自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

自己係白痴嘅,話說今朝袋咗二百蚊落屋邨嘅文具店影印同買枝原子枝筆,但冇散紙俾咗一百蚊找,跟住返咗屋企發現唔見咗一百蚊,懷疑攞錢時候俾一張跌一張,之後又再落返文具店問話冇多咗,佢又冇CCTV,打电話問丫SlR又話冇得追好傷心,呢枝筆真係買得貴囉。

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:我愈嚟愈覺得。。。。。

下次小心點

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

2018復活節勳章

吾緊要啦,下次小心d,吾值得為左一百蚊低毁自己

可能張一百蚊比公公婆婆執左,佢地可以買餐好送呢

joyce02    發表於 15-1-16 16:06

子爵府

引用:下次小心點

原帖由 alphabetagamma 於 15-01-16 發表
下次小心點

wcpcelia    發表於 15-1-16 14:59

black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

引用:吾緊要啦,下次小心d,吾值得為左一百蚊低

原帖由 losttoa 於 15-01-16 發表
吾緊要啦,下次小心d,吾值得為左一百蚊低毁自己

可能張一百蚊比公公婆婆執左,佢地可以買餐好送呢

珍珠宮

回覆:呀咩956 的帖子

你都唔想!

子爵府

引用:你都唔想!

原帖由 爸爸豬 於 15-01-16 發表
你都唔想!
係因為我上年買得太多嘢,諗住今年要慳錢,又要還錢俾人,所以寄望今年乖乖地用錢,点知今次又大懵跌咗,計埋上次跌五十蚊,即共冇咗一百五十蚊,真係好傷心,好嬲自己呀!

子爵府

下次帶個細銀包,無咁易唔見

侯爵府

$100唔係買咗支筆,可能係幫你擋災呢?破財擋災麻!開心番喇!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

下次小心d

子爵府

引用:$100唔係買咗支筆,可能係幫你擋災呢?破

原帖由 nyfng 於 15-01-16 發表
$100唔係買咗支筆,可能係幫你擋災呢?破財擋災麻!開心番喇!
我袋二百蚊貼埋一齊,冇用銀包,懷疑可能两張當一張俾,一係就跌咗囉。嗚。。。。。

子爵府

引用:下次帶個細銀包,無咁易唔見

原帖由 Iduncare 於 15-01-16 發表
下次帶個細銀包,無咁易唔見
知道喇,見過鬼都怕囉。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

100蚊算好啦...

話你知, N年前, 我諗有廿年。
我曾經試過去買了1張500蚊禮劵, 放埋落租碟個袋裡一齊俾了間舖還碟。
之後先發現......
回去問, 當然話冇啦....
飲我舊同事個餐....結果我跌了500, 用了500, 共1K。
當年既500對我黎講, 都好金了~

wcpcelia    發表於 15-1-16 14:59
Childhood is journey, not a race.

子爵府

引用:下次小心d

原帖由 MsBusy 於 15-01-16 發表
下次小心d
知道,但仲係好傷心,点解我咁蠢架?

男爵府

大宅

下次小心D, 100蚊也不是太多錢!

我有親戚俾當年既猜猜我是誰既電話呃左成萬蚊咪仲蠢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:呀咩956 的帖子

子爵府

引用:100蚊算好啦...話你知, N年前, 我諗有廿年

原帖由 是是但但 於 15-01-16 發表
100蚊算好啦...

話你知, N年前, 我諗有廿年。
哇~真係好慘,五百蚊仲傷。
我發覺自己食咗葯成日“温温鄧鄧”咁丫。

子爵府

引用:下次小心D, 100蚊也不是太多錢! 我有親戚

原帖由 Greensources 於 15-01-16 發表
下次小心D, 100蚊也不是太多錢!

我有親戚俾當年既猜猜我是誰既電話呃左成萬蚊咪仲蠢 ...
吓~成萬蚊?有冇報警呀?追唔追到?好傷。

子爵府

引用:

原帖由 tsung 於 15-01-16 發表
雖然唔算多,但我依家好似俾人割忽肉咁痛。
錢係用嚟使嘅,但我唔想咁樣哂咗囉。

首頁

尾頁

跳至