在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:回覆 snoopyiu 的帖子請問有咩feelace可以

原帖由 chic0316 於 15-08-08 發表
回覆 snoopyiu 的帖子

請問有咩feelace可以係屋企做,請指教
consulting果類

男爵府

snoopyiu 發表於 15-7-26 10:38
我都做左一年全職媽媽,我有些freelance jobs在家做,有點收入可以比父母,父母幫我接小朋友放學或有時出左 ...
我都做咗10年FTM啦, 而家開始有D想出返黎做野, 我老公話等小朋友上咗中學先做野(仲有2年), 但自己係度諗, 到時都OVER10年無做野, 年紀又唔細啦, 仲有無人請我呀?
其實做咗咁耐FTM真係無後悔的, 回想起由細個到而家叫做大個啦, 由牙牙學語, 幼稚園, 小學 ... 這一切片段真是有錢都買唔到的, 這些片段真的很開心, 很甜蜜的 ...

不過, 佢哋開始大需要我的時間亦隨之而減少了, 所以到現在又想出返黎做野, 不過年紀又唔細啦, 又無做野咁多年, 唉 ~ 仲可以做到D咩呀?

有時真係覺得有得必有失, 最緊要自己衡量 ~ 可能這就是「人生」 吧 ~

別墅

我做咗幾個月FTM, 生B就無做嘢. 而家又無話後悔, 但有時真係好悶, 以前我份工要成日飛, 坐唔定, 又可以見好多人, 而家成日屈0係屋企或附近湊BB, 真係悶到呢........我見到老公返工會羡慕0架.....
加上可能BB仲細, 我仲未好體會到"見到BB長大好開心"0個啲, 我淨係覺得好悶. 但叫我搵人湊咩?我又唔捨得lu.....

首頁

尾頁

跳至