親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 ChristyBBmama 於 08-5-8 21:23 發表
Hi stephenie

係咁乖咁早到機場既?? 我個日11:30先到呀 Have a nice trip la

你估我想架咩.. 唉.. 我要係澳門過黎, 又船又車.. 咪要預鬆d lor...

男爵府

係喎, 唔記得你係澳門媽咪添 唔緊要啦, 玩得開心D啦

原文章由 stephenietam 於 08-5-8 21:58 發表

你估我想架咩.. 唉.. 我要係澳門過黎, 又船又車.. 咪要預鬆d lor...
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

民房

幾年前試過坐國泰凌晨機去大板, 夜晚12:00 出門口, 3點鐘機, 飛到去大版出埋閘0700, 雖然架機極少人, 點訓都得, 但訓得唔好, 0900左右到酒店又無得check in, 左磨右磨1200 先check in 已好眼訓, 即落街食埋野返酒店訓到晚上1900,

我覺得重差過日機飛去

民房

幾年前試過坐國泰凌晨機去大板, 夜晚12:00 出門口, 3點鐘機, 飛到去大版出埋閘0700, 雖然架機極少人, 點訓都得, 但訓得唔好, 0900左右到酒店又無得check in, 左磨右磨1200 先check in 已好眼訓, 即落街食埋野返酒店訓到晚上1900,

我覺得重差過日機飛去

民房

侯爵府

原文章由 ChristyBBmama 於 08-5-8 22:27 發表
係喎, 唔記得你係澳門媽咪添 唔緊要啦, 玩得開心D啦

thx~~

複式洋房

唔記得講, 跟ANA個PACKAGE千祈千祈唔好住LISTEL... 由JR新宿站要行20MIN... 唯有在新宿轉都営新宿線在三丁目站下車, 都要行10MIN... 好遠

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 novmami 於 08-5-9 00:49 發表
唔記得講, 跟ANA個PACKAGE千祈千祈唔好住LISTEL... 由JR新宿站要行20MIN... 唯有在新宿轉都営新宿線在三丁目站下車, 都要行10MIN... 好遠

pakage上的酒店都好似唔近JR/地鐵, 有無人只訂機票, 酒店另外book ? 尋日同agent check剩機票要$3,000, 唔多抵.

民房

If travel with kid, better join tour. I am going to book the tour to Tokyo on mid of June via ANA early morning fight. I think it should be better than on your own trip because everything will be taking care by the tour.

侯爵府

我到左啦, 今日day 2, 尋日ok wor< 唔怕好攰呀, 仲即時去左kidzania玩5個鐘, 我囡囡都頂到bor~~ 玩完係車仔即訓, 之後到池袋又繼續去街街~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

亞囡有得玩咩都唔怕!!

原文章由 stephenietam 於 08-5-10 22:40 發表
我到左啦, 今日day 2, 尋日ok wor< 唔怕好攰呀, 仲即時去左kidzania玩5個鐘, 我囡囡都頂到bor~~ 玩完係車仔即訓, 之後到池袋又繼續去街街~~

複式洋房

hi, stephenietam,
how old is your daughter ? which hotel you stayed at ?
hope you have a very happy jorney...

子爵府

stephenietam 囡囡 5 歲呀!!

原文章由 bblamcc 於 08-5-11 00:09 發表
how old is your daughter ? which hotel you stayed at ?
hope you have a very happy jorney...

複式洋房

thanks for your information...

原文章由 Oscar媽 於 08-5-11 00:27 發表
stephenietam 囡囡 5 歲呀!!

子爵府

我黎緊 7 月都係搭 ana 凌晨機去東京

原文章由 bblamcc 於 08-5-11 00:31 發表
thanks for your information...

複式洋房

係呀... 0甘你住邊間呀 ? 係咪 PACKAGE ?

quote]原文章由 Oscar媽 於 08-5-11 01:06 發表
我黎緊 7 月都係搭 ana 凌晨機去東京

[/quote]

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-5-10 22:40 發表

stephenietam,

旅途愉快!影多些靚相!

你囡囡鍾意kidzania嗎?選了那些工作體驗?豐洲lalaport多唔多嘢行?有玩豐洲的hello kitty小小遊樂場嗎?係ABC速遞行李去酒店順利嗎?酒店好住嗎.....???等你返來報料!

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-5-10 23:35 發表
亞囡有得玩咩都唔怕!!

係呀, 但係一玩完(去完lalaport果個kittyl波波池)就大分迷lu...

侯爵府

原文章由 bblamcc 於 08-5-11 00:09 發表

我囡囡5歲, 我住sunshine city, 原來一d都唔遠, 好方便, 如果坐metro, 去到東池袋站落, 3分鐘到hotel~~ 仲會經過24小時西田supermarket tim~~~

侯爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-5-11 06:51 發表

stephenietam,

旅途愉快!影多些靚相!

你囡囡鍾意kidzania嗎?選了那些工作體驗?豐洲lalaport多唔多嘢行?有玩豐洲的hello kitty小小遊樂場嗎?係ABC速遞行李去酒店順利嗎?酒店好住嗎.....???等你返來報料! ...

囡囡好鐘意呀, 但估佢唔到, 揀埋晒d男仔工, 佢竟然要去入油同做消防員... 仲有整和菓子, 整雪糕, 畫壁畫~~ 總共5份工~~ earn左好多錢, 仲有成50蚊left~

lalaport ok啦, 有uniqlo, 有tokyohands咁.. 其他童裝都貴左d, 冇咩收穫...

kitty個度ok啦, 好細下, 但係個波波池就好大, 囡囡好開心lor, 番黎up d相你地睇啦~~

我最後用ana宅急便, 因為同貓貓唔差得好遠, 我地坐ana有9折~~ 30吋喼都係1500yen倒..

hotel好ok呀, 比想像中大, semi double張床都夠2大1細訓... 房間好new, 好clean, 好滿意~

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-5-11 08:35 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至