美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我見到有隻蜜粉餅同高清完美粉餅,你有無用

原帖由 miffy_sophie 於 15-01-24 發表
我見到有隻蜜粉餅同高清完美粉餅,你有無用過呢兩隻呢?我諗緊用呢兩隻其中一隻ob top cover 濕粉,出黎效 ...
HD setting powder 好用啲, 透明紛, 啲紛質超幼細, 自從用左佢我無再轉其他牌子

大宅

回覆:一口氣敗左 by terry 同chantecaille concealer

Chantecaille 支Rose Water 又係好正!!! 我有時洗完面又懶搽野, 攞佢噴兩吓, 就算唔搽野塊面都無\"maan maan緊\"!!
我化完裝都會噴兩下, 個裝會貼面啲
Btw, 我試過佢個Rose Gel/Cream 又係正野!! 補濕, 唔\"lup\", 又清香, 唔會搽嗰時好似好爽, 不過好快就成面出晒油, 佢哩隻係我試過好多隻gel狀補濕入面最正嘅!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+15-01-25+發表

原帖由 Elenalan 於 15-01-25 發表
我覺得油一定要買深色樽,油要低溫冷壓處理,否則天然抗氧化成份會被破壞。透明樽嘅油唔新鮮或加熱處理過, ...
咁又係 咁佢都買到$1800 都幾過份呀 睇唔到咩賣點
不我好鍾意佢d玫瑰味 好舒緩

男爵府

引用:Chantecaille+支Rose+Water+又係好正!!!+我

原帖由 為食鬼 於 15-01-25 發表
Chantecaille 支Rose Water 又係好正!!! 我有時洗完面又懶搽野, 攞佢噴兩吓, 就算唔搽野塊面都無"maan maa ...
支rose cream我都好想買 但成2000蚊

男爵府

回覆:為食鬼 的帖子

咁厲害?咁真係要落counter 試下先,thanks!

[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

大宅

引用:Quote:原帖由 為食鬼 於 15-01-25 發表Chan

原帖由 Pompom0820 於 15-01-25 發表
支rose cream我都好想買 但成2000蚊
不過真係物有所值, 我而家等佢做promo再買

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+15-01-25+發表

不過真係物有所值, 我而家等佢做promo再買
係咪有抗皺功效?呢個多點做promotion?

伯爵府

引用:Chantecaille+支Rose+Water+又係好正!!!+我

Chantecaille 支Rose Water 又係好正!!! 我有時洗完面又懶搽野, 攞佢噴兩吓, 就算唔搽野塊面都無"maan maa ...
Rose water,係counter試過,真係好鍾意玫瑰味,好舒服!
我想問你一支大約用到幾耐?

水晶宮

回覆:一口氣敗左 by terry 同chantecaille concealer

Chantecaille Rose de Mai Cream真係好正,佢係gel狀但比Flower Harmonizing Cream更補濕鎖水,冇諗過gel狀喺冬天當晚霜用都夠哂滋潤! 又可均勻膚色,正!!

大宅

我覺得油一定要買深色樽,油要低溫冷壓處理,否則天然抗氧化成份會被破壞。透明樽嘅油唔新鮮或加熱處理過, ...
油你有冇推介

男爵府

另外想問你有用玫瑰面霜嗎?我想知同花妍分別大唔大?因為價錢係一倍

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-01-25 發表我

原帖由 ritacs 於 15-01-25 發表
油你有冇推介
我用緊Trilogy玫瑰果油,平靚正! $195萬寧。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-01-25 發表我

另外想問你有用玫瑰面霜嗎?我想知同花妍分別大唔大?因為價錢係一倍

...
用緊Rose de Mai Cream, 佢係修護面霜,可以均勻膚色又超級補水鎖水。Flower Harmonizing Cream係日霜有防曬成份 (但度數不詳), 主要係舒緩補濕,但Rose de Mai Cream水份高好多。其實Rose de Mai Cream用後感真係好正,但$2,100 (我有9折$1,890) 都真係堅貴! 未必回購。

男爵府

用緊Rose de Mai Cream, 佢係修護面霜,可以均勻膚色又超級補水鎖水。Flower Harmonizing Cream係日霜有防 ...
花妍原有防曬?我日夜都用佢ba無同我提過
咁其實玫瑰係明顯好用d?但點解唔回購呀

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-01-25 發表用

花妍原有防曬?我日夜都用佢ba無同我提過
咁其實玫瑰係明顯好用d?但點解唔回購呀

...
唔回購因為太貴!!

別墅

引用:Quote:原帖由+belolo+於+15-01-24+發表請問

唔笠 但唔係話好控油 中性偏乾岩d
不過你可碎粉用多少少
thx

男爵府

唔回購因為太貴!!
我打算買黎試下

大宅

引用:Quote:原帖由 為食鬼 於 15-01-25 發表不過

係咪有抗皺功效?呢個多點做promotion?
坦白講, 我無特別留意抗皺呢個function, 不過呢, 搽完瑰面係滑啲, 水潤啲嘅!
另一位JM講嘅Flower hamonizing Cream 又係好好用!! 不過我就無理佢日定夜, 嗰日塊面狀態如何就搽邊隻, 不過呢款就無rose cream 咁水狀 , 但係都好補濕, 我喺外國冬天咁乾都頂得住吓!
仲平rose cream 好多

大宅

引用:Quote:原帖由 為食鬼 於 15-01-25 發表Chan

原帖由 Jessieyin 於 15-01-25 發表
Rose water,係counter試過,真係好鍾意玫瑰味,好舒服!
我想問你一支大約用到幾耐?

...
我嗰支用左大概7-8個月!!
我上次買咁啱做promo, 仲送左支30ml裝, 我放手袋補妝前後用

男爵府

原帖由 為食鬼 於 15-01-26 發表
坦白講, 我無特別留意抗皺呢個function, 不過呢, 搽完瑰面係滑啲, 水潤啲嘅!
另一位JM講嘅Flower ...
多謝你意見!睇黎唔試一次rose唔心息,等我呢兩日買尼試下先

首頁

尾頁

跳至