懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我9月時係政府順產, 醫生話我要用吸吸bb 出泥所以要剪多小小會陰, 同埋插尿喉。
問題泥啦, 我生完個幾日都痛到(唔知係傷口痛定插尿喉位痛) 食止痛藥, 留左4日院,出左院之後個2m 傷口無再痛, 但poopoo有鮮紅血, 到3m+ 先無再poopoo. 有血。 我個時諗會唔會係生b時push 得大力而攪到有痔瘡?

到依家4m+, 呢個星期又唔知傷口定插尿喉位突然痛返, 企係度最痛, 護墊有小小啡紅分祕物。。。

有無jm 都係咁??

大宅

回覆:生完4m 傷口仲痛

尿喉照計唔會痛,我兩胎都第二日無野,反而你會唔會痔瘡痛呀,都係睇E生好d

大宅

可唔可以形容多d點痛法?我都要過咗大概2個月才大便冇血。

別墅

引用:可唔可以形容多d點痛法?我都要過咗大概2個

原帖由 mimimae 於 15-01-18 發表
可唔可以形容多d點痛法?我都要過咗大概2個月才大便冇血。
種痛係類似有種重同向下既痛 ....

大宅

我都有,要好耐至消失。做下會陰運動。

複式洋房

引用:我9月時係政府順產, 醫生話我要用吸吸bb

原帖由 jodieeeee 於 15-01-17 發表
我9月時係政府順產, 醫生話我要用吸吸bb 出泥所以要剪多小小會陰, 同埋插尿喉。
問題泥啦, 我生完個幾日 ...
同你一模一樣,一樣政府,一樣吸出來,傷口比一般人長。之後痛左好耐,去門診睇,比左藥水,好快好返。

別墅

引用:Quote:原帖由 jodieeeee 於 15-01-17 發表

原帖由 soha1127 於 15-01-19 發表
同你一模一樣,一樣政府,一樣吸出來,傷口比一般人長。之後痛左好耐,去門診睇,比左藥水,好快好返。

...
佢係會點做check up 架?? 藥水for. 外陰?

複式洋房

回覆:jodieeeee 的帖子

藥水好有用,是外陰!check會痛。我找女醫生。剛check完痛左2日。主要睇傷口埋口。有無發炎。溶綫情況。

首頁

尾頁

跳至