美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請指教~

民房

我朋友之前介紹我用一隻叫nuskin既外國牌子,我學得幾好用,又唔算貴,你都可以試下

水晶宮

我會用真正o既醫學品牌, 早上搽stablised Vitamin C抗氧化精華去加強防曬效能, 晚上用Retinol products。Eye products用有cell-communicating active ingredients, e.g. niacinamide (B3), polypeptides, pantothenic acid (vitamin B5), etc.或有效去紋/黑眼圈色素的Retinol/ Vitamin K。保濕面霜/ cleanser果D用Organic產品。

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

初用可試紅ba, fs會潤d,如唔太乾好似唔係好啱

男爵府

Pollyowen 發表於 15-1-13 11:55
初用可試紅ba, fs會潤d,如唔太乾好似唔係好啱
我見BK好多人話紅BA好笠,不會嗎?

另,黑BA和白BA有咩分別呢?

侯爵府

rovictnadia 發表於 15-1-13 10:14
請指教~

我建議你先去COUNTER試.

SHISEIDO FS未必啱你, 因為好潤, 可能BA會建議你買VITAL LINE或BIO PERFORMANCE
我自己覺得未夠30可以試呢兩條LINE, 都係初抗衰老OK的.

POLA的話, 我的確認為RED BA唔好.
但你又未必要用到黑/白BA LOTION+MILK, 你去COUNTER試下, 睇下BA有乜好介紹.

瑪瑙宮

rovictnadia 發表於 15-1-13 12:12
我見BK好多人話紅BA好笠,不會嗎?

另,黑BA和白BA有咩分別呢?

我未試過呀, 不過counter ba話紅ba係for 初期抗老化, 我諗你後生可試左先, 又冇咁貴, 去counter試下

男爵府

KAY+2 發表於 15-1-13 12:21
我建議你先去COUNTER試.

SHISEIDO FS未必啱你, 因為好潤, 可能BA會建議你買VITAL LINE或BIO PERFORMANCE
唔該晒~如果可以買到sample試下就好喇~~

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+15-1-13+12:21+我建議

原帖由 rovictnadia 於 15-01-13 發表
Pola你試下問,可能會俾

男爵府

KAY+2 發表於 15-1-13 14:07
Pola你試下問,可能會俾
哈哈,會唔會比佢白眼㗎?
BTW 我想試佢支clear serum,個個都話好好用

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:KAY+2 發表於 15-1-13 14:07 Pola你

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+15-1-13+14:07+Pola你

哈哈,會唔會比佢白眼㗎?
BTW 我想試佢支clear serum,個個都話好好用
咁呢支好work , 我啲斑淡咗,去counter買呢支然後叫佢俾ba line sample你試~

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+15-1-13+12:21+我建議

Shiseido你都可以襯佢有promotion時問下有無sample

男爵府

KAY+2 發表於 15-1-13 14:28
Shiseido你都可以襯佢有promotion時問下有無sample
我買eye & lip contour時換左FS travel set,softener 同個精華都幾好!day cream night cream就冇乜特別,而家冬天用就唔覺太立,不過夏天一定用唔到

我諗緊如果只買toner同serum,用FS好定pola好,我冇班但想去黃同再白啲

侯爵府

rovictnadia 發表於 15-1-13 14:41
我買eye & lip contour時換左FS travel set,softener 同個精華都幾好!day cream night cream就冇乜特別, ...

TONER, 我自己就間住用POLA BA LOTION同FS SOFTERN.
FS會潤啲啱冬天, 但POLA就快吸收, 就嚟轉春天, 我覺得POLA適合啲.

SERUM就.....兩隻都貴, FS 2150$ 30ML, 早晚用只可以用到個半月
仲要分兩支一支美白一支緊緻, 若一齊用, 真係幾貴.
POLA就7000$ 50ML, 用量少, 只係夜晚用, 唔需要再搽CREAM, 但我試過SAMPLE, 緊緻效果同FS差唔多,
美白效果無FS咁好.
你只去黃的話, 其實可考慮SHISEIDO VITAL支新SERUM, 或CLE DE PEAU支美白SERUM.

男爵府

KAY+2 發表於 15-1-13 16:22
TONER, 我自己就間住用POLA BA LOTION同FS SOFTERN.
FS會潤啲啱冬天, 但POLA就快吸收, 就嚟轉春天, 我覺得 ...
thank you~~~

瑪瑙宮

KAY+2 發表於 15-1-13 16:22
FS會潤啲啱冬天, 但POLA就快吸收, 就嚟轉春天, 我覺得 ...

我用fs 美白果款, 只係夜晚用兩pump, 都用到唔止兩個月, 不過對我黎講, 唔太work
shiseido真係夾唔到我

別墅

畀面勳章

我本身係中性肌膚都有用SHISEIDO FS...不過T字位就生左好多細小既粒粒!!勁唔開心..

之後朋友介紹我用一隻韓國品牌彤人秘...因為朋友向來都很貪靚.肌膚不錯..所以我很快被打動!!

出奇地好用.吸收力快.唔立.皮膚變得好起來+上紅蔘味我很喜歡!!讚~~

我係COUNTER買...D女仔介紹不錯!!SIS..都可以去SEE SEE..^^

男爵府

dearmary 發表於 15-1-13 17:44
我本身係中性肌膚都有用SHISEIDO FS...不過T字位就生左好多細小既粒粒!!勁唔開心..

之後朋友介紹我用一隻 ...
彤人秘你用邊條line呀?我用過美白但麻麻地work

別墅

畀面勳章

回覆 rovictnadia 的帖子

啡啡地果個咯..應該唔係美白!

我覺得保濕不錯呀!因為我都25+...所以都唔可以咩都用!!

我之前都有用過雪花秀黃色果個ESSENCE同CREAM,都有少少敏感

首頁

尾頁

跳至