想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請問"IVF"成功既媽咪,妳地係o係邊間醫院做呀?因我有個朋友想做,但係如在公立醫院好似overage左,私家邊間好呢?謝謝!

大宅

原文章由 hei822 於 08-5-4 01:30 發表
想請問"IVF"成功既媽咪,妳地係o係邊間醫院做呀?因我有個朋友想做,但係如在公立醫院好似overage左,私家邊間好呢?謝謝!

i also want to know.

珍珠宮

畀面勳章

你朋友幾大年紀呀? 我舊年開始ivf,但打左5枝針就無故出血..所以停左..依家調理身體中..
其實ivf成功,真係好因人而易,亦要媽咪身體體質配合.如佢本身體質虛寒,宮冷,就算種了胎,都養唔到胎的...
威院,瑪麗都有私家症..排期俾公家症快..
私家有養和,仁安,偉澤:-
養和package幾多我就唔係太清楚..
仁安你預計8萬..若額外再加針又要另計
偉澤,聽呢度姊妹講,10萬到,佢有埋針灸配合,令卵子靚d,宮暖,安胎作用!!

大宅

我睇www.thewomensclinic.com.hk 在養和做ivf
做一次ivf bingo (沒有做iui)
養和收費 6萬, 醫務所收費,4-6萬 (睇你體質, 究竟要用多少藥, 打多少針)我看梁醫生, (沒有package join的) 因為放蛋後,每個人既blood test result 都不同.塞幾多藥, 打幾多支針. 完全因人而異.

洋房

I am 28 years old. I will do it in 養和 and 梁醫生 told me it's around 6-8 萬.

AgnesCheng, yours is so expensive, do you mind telling me how old are you? I"m still comparing packages around. Thanks you! And wish you happy pregnancy!

別墅

如果係政府睇私家症有冇歲數限制?因為我朋友都已經30幾(中位數)了...
原文章由 arale1668 於 08-5-5 10:28 發表
你朋友幾大年紀呀? 我舊年開始ivf,但打左5枝針就無故出血..所以停左..依家調理身體中..
其實ivf成功,真係好因人而易,亦要媽咪身體體質配合.如佢本身體質虛寒,宮冷,就算種了胎,都養唔到胎的...
威院,瑪麗都有私家症.. ...

別墅

好媽媽勳章

原文章由 arale1668 於 08-5-5 10:28 發表
威院,瑪麗都有私家症.. ...

arale1668,

我做緊 ivf打咗12支針同你一樣無故出血, 照 u/s 只見子宮有血, 但 dr ng 無叫停, 仲安排聽日抽卵 ~ 但唔會安排放胚胎住, 要等下個cycle乾淨先會放, 你會幾時再開始番 ivf ?

大宅

I see Dr. Tang at 養和, total around 110,000 (including all lab fee, operation, medication, consultation fee .....).
so 6-8萬 might not
be enough. Because Ivf needs very frequent follow up, the medication is also expensive. I think you should prepare
around 100,000 (include everything i mentioned above)

原文章由 babyforever 於 08-5-5 14:45 發表
I am 28 years old. I will do it in 養和 and 梁醫生 told me it's around 6-8 萬.

AgnesCheng, yours is so expensive, do you mind telling me how old are you? I"m still comparing packages around. Thanks y ...

大宅

baby forever, 梁醫生話我甲狀腺有問題, 所以,一路做IVF期間, 都要每月花多千五元睇另一個專科.
放蛋後, 黃體銅唔合格,要塞多藥, 打雙份針. 由於BINGO 左,所以頭三個月,打針塞藥,每月都用了七八千元.
之後, 我改看杜醫生,(佢睇生仔夠細心, 而且平過梁醫生)
我現在己接近8個月, 每兩個星期返去醫務所檢查.
哈, 你都有機會遇見我 ~~

大宅

我上次ivf failed 左, 現開始睇dr. leung, 可能見到你..哈哈,
祝bb健健康康

原文章由 agnescheng 於 08-5-5 16:41 發表
baby forever, 梁醫生話我甲狀腺有問題, 所以,一路做IVF期間, 都要每月花多千五元睇另一個專科.
放蛋後, 黃體銅唔合格,要塞多藥, 打雙份針. 由於BINGO 左,所以頭三個月,打針塞藥,每月都用了七八千元.
之後, 我改看 ...

大宅

steplove BB, ivf fail, 之前都是在梁醫生度做ivf?

洋房

AgnesCheng,
Thanks for your reply! So happy for you that you got bingo in your first attempt!! I hope I am as lucky as you!! I only did IUI once and I decided to do IVF because I don't want to waste time, I want to have 2 babies.. hope I can get twins!!

I wish you a Happy Pregnancy!!

原文章由 agnescheng 於 08-5-5 16:41 發表
之後, 我改看 ...

洋房

Thanks you steplovebb, I hope we will get bingo soon!!

原文章由 steplovebb 於 08-5-5 15:55 發表
I see Dr. Tang at 養和, total around 110,000 (including all lab fee, operation, medication, consultation fee .....).
so 6-8萬 might not
be enough. Because Ivf needs very frequent follow up, the med ...

大宅

希望唔好 搞錯,我係睇梁家康醫生

大宅

原文章由 hei822 於 08-5-5 14:45 發表
如果係政府睇私家症有冇歲數限制?因為我朋友都已經30幾(中位數)了...

有, 公家38歲以後就唔收, 私家都好似無限制, 所以唔好等 !

首頁

尾頁

跳至