOPPING 方便打盡大量品牌呢? 我見岩田屋都有齊ADDICTION, SUQQU同THREE~
你知唔知福岡機場有乜品牌呀? 有的話, 我就留機場先買~

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆:576644 的帖子

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:576644 發表於 15-1-12 23:58 返嚟先

原帖由 KAY+2 於 15-04-08 發表
HELLO~~~ 我終於CONFIRM去日本, 下個月去福岡~
知唔知邊度SHOPPING 方便打盡大量品牌呢? 我見岩田屋都有齊 ...
你會買好多野返黎?有目標啦?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+15-04-08+發表HELLO

原帖由 Pollyowen 於 15-04-08 發表
你會買好多野返黎?有目標啦?
有目標,大量防曬同makeup~

伯爵府

KAY+2 發表於 15-4-8 19:43
知唔知邊度SHOPPING 方便打盡大量品牌呢? 我見岩田屋都有齊 ...

岩田屋都算齊
仲有天神大丸

福岡機場唔算多牌子賣
不過jill stuart, dior, chanel & ysl都平過出面
如果你驚去到先知無,可以send email 問定先

http://dfree.fuk-ab.co.jp/tch/brand/index.html

伯爵府

ayaya86 發表於 15-4-8 19:48
幾錢左右啊,香港好似無
邊樣product?

伯爵府

KAY+2 發表於 15-4-8 20:47
有目標,大量防曬同makeup~

我最近用緊rmk防曬,覺得好正
價錢又唔貴(機場duty free係出面8折左右)
另外又想試fancl spf50新出個支

makeup 你想買咩??

侯爵府

576644 發表於 15-4-9 00:02
我最近用緊rmk防曬,覺得好正
價錢又唔貴(機場duty free係出面8折左右)
另外又想試fancl spf50 ...
謝謝你的資料~
我想買SUQQU EYESHADOW, THREE同ADDICTION的胭脂~

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+15-4-9+00:02+我最近

原帖由 KAY+2 於 15-04-09 發表
謝謝你的資料~
我想買SUQQU EYESHADOW, THREE同ADDICTION的胭脂~
咁岩田屋都有齊晒你想買既牌子啦
到時再等你share

three & addiction 單色胭脂我都各有一個,
addiction 最近出左隻3色,都好似唔錯

suqqu eye shadow 暫時無睇中咩色,之前睇中過一隻色叫琉璃珠,隻紫色好靚,但原來係1-2年前限定,無得買啦。。。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+15-04-09+發表謝謝

原帖由 576644 於 15-04-09 發表
咁岩田屋都有齊晒你想買既牌子啦
到時再等你share
我見你買咗呀,你覺得邊隻好啲?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-04-09+發表咁岩

我見你買咗呀,你覺得邊隻好啲?
未用
而家仲用緊nars , cpb & canmake

其實我諗three同 addiction 差不多??
主要睇下有無你鍾意既顏色,我買左three 24, 帶d peach tone ,多人揀22,但我去 counter 試過,掃幾層都不太上色, ba 話22自然,唔驚手殘掃多左,但我鍾意顯色d, 所以揀24

原本買左three ,addiction就無諗住買,但去到counter 見到隻色好靚,又忍唔住買埋,.我買15號, 偏紫既粉紅得黎又帶d 銀色既閃,好似幾高貴既色咁

我最近都想入laduree 浮雕胭脂,睇微博好多人讚,色都好靚,
另外rmk 都想試,最近想買make up多過 skincare

arialeong    發表於 15-5-25 02:49

侯爵府

576644 發表於 15-4-9 12:54
未用
而家仲用緊nars , cpb & canmake
等我睇下試, 我試過ADDICTION上面, 覺得佢粉不夠細, 不過就出色.
到時睇下再決定.

我SKINCARE暫時都無新TARGET, 暫時滿意POLA~ 所以, 應該只入彩妝, 粉底都唔考慮買新的~

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+15-4-9+12:54+未用而

等我睇下試, 我試過ADDICTION上面, 覺得佢粉不夠細, 不過就出色.
到時睇下再決定.
agree ,所以我兩個牌子各入1盒就算

suqqu 眼影你有無睇中邊隻色?
佢單價唔平,同tom ford 差不多,唔知邊隻好d
我通常用開架個d eye shadow , 已經覺得好好,
未捨得買suqqu , tom ford 啊

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+15-4-9+12:54+未用而

到時睇下再決定.
pola 你唔係個邊買?唔係平過香港咩

粉底最近出左好多新野,好多都想試/買

侯爵府

576644 發表於 15-4-9 17:46
agree ,所以我兩個牌子各入1盒就算

suqqu 眼影你有無睇中邊隻色?
SUQQU係幾貴下, 但又想試下係咪真係咁好.
我睇下今季新色, 到時試下先再決定.

POLA呢, 我生日的話, 在HK COUNTER有八折, 咁同喺日本買差唔多,
HK又多SAMPLE送, 所以我會留喺HK買囉. 佢一支好耐用, 我應該十月先入手都得.
HK買可以儲積分, 換GIFT都好~

大宅

我剛剛响日本買左CDP 粉餅, IMPRESS foundation 同 碎粉.

我冇用過依兩隻牌子, 想請教你地, 日本BA 小姐話用左CDP 粉餅, 可以唔洗再搽碎粉, 係咪架? 我試過早上只用SOFINA 藍色防晒打底, 再搽CDP 粉餅, 冇搽碎粉, 中午開始塊面開始變暗, 同事唔知我用左新粉, 話覺得我黑左.

之後我改變搽的方法, 先用SOFINA 藍色防晒打底 --> IMPRESS foundation --> CDP 粉餅 --> 碎粉, 感覺冇咁黑, 但又會唔會 too much ?

另外你地中午同放工回家前, 會唔會補粧, 如果會, 會點補架?

謝謝!

子爵府

回覆:mimi1102 的帖子

用左粉底液,加碎粉就可以喇⋯⋯如果三樣一齊怕唔怕厚?

男爵府

回覆:開心sharing之日本收穫 2 (albion, coffret dor, panasonic)

anyone tried this before?
albion tight film foundation/ 小顏粉底

大宅

andeskinki 發表於 15-4-10 14:13
用左粉底液,加碎粉就可以喇⋯⋯如果三樣一齊怕唔怕厚?
我感覺上唔厚, 不過買左CDP 粉餅, 唔用又好似好晒....淨用CDP, 到中午唔補粧又會變暗, 所以唔知應該點用好.

大宅

引用:Quote:andeskinki 發表於 15-4-10 14:13 用

原帖由 mimi1102 於 15-04-10 發表
我感覺上唔厚, 不過買左CDP 粉餅, 唔用又好似好晒....淨用CDP, 到中午唔補粧又會變暗, 所以唔知應該點用好. ...
我都啱啱几日前喺大阪買咗新cdp粉餅, 可能買錯色, 而家塊面深色過條頸。我silky cream fdt用i10号, 日本ba話新粉餅買oc20最match..死火..返到嚟越睇越黃...

首頁

尾頁

跳至