跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb預產期係6月頭,我媽媽已經煲緊薑醋,仲係用親戚的朋友在本地種的靚薑添,好開心呀。

我見網上有人整薑皂,咁我又想整個重料的比自己,仲有材料剩,可以造多幾件。我坐月都會照用薑水,唔會用生水。我打算用薑皂,比沐浴露好,我打算餵人奶呀,用薑水過水,始終唔及平時花灑沖咁勁,如果留左d沐浴露化學殘跡比bb啜晒入肚就唔好啦。

可以睇下我個blog,有影到相呀。

http://hk.myblog.yahoo.com/bonboncrafts/article?new=1&mid=65

[url=http://hk.myblog.yahoo.com/bonboncrafts/article?new=1&mid=7]http://hk.myblog.yahoo.com/bonboncrafts/article?new=1&mid=7[/url]

[ 本文章最後由 wwsugar 於 08-5-14 19:55 編輯 ]

大宅

哇~你咁勁既?自己造?點造架?可唔可以教我造又或者幫我造一舊?我bb6月出世lu^^到時可以坐月用嘛~

[ 本文章最後由 忌廉妹 於 08-5-7 10:23 編輯 ]

別墅

好厲害呀!整得好靚,可唔可以教我點整呀,因為我都想坐月時用呀!要你整埋送畀我,我會有d唔好意思,所以都係教我自己整,唔好咁麻煩你嘛!

大宅

我都很有興趣呀, 可否教我點做呀~~ thx

等待驗證會員

這麼犀利的?
那個薑皂很美啊
不過要你送給我好像過意不去
不知你可不可以比個做法教我怎樣整呢?

大宅

忌廉妹,sunba_mama,elmamama,KR0101同其他有興趣的媽媽﹕

我pm左你地啦。我的皂皂已經送完,我已經抄低左record你地係有的啦。

明天仲有人想要的話,今次送完,其實我都會再改良再整。我想做全天然bb皂比我仔仔出世用,到時我可以再做薑皂比你地。

祝大家健健康康,bb平平安安,我好想快d見到阿b呀。哈哈。

複式洋房

我都好想要, 不過真係唔好意思要你送, 所以可唔可以教我點整呀? 因為我6月初會生了... Thanks a lot!!
email: [email protected]

男爵府

你好叻呀!
我都係唔好意思要你送,可以教教我嗎?
謝謝!
[email protected]

別墅

我bb6月頭出世啦~你可唔可以教我做或者幫我做一個呀~我比返材料費用丫~謝謝

等待驗證會員

原文章由 wwsugar 於 08-5-8 03:04 發表
忌廉妹,sunba_mama,elmamama,KR0101同其他有興趣的媽媽﹕

我pm左你地啦。我的皂皂已經送完,我已經抄低左record你地係有的啦。

明天仲有人想要的話,今次送完,其實我都會再改良再整。我想做全天然bb皂比我仔仔出世用,到時我可 ...

你好啊
你真是很有心
我pm跟你說

別墅

我都好有興趣.可以教我嗎?
thank
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

大宅

畀面勳章

你真係好叻呀!
可以教埋我整嗎?
bb用天然soap我都想學呀!
我細b會6月尾出世喇!
唔該晒你呀!!!

複式洋房

你很厲害呀, 可否教我點整?
我很想學呀, 唔該你,

大宅

好媽媽勳章

勁呀,我都好想學呀,你可唔可以都教下我呀???
麻煩你啦~~~~

大宅

wwsugar :

可否告知材料可以在那麼買 呀?

我們都很有興趣~~ thx~~

大宅

我過兩日再覆你地吖

因為呢兩日勁OT,半夜三更先收工,我有睇你們的回覆,如果有急要的媽媽,我會早覆你先。

材料已經READY,所以問題不大。

想學的當然可以,我星期六放假呀,到時我就可以覆你地啦。我真係好ZZZZ呀。哈哈。

為左BB,要你地等一等啦。

[ 本文章最後由 wwsugar 於 08-5-9 02:23 編輯 ]

等待驗證會員

原文章由 wwsugar 於 08-5-9 02:16 發表
因為呢兩日勁OT,半夜三更先收工,我有睇你們的回覆,如果有急要的媽媽,我會早覆你先。

材料已經READY,所以問題不大。

想學的當然可以,我星期六放假呀,到時我就可以覆你地啦。我真係好ZZZZ呀。哈哈。

為左BB,要你地等一等啦 ...

慢慢來啊不要急

洋房

我都好想學, 可否教我如何做. 我的電郵是

謝謝!

複式洋房

我都好想要呀, 可否send埋比我呢!!謝謝

等待驗證會員

原文章由 happycouple 於 08-5-10 11:37 發表
我都好想學, 可否教我如何做. 我的電郵是

謝謝!

我send不到短訊息給你
不知是什麼問題?

首頁

尾頁

跳至