懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我終於26/4開刀生bb, 現在好大壓力,媽媽99令我煩惱,傷口痛,尿道炎,谷奶,腳腫咩都齊,又唔識換片,生活完全同之前改變,點算好

大宅

先不要給自己太大壓力,bb黎到呢個world係開心事!
媽媽99都只是關心你和bb才嘮叨吧!
只要你放鬆一下心情,傷口便不會咁痛的了!
換片果d,工多藝熟啫!今次換唔好,咪下次law!每日都是/有機會呢!
原文章由 mcmk01 於 08-5-4 22:49 發表
我終於26/4開刀生bb, 現在好大壓力,媽媽99令我煩惱,傷口痛,尿道炎,谷奶,腳腫咩都齊,又唔識換片,生活完全同之前改變,點算好
[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

別墅

唔好急, 慢慢來....個個新手媽咪都係咁的, 唔係只係你一個, 做多幾次就無事了。有邊個天生出來就識湊bb呀? 邊學邊做, 嘗試享受。

媽媽奶奶佢地個個都係過來人, 佢地都係緊張你同bb啫。你的喜悅及擔憂, bb會feel到架, 所以你想bb開開心心、正常、健康地成長, 你先要做好本份呀, 努力!!

如果傷口好痛, 食下止痛藥, 覆診時叫醫生開或者食住必理痛, 都有d效。但唔好太依賴, 都係要靠自己的意志力。傷口通常2星期後就無咁痛, 加油!

產後如有任何不適或痛症, 要睇醫生呀。bb等緊你照顧佢的, 你病咗bb就好可憐了, 保重身體!

生活上係有唔同、唔慣, 這是必經的過程, 你要慢慢適應, 過了一段時間, 你習慣咗, 自然應付自如, 諗番起而家的辛苦就不礙如事吧。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

慢慢黎啦, 個個新阿媽都係咁, 換片果 d 野工多藝熟o者.

如果 d 老人家想幫手就俾佢地幫下啦, 有時佢地教 d 技巧都可以一聽, 同時自己要爭取時間休息, 作息時間儘量跟 bb 一樣.

洋房

多謝晒你們回覆,我會慢慢學習

首頁

尾頁

跳至